Auris HSD Full Hybrid

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 16 Авг 2010 17:44

Като гледам офертата колата се предлага без навигация mad.gif

baba_metca

Мнение от baba_metca » 16 Авг 2010 18:07

Scott написа:
baba_metca написа:...просто ми хареса как една изключително малка промяна в дизайна ме накара да се загледам....
За туй ли става въпрос? :whistle:
Или за емблемата отпред:
Да за емблемата отпред. Има такива електриково сини мотиви. На снимки като го гледах не можех да преценя как ще изглежда, но на живо грабва погледа. Отделно имаше нещо покрай предните фарове за мъгла, може би дневни светлини, незнам но и там беше приятно направено.

Иначе колата си беше просто отвън, нямаше нищо по нея(нито лепенки за тестов или рекламен автомобил, нито някакви листове с оферти и др. подобни) и тъй като си тръгвах не съм се връщал да питам за цена и т.н. Интересно, че вътре нямаше екземпляр, не ми е ясно защо, все едно нямат право да я продават още, макар че колегите казват че са им давали цени вече.

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 16 Авг 2010 20:09

Vesko написа:45990лева с ДДС имам оферта на хартия
Не мисля,че са си чели хороскопа от "Тойотаболкан" за 2010 год.,като я гледам цената.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 17 Авг 2010 01:08

Според теб колко трябваше да е цената ? 25 000лв ?

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти

Мнение от didak » 17 Авг 2010 07:33

Цената предполагам ще се оформи около 39900 biggrin.gif след 3-4 месеца, както става с всеки новоизлязъл модел. Дори и при тази цена делът на продажбите едва ли ще надхвърли делът на IQ.
Нашият битак просто не ги харчи много тези екзотики.
Тази цена е близо до Executive sedan Avensis D4D със съпоставим разход.
Единственият шанс би бил таскиметрова фирма да сметне хибрида за добра инвестиция.
Това би свършило чудесна работа като продажби и като реклама. Но едва ли ще се случи.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

nowyaris

Мнение от nowyaris » 17 Авг 2010 09:45

Bass_Man написа:Според теб колко трябваше да е цената ? 25 000лв ?
Ами за тези пари направо сядам в Авенсис.Кат пускаш нещо ново-свали му цената,повече хора да си го купят,да видят,че е читаво и като почнат със записване-тогава вдигай.Ти колко iQ и Urban Cruizer си видял по улиците?

valen_tin

Мнение от valen_tin » 17 Авг 2010 10:37

nowyaris написа:
Bass_Man написа:Според теб колко трябваше да е цената ? 25 000лв ?
Ами за тези пари направо сядам в Авенсис.Кат пускаш нещо ново-свали му цената,повече хора да си го купят,да видят,че е читаво и като почнат със записване-тогава вдигай.Ти колко iQ и Urban Cruizer си видял по улиците?
и защо да го правят? за да си купиш ти? .... това си е класически маркетингов подход. Има една група хора, наречена "early adopters", които са готови да купят нов продукт, особено с някакво нововъведение, само и само да е от първите, които ще го направят. Разбира се, че искат да им вземат парите wink.gif ... добави към това, че всеки нов модел си е сериозна инвестиция ... и така ... цената ще падне като модела поостарее ... както с всички други неща.

nowyaris

Мнение от nowyaris » 17 Авг 2010 11:01

И колко члена наброява тази гореописана групичка от клиенти?Новото производство струва скъпо и си иска бярза възвращаемост.Уверявам те,че моята групичка е доста по-голяма/в България/.

Scott

Мнение от Scott » 17 Авг 2010 12:20

valen_tin написа:... добави към това, че всеки нов модел си е сериозна инвестиция ...
За кого? Ако е за собственика, забрави - след като излезе от двора на дилъра е загубила 25% от цената. Ако имаш предвид разходите по разработка, то ако Тойота очаква да ги избие с първите 50 бройки, нещо им куца в маркетинговата политика. :whistle:

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 18 Авг 2010 00:05

didak написа:......................
Тази цена е близо до Executive sedan Avensis D4D със съпоставим разход.
.....................
Много е грешно ако си мислиш , че Авенсис и Аурис Хибрид могат да имат съпоставим разход ! Има огромна тема по въпроса и е е лошо да я прегледаш . Тя е за Приус но реално хибридните системи са еднакви .
А за такситата докато има метан на добра цена и евтини Корейки нищо друго не ги влече .
nowyaris написа:Ами за тези пари направо сядам в Авенсис.Кат пускаш нещо ново-свали му цената,повече хора да си го купят,да видят,че е читаво и като почнат със записване-тогава вдигай.Ти колко iQ и Urban Cruizer си видял по улиците?
Сядай където искаш ! По-евтин хибрид от този за сега няма на пазара . И за първи път чувам , като се пуска нещо ново да му се сваля цената ?!?! wacko.gif . Иначе iQ-та не съм виждал много но UC-та съм мяркал . Но не виждам особенна връзка между сравнените модели .

nowyaris

Мнение от nowyaris » 18 Авг 2010 10:24

Освен,че им искат неоправдано много пари и на трите модела от "ТОЙОТА",друга връзка няма.Хората не са балами,повечето,и за това ги виждаш по-рядко от другите модели на фирмата.

valen_tin

Мнение от valen_tin » 18 Авг 2010 11:16

Scott написа:
valen_tin написа:... добави към това, че всеки нов модел си е сериозна инвестиция ...
За кого? Ако е за собственика, забрави - след като излезе от двора на дилъра е загубила 25% от цената. Ако имаш предвид разходите по разработка, то ако Тойота очаква да ги избие с първите 50 бройки, нещо им куца в маркетинговата политика. :whistle:
за производителя разбира се ... за потребителя не е никаква инвестиция, ами само чесане на егото :whistle:

и разбира се, че тойота не очаква да ги избие с 50 бройки, но със сигурност предпочита първо да пробва колко бройки могат да се продадат на висока цена на платежоспособни купувачи ... за какво да продават първите 100 бройки на 25 000 лв, ако могат да продадат първите 50 бройки на 50 000 лв ... ;)

nowyaris

Мнение от nowyaris » 18 Авг 2010 11:25

Щото не правят само 50 броя на ден-ако днес не продадеш кот си произвел-утре има да продаваш двойно повече.Цени лесно се вдигат и много трудно се свалят-питай дилърите на Тойота в България-покрай кризата и отстъпките,които бяха принудени да дават/отначало за залежали,после за всички/дали не им се :censored: :censored: :censored:

Scott

Мнение от Scott » 18 Авг 2010 13:05

valen_tin написа:...за какво да продават първите 100 бройки на 25 000 лв, ако могат да продадат първите 50 бройки на 50 000 лв ...
То хубаво звучи, ама надали има почва по време на криза, още повече в България. Законите на икономиката сочат, че цените се вдигат когато има търсене...
А туй за "early adopters" - ти познаваш ли някой такъв или просто си чел? Може, ама ако живееш на Rodeo Drive...

Nixter

Мнение от Nixter » 18 Авг 2010 18:15

Факт е че Аурис хибрид идва по-евтин от Приус, като ползва същата технология, и ако не беше кризата хората който са били на ръба да си купят Приус - сега биха си взели Ауриса! Аз съм от хората който биха си взели хибрид, но на по къснен етап, та сега Приуса просто отпада от полезрението ми и ще следя цената на Ауриса в близките години. Цената е нормала за пълен хибрид - това всъщност е най-евтиният пълен хибирд на пазара. :thumbsup:
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Публикувай отговор