Toyota и газов инжекцион - За и Против монтажа на ГИ...
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 8 пъти
А някой препоръча ли точно този сервиз или се хвърли на тъмно?
Добро утро, беше ми препоръчан както всички останали сервизи в града , но решението си беше мое
минах през всички газаджии в града и на свое усмотрение и общата информация която успях да събера , взех това решение .
Нека да поясня , пускам обща информация за състоянието на колата ми спрямо Газовата уредба и Монтьорите които са ми е монтирали ! Не искам да Хейтвам никой , силно се надявам да ми оправят колата . Постът ми е чисто информативен и нямам за цел да рекламирам или опетня никому имиджа !
Весели празници.

Нека да поясня , пускам обща информация за състоянието на колата ми спрямо Газовата уредба и Монтьорите които са ми е монтирали ! Не искам да Хейтвам никой , силно се надявам да ми оправят колата . Постът ми е чисто информативен и нямам за цел да рекламирам или опетня никому имиджа !
Весели празници.
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Пусни някоя снимка да видим какво са направили и каква е системата. Може пък да може да се оправи.
В повечето случай проблема е че хората си нямат идея какво правят и как работи двг........
В повечето случай проблема е че хората си нямат идея какво правят и как работи двг........
ОК , ще пусна тези дни . Изглежда читаво направена. Човека кара Ауди FSI каза че сам си е слагал сам
, ама знае ли се .... Ще видим , нова година, нов късмет

- urb
- Получена благодарност: 2 пъти
При FSI и всички системи с директно впръскване на бензина , каквото и да се сложи трябва да гори и бензин - файда няма според мен. Затова ги избягвам тези коли, колкото и да ми харесват - например новата А4 Б7 и Б8 куатро 1.8Т FSI. Та щом сте ги купили , карайте ги на бензин - поне горят малко.
Toyota Corolla E12 4ZZ-FE LPG
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Вече е коментирано - има системи, които позволяват преминаване изцяло на газ при двигателите с директно впръскване. И те се различават съществено от досегашните системи - не се монтират никакви допълнителни "газови" дюзи, а се използват "щатните".
spiridoncho написа: Накрая ще излезе като реклама, но ето линк за Vialle LPdi с инфо и принципна схема. На сайта има и други системи които могат да се разгледат. Има разни pdf файлчета с повече инфо предполагам.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- urb
- Получена благодарност: 2 пъти
То има ама това Виале е на такава цена, че бая каране ще падне докато се избие инвестицията.
Toyota Corolla E12 4ZZ-FE LPG
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
► Виж съдържание
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- angelina
- Автомобил: HIGHLANDER (NAP) GSU55L-ARTMK
https://www.carspending.com/bg/vehicle/ ... yota-yaris
Ето това е с ГИ с компютър Zavoli Bora, инжектори Rail и бутилка българска с евроклапан/ за катастрофа/. 30000км безпроблемен опит в 70% градско 20% селско и 10% магистрала които с каране в много високи обороти.
Нямам изгорели клапани и буркан че с масло за /изпускателните клапани ???!!!/ то кой ли има за тях смазване? 1.0 vvti
Good luck
Ето това е с ГИ с компютър Zavoli Bora, инжектори Rail и бутилка българска с евроклапан/ за катастрофа/. 30000км безпроблемен опит в 70% градско 20% селско и 10% магистрала които с каране в много високи обороти.
Нямам изгорели клапани и буркан че с масло за /изпускателните клапани ???!!!/ то кой ли има за тях смазване? 1.0 vvti
Good luck
- Прикачени файлове
-
- 20170701_095145.jpg (1.68 MiB) Преглеждано 4834 пъти
-
- Автомобил: Avensis 3S-FE,RAV4 XA30 1AZ-FE
- Благодарил/а: 23 пъти
- Получена благодарност: 61 пъти
А мерил си хлабината на клапаните все пак? Защото 30000 е малък пробег.
- angelina
- Автомобил: HIGHLANDER (NAP) GSU55L-ARTMK
Предишният собственик е слагал ГИ. Аз съм минал 30 хил км след това. Нямам луфтомер и никой не е толкова бърз да го пъхне, за да мери хлабините на хидравличен уплътнител, за да го пъха и вади докато кобилица го освобождава при работещ двигател. И много ще се изцапа, без капак на двигателя. Аз не съм мерил хлабините, защото не се чува и промяна в звука.
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Това ми хареса - "никой не е толкова бърз да го пъхне, за да мери хлабините на хидравличен уплътнител"! Успех! 

-
- Автомобил: Avensis 3S-FE,RAV4 XA30 1AZ-FE
- Благодарил/а: 23 пъти
- Получена благодарност: 61 пъти
Не те разбрах, честно! Какъв хидравличен уплътнител, какви кобилици, какво мерене на работещ двигател без капак!?angelina написа: Предишният собственик е слагал ГИ. Аз съм минал 30 хил км след това. Нямам луфтомер и никой не е толкова бърз да го пъхне, за да мери хлабините на хидравличен уплътнител, за да го пъха и вади докато кобилица го освобождава при работещ двигател. И много ще се изцапа, без капак на двигателя. Аз не съм мерил хлабините, защото не се чува и промяна в звука.
Ако очакваш да чуеш звук за да регулираш клапани на ввти, то вероятно си вече за сваляне на глава.
Здравейте! Харесали сме Toyota Corolla два варианта. Единият е комби 1,4 мотор и по-специално тази оферта:
https://www.cars.bg/offer/c2456466
А вторият е пак от същия модел, но е 1,6 - 110 к.с. хечбек:
https://www.cars.bg/offer/c2434102
Въпросът ми е: с директно впръскване ли са тези коли, т.е. става ли монтирането на газов инжекцион?
Благодаря предварително!
https://www.cars.bg/offer/c2456466
А вторият е пак от същия модел, но е 1,6 - 110 к.с. хечбек:
https://www.cars.bg/offer/c2434102
Въпросът ми е: с директно впръскване ли са тези коли, т.е. става ли монтирането на газов инжекцион?
Благодаря предварително!
Стават за газов инжекцион
YARIS 1.8 VVT-I TS