Celica T23 VVTi е с проблемен мотор-гори масло над допустимо
- ffsolutions
Re: Celica T23 VVTi е с проблемен мотор-гори масло над допус
Мнение от ffsolutions » 22 Мар 2015 17:08
"Щастието ни зависи от нас самите."
- Аристотел
ffsolutions
gojyto
Мнение от cooyote » 25 Мар 2015 15:42
Тази : http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=97hx8t
или тази : http://www.cars.bg/c976722
Познавате ли ги тези коли ?

Средата на Април ще е покупката.
Няма да ви лъжа, доста ме изпашихте с тези ремотни и масла..Другия ми вариант е Хюндай Купе 2009 143кс, но предпочитам Celica-та...
На първата пише, че и е правен основен ремонт ( не знам защо...сигурно точно заради маслото...нз ), а за другата нямам инфо почти.
Кожения салон не е задължителен ( по скоро е предимство ), но шибедаха е

Имам Corolla 2005 1.6 VVT-i, но там нещата седят по различно с масла и тн. Ако някой има желание да ми помогне с избора ( при оглед и тн ), няма да откажа съдействие.

cooyote
Akima
Мнение от cooyote » 25 Мар 2015 16:49
Не ми е ясно тоя основен ремонт дето й е правен за какво е, но така или иначе ще мине през майстора ми преди да я взема.
Никога не съм се качвал в Celica до сега

Само по външен вид и по това, че имаме две тойоти се ориентирам

cooyote
Мнение от gojyto » 25 Мар 2015 16:51
gojyto
Мнение от maldezzar » 25 Мар 2015 22:25
Ако идваш към Дупница или Кюстендил се обади ще те повозя в Селиката , а да знаеш че сравнена с Хюндай Селиката бие навсякъде, ускорение,окачване,спирачен път 100-0 , за мен и визия, и интериор ама тука последните две е субективноcooyote написа:Да, синята е много красива ( тя и другата е хубава де :П )
Не ми е ясно тоя основен ремонт дето й е правен за какво е, но така или иначе ще мине през майстора ми преди да я взема.
Никога не съм се качвал в Celica до сегаако някой има желание и време, бих искал да се повозя малко ( в София или във Варна ).
Само по външен вид и по това, че имаме две тойоти се ориентирам

П.С. на 4 ти април има гонки само за Японски на летището след Дупница, аз ще ходя за зрител , ако има други колеги нека се обаждат да се видиме там на лаф муабет

maldezzar
cooyote
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Japanese_fever » 26 Мар 2015 18:23
По принцип, моите всички коли вкл. и на познати коиот съм купувал са били от частни лица. Мразя и избягвам да купувам кола от дилър или автокъща. Моята логика е следната - автокъщата има много повече ресурси да прикрие голям дефект или поражение от голям инцидент, докато колата на частното лице, ако има нещо сериозно то най-вероятно ще се разбере при огледа и карането, а и човека може сам да си каже, защото е нямал пари да го оправи и прикрие. Ето примерно на синята обява човека си казва - основен ремонт, докато на сивата от авто къщата (нов внос) нищо конкретно не пише освен на маймуница, че всичките й екстри работели безупречно. Търговски чалъми.
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Japanese_fever
Мнение от maldezzar » 26 Мар 2015 20:50
Важно е да е и на "реални километри" хаха , и при автоджамбазите изкачат перфектни автомобили стига да имаш приятели от тях , защото е една на 100 .. ако не и на повече . Вчера например гледах бмв е46 купе на реални 230 000 километра бензиново пратено само за пране на салона , и цялостно почистване , та тая кола нямаше никъде ръжда по купе(видях го защото бяха свалени седалките , резервната гума и т.н), никакви външни забележки и следи от пребоядисване на боята , салон перфектен , волан също .... та мисълта ми е , че изпадат чат пат но ако нямаш човек вероятността да попаднеш на напудрен дрънгел е огромна , както и ако двигател омаслява много те измиват двигателя и ти за пробег от 1-2 км не можеш да разбереш какво се случва и защото са сложили добавка , и като я покараш малко повече и виждаш , че си си купил лейкаJapanese_fever написа:А разбрали се какъв основен ремонт й е правено и какво е сменено?
По принцип, моите всички коли вкл. и на познати коиот съм купувал са били от частни лица. Мразя и избягвам да купувам кола от дилър или автокъща. Моята логика е следната - автокъщата има много повече ресурси да прикрие голям дефект или поражение от голям инцидент, докато колата на частното лице, ако има нещо сериозно то най-вероятно ще се разбере при огледа и карането, а и човека може сам да си каже, защото е нямал пари да го оправи и прикрие. Ето примерно на синята обява човека си казва - основен ремонт, докато на сивата от авто къщата (нов внос) нищо конкретно не пише освен на маймуница, че всичките й екстри работели безупречно. Търговски чалъми.

maldezzar
Мнение от cooyote » 26 Мар 2015 21:36
Много искам Celica, но не ми се дават повече от 6-6500лв за кола 2000/1 година..
Трябва да е в София ( или около ), или Варна, защото другаде нямам майстор, а и време за да ходя да гледам.
Имам Corolla e12 и знам колко са здрави тойотите, иначе до сега да съм си взел 406 Coupe, Астра Бертоне или някой друг дрънгел...
За това ще изчакам дали ще излезе скоро добра Celica ( може би някой от форума ще продава ), ако не..ще се насоча към нещо друго

cooyote
Мнение от gojyto » 26 Мар 2015 23:07
gojyto
- Japanese_fever
Мнение от Japanese_fever » 27 Мар 2015 05:54
Как така, никой не може да ти помогне?gojyto написа:... но за основния им проблем никой майстор не може да ти помогне.
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Japanese_fever
Мнение от gojyto » 27 Мар 2015 11:14
gojyto
- Japanese_fever
Мнение от Japanese_fever » 27 Мар 2015 16:47
Също твоя довод ще е, че "Тези Селики горят масло заради еди какво си (вече знаеш заради какво) и поради тази причина ти намаляваш цената, защото както каза - никой не ти дава гаранция, че не гори масло!"

Japanese_fever
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru