Дневни светлини за Toyota - DRL модули,схеми,LED светлини...
Re: Дневни светлини
Мнение от weasel4o » 14 Авг 2012 13:53
Само кратко включване (извинявам се ако го има нагоре) - преди малко звънях в ТМА Запад - предлагат DRL - модули + инсталация за 100лв. Просто за информация на хората, които имат гаранционни коли / не им се занимава излишно
weasel4o
Мнение от sam66 » 16 Авг 2012 09:15
Разгледай това колега http://cardrl.eu/auto-drl-system.htmsaho написа:Трябва ми схема която да включва само късите при стартиране на мотора, даже и с намалена мощност... Някой ако я е измислил нека сподели. Дрл модула не става.
sam66
-
julimarkov
Мнение от dimpex_01 » 16 Авг 2012 21:54
На принципа, че на вълка вратът е дебел, защото сам си носи агнето. Тази сутрин направих проверка и логиката ми е вярна. На зелениея кабел идва "+" след релето за светлини, а на жълтият "-" (проверката направих като разкачих куплунга и мерих верига от краче "4" към двата цвята. На жълт имаше верига. От фабричният сноп това е "червен със жулта ивица").
Ето и схемата с добавени цветове:
dimpex_01
Мнение от saho » 16 Авг 2012 22:05

http://fakti.bg/avto/46175-zakonni-li-s ... e-svetlini
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
saho
Мнение от dimpex_01 » 16 Авг 2012 22:24
§ 1. В чл. 12 се създава ал. 6:
„(6) На кръстовища с интензивно движение
се поставят устройства за отчитане на времетраенето на светлинния сигнал.“
§ 2. В чл. 63 т. 1 се отменя.
§ 3. В чл. 70 ал. 3 се изменя така:
„(3) През деня моторните превозни средства се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.“
dimpex_01
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 369 пъти
- Получена благодарност: 401 пъти
Мнение от slowtraveler » 16 Авг 2012 22:33
На автомобилите, които фабрично няма DRL, трябва да караш на къси светлини...
Хипотетично би трябвало да можеш да минеш 'технотест' ако промениш конструкцията и монтираш допълнителни 'дневни светлини', но едва ли някой ще се вкара в този филм...
Та така е законово.
А реално - навярно нещата ще станат както с допълнително монтираните ксенони - 99.99% от монтираните са в разрез със закона, обаче никой не ги контролира...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от andrian999999 » 16 Авг 2012 22:48
andrian999999
Мнение от weasel4o » 17 Авг 2012 11:03
weasel4o
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 369 пъти
- Получена благодарност: 401 пъти
Мнение от slowtraveler » 17 Авг 2012 11:30
Точно така... Но ако сложиш незнаен 'китаец', законово би имал проблем, защото променяш конструкцията на автомобила, монтирайки аксесоар, непредназначен за дадения автомобил...weasel4o написа:....не би трябвало да ми прави проблем, тъй като аз съм със фабричен / макар и опционален/ модул , предназначен за този конкретен модел автомобил...
(винаги съм се чудил защо не се сертифицират например и допълнителните багажници - и те в повечето случаи са аксесоар, който не е предназначен за дадения автомобил)..
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Rudy » 17 Авг 2012 11:46
Ето отзивите от няколко катаджии (нито един не ме спря, а аз спирах да ги питам):Rudy написа:Като се изключи момента с липса на маркировка E4 (който в други страни би бил основен), не би трябвало да е проблем - има доста нови модели от различни марки на които дневните светлини са отделно, но не са маркирани , щото няма къде - точно като тези. Ма ключовата дума е "не би трябвало". Сега ще пробвам и ще пиша ако има проблеми.gogata_vz написа:но дали с тези диоди няма да имаш проблеми с куките? С други думи-дали може да се кара с такива диоди и те да се водят дневни светлини? Въпроса ми е към всички съфорумници.
- анонимен КАТ-аджия №1:
- анонимен КАТ-аджия №2:"...Кво ме занимаваш с глупости, нали колата се продава така... айде бегай че имам да глобявам..."
- анонимен КАТ-аджия №3:"... Нали свети, шо да не ги призная? а винетка имаш ли?..."
аз - "Имам документ от сервиза и сертификат за съответствие от вносителя" (всъщност нямам),"Браво добре е станало, ама имаш ли документче за тех нещо а?"
Та засега никакви проблеми, ако изскочат веднага ще пиша.- Е щом имаш 'начи 'сичко е ОКей. А гражданска имаш ли?

Rudy
gogata_vz
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Мнение от Vesko » 18 Авг 2012 09:03
Защо вместо това сложно упражнение с преправянето на инсталацията не сложиш прост модул да ти запали късите?dimpex_01 написа:Здравейте. Днес почнах преработката на дългите, но имам едно питане.
Или просто късите да са с намалена интензивност

Vesko
Мнение от dimpex_01 » 18 Авг 2012 10:19
То без модул при всички положения няма как ва стане и ще слагам, тъй като трябва да бъдат изключени когато включа фабричната инсталаци. Просто така ще бъдат като фабрични (фабрично светят дългите с редуцирана сила), ето и между ДРЛ и къси светлиниVesko написа:Защо вместо това сложно упражнение с преправянето на инсталацията не сложиш прост модул да ти запали късите?dimpex_01 написа:Здравейте. Днес почнах преработката на дългите, но имам едно питане.
Или просто късите да са с намалена интензивност
В момента имам проблем с модула, тъй като има недостиг и се чака производство. Обещанията са за средата на септември.
dimpex_01
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Мнение от Vesko » 18 Авг 2012 10:31
Редуцираната мощност на дългите се ползва предимно в щатите. За европа се практикува светещите къси свтлини.dimpex_01 написа:То без модул при всички положения няма как ва стане и ще слагам, тъй като трябва да бъдат изключени когато включа фабричната инсталаци. Просто така ще бъдат като фабрични (фабрично светят дългите с редуцирана сила), ето и между ДРЛ и къси светлини
Да модул ще ти трябва винаги. Но в случая с късите ще се монтира лесно само с отваряне на кормилната колонка.
Vesko
Обратно към “Електрическа система, навигация, музика”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru