Заслужава ли си Тойота?Мит ли е качеството на Тойота?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор

Качеството на Тойота

КАЧЕСТВОТО Е МИТ
14
8%
КАЧЕСТВОТО НЕ Е МИТ
95
54%
КАЧЕСТВОТО НА СТАРИТЕ Е ОК, НО НОВИТЕ СА НЕКАЧЕСТВЕНИ
65
37%
КАЧЕСТВОТО НА НОВИТЕ Е ОК, НО СТАРИТЕ СА НЕКАЧЕСТВЕНИ
3
2%

Общо гласове: 177

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 14 Ное 2010 10:19

Не знам от 2007 год до сега колко Короли и Ауриса са продадени и Колко от тях са дали гаранционни дефекти.Като гледам по улиците основно новозакупени коли са с марка Тойота.При втората употреба най-търсени са ВАГ,а за нови в магазина цял ден пият кафе и нищо не продават.Значи има нещо.Не знам какво е-причините може да са десетки.Но факта си е факт.Поне за България Тойота си е номер 1.

Аватар
Yuli

Мнение от Yuli » 14 Ное 2010 19:04

Ден по-късно вече ми поотмина ядът.

В края на краищата ще ги гоня до дупка докато съм в правото си.

Bass_Мan, аз протоколи имам и пазя всичко, дори и касовите бележки за дизела от бензиностанциите, но просто когато отидох там в събота не бях подготвен за такава изненада. Като отида следващия път ще се опитам да изясня нещата вече чрез документите.

Иначе отидох "направо с рогата" както се казва - "Добър ден, Тойота Габрово ми казаха, че имам теч от водната помпа и трябва да се смени по гаранция", много учудено бях изгледан, приемчика се опита да ми каже, че видиш ли нямало как сега някой да ми гледа колата и трябвало да се запише час, после беше ровенето в компютъра и хилядите учудвания, че такава кола не е влизала при тях, лошо ги изненада и това, че е купена именно от тях, но аз просто настоявах да отворя капака за да погледнат и след като видяха, уж сефте ме вкарваха в компютъра както се изразиха като "нов автомобил".
това с водната помпа и аз го минах (на 34к го забелязах при обслужването). явно си е масов дефект при корола/аурис може и сервизна кампания да е имало,но ние в Бг няма и да разберем за такава.
Между другото това наистина с водната помпа може да е масово, защото течът не е видим и явно го знаят, за да поглеждат с огледалце на "терсене място". Инче до вчера бих твърдял, че нищо и от никъде не тече по колата.
Сега остава да видя развитието на нещата и дано в рамките на оставащата ми гаранция успея да отсраня всички детски болести по колата преди да дойде момента да плащам сам за всичко.
Между другото имам колега със същата Тойота - 1 месец по-нова и с по-малък пробег. Още утре ще погледна и там за такъв теч.

Това е втората ми нова кола и по отношение на проблемите и на другите марки мога да констатирам, естествено без да налагам мнение, че все още на 5 и половина години Фабията на жена ми има само дефект в капачката на резервоара след гаранция естествено. Това само Авто Билд и аз май го отчитаме за дефект...
Изображение
Изображение

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 15 Ное 2010 00:14

Yuli написа:.

Bass_Мan, аз протоколи имам и пазя всичко, дори и касовите бележки за дизела от бензиностанциите, но просто когато отидох там в събота не бях подготвен за такава изненада. Като отида следващия път ще се опитам да изясня нещата вече чрез документите.

............
Изненада ме !

Иначе с какъв двигател е Фабиата на жена ти ?

Аватар
Yuli

Мнение от Yuli » 15 Ное 2010 09:30

Трицилиндров 1.2 6V - 40kW ...определено не е твой тип biggrin.gif
Изображение
Изображение

Публикувай отговор