Заслужава ли си Тойота?Мит ли е качеството на Тойота?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор

Качеството на Тойота

КАЧЕСТВОТО Е МИТ
14
8%
КАЧЕСТВОТО НЕ Е МИТ
95
54%
КАЧЕСТВОТО НА СТАРИТЕ Е ОК, НО НОВИТЕ СА НЕКАЧЕСТВЕНИ
65
37%
КАЧЕСТВОТО НА НОВИТЕ Е ОК, НО СТАРИТЕ СА НЕКАЧЕСТВЕНИ
3
2%

Общо гласове: 177

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 03 Юли 2010 23:45

Ако бъдем безпристрастни, трябва да признаем, че Тойота по-оплескаха качеството. Може би ще им за урок и ще се стегнат да си върнат реномето ( добре, че са богати и могат да си го позволят).

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 04 Юли 2010 00:01

Raya написа:Ако бъдем безпристрастни, трябва да признаем, че Тойота по-оплескаха качеството. Може би ще им за урок и ще се стегнат да си върнат реномето ( добре, че са богати и могат да си го позволят).
Е как няма да го оплескат след като, са произвели 637 675 превозни средства през май.Каквото и да се прави според мен ,няма как да задържат високото си качество с такова огромно производство.И все пак за атомобилен производител номер 1 в света се справят добре с качеството.
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 04 Юли 2010 00:03

Не е това, става въпрос за сензация и за това медиите говорят за риколите на Тойота само. Риколи винаги е имало от всички марки. При Тойота последният рикол разликата беше в мащаба, а и в опасността на проблема. Иначе риколи се изтеглят коли постоянно от всички производители. Просто те не са медийна сензация и не се обявяват поотделно ,както се прави при Тойота.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 04 Юли 2010 00:24

Ако се замислите ще се сетите, че медийният шум при такъв мащаб е даже полезен.
1. Помислете си колко много Тойоти има по света и от тях доста не посещават оторизирани сервизи.
2. Как биха Ви информирали за сервизна кампания при положение, че не знаят за автомобил закупен като нов от САЩ или някоя Западно Европейска държава къде по света е препродаден. Имам 2-ма познати с Камри от САЩ, които не ходят в ТМ Ауто за обслужване, но за сервизната кампания отидоха.

Убеден съм, че медиите са извънредно полезни в това отношение.
Не смятам, че новинарските "изтегляния на автомобили от пазара" вредят на имиджа на Тойота. Факт е ПЪРВОТО МЯСТО на Тойота по продажби на нови автомобили в БГ. А българина е много мнителен и се кове на вестници и новинарски шум.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Raya

Мнение от Raya » 04 Юли 2010 00:55

zi_zi_top написа:Ако се замислите ще се сетите, че медийният шум при такъв мащаб е даже полезен.....
.....А българина е много мнителен и се кове на вестници и новинарски шум.
Представи си, че в момента си търсиш Лексус и то точно този модел, с който сега го обявяват дефектен и дефект не дребен. Би ли си купил след тази новина? Аз, лично, бих се отказала.

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 04 Юли 2010 01:00

Raya, това също е полезно! :thumbsup: biggrin.gif
Последно промяна от zi_zi_top на 04 Юли 2010 01:04, променено общо 1 път.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Raya

Мнение от Raya » 04 Юли 2010 01:03

с какво?

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 04 Юли 2010 01:14

Няма да си купиш автомобил от този модел преди да са му отстранили конструктивен проблем.

Честно казано съм с известни резерви по отношение на качеството на ремонт при сервизни кампании. Дано не съм прав, но за мен по-добро от заводското няма! Нали се сещаш колко много сервизни работници с различна квалификация и манталитет отстраняват тези дефекти...

При тази информация, когато си купувам кола втора ръка мога да знам дали е била проблемен модел или не. wink.gif

Аватар
Raya

Мнение от Raya » 04 Юли 2010 01:25

zi_zi_top написа:Няма да си купиш автомобил от този модел преди да са му отстранили конструктивен проблем.
Аз вообще бих се отказала от модела, а ако марката не предлага друг подобен модел (без подобни статии в гоогъла), бих се насочила към друга марка автомобил. А другата може да се окаже Мерседес или БМВ ( тамън и по-евтино ще ми излезе) и кой печели?

Аватар
Bass_Man
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 04 Юли 2010 02:35

Със сигурност не печелиш ти !

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 04 Юли 2010 18:11

Raya написа:
zi_zi_top написа:Няма да си купиш автомобил от този модел преди да са му отстранили конструктивен проблем.
Аз вообще бих се отказала от модела, а ако марката не предлага друг подобен модел (без подобни статии в гоогъла), бих се насочила към друга марка автомобил. А другата може да се окаже Мерседес или БМВ ( тамън и по-евтино ще ми излезе) и кой печели?
не си взимай мерцедес че после лошоoo ох,много ги обиждат(ни обиждаха) ! wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 05 Юли 2010 23:15

Bass_Man написа:Със сигурност не печелиш ти !
biggrin.gif :hello1:

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 05 Юли 2010 23:24

Raya написа: Би ли си купил след тази новина? Аз, лично, бих се отказала.
Рая, ще си позволя да цитирам Реймънд Чандлър - по известен като създателя на Филип Марлоу - "Много внимателно гледам рекламите по медиите - да не би случайно да сбъркам и да си купя нещо от тях."

Не знам откъде "Голямата Тройка" в щатите събраха някой долар, та да скочат толкова сериозно на Тойота.

Но е факт - добре скочиха.... biggrin.gif

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 05 Юли 2010 23:29

Fido Dido написа:...

Не знам откъде "Голямата Тройка" в щатите събраха някой долар, та да скочат толкова сериозно на Тойота.

Но е факт - добре скочиха.... biggrin.gif

ама да не се окаже накрая,че са си вкарали автогол?
щото промитите мозъци може и да зацепят ...
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 05 Юли 2010 23:30

Raya написа:
Ти би се отказала от модела и от марката защото не се интересуваш от коли, а слушаш какво ти казват медиите. С две думи- немците често изобщо не поемат производтсвени дефекти по колите си. В Ауто-Билд имаше цяла статия как Фолксваген отказва да поеме разходите по дефектни климатици, ел.стъкла, спукани цилиндрови глави и др. При това клиентите водят невъобразими спорове с дилърите за поемане на разходите, като в най-добрия случай Фолсваген поема половината разходи за ремонт!! Сега ако ги питаш ЗАЩО поемат ПОЛОВИНАТА разходи, ако не се чувстват виновни за дефекта? Или защо не поемат НИКАКВИ разходи, ако не се чувстват отговорни за дефекта?! Всичко е няква мъгла-на едни поемат половината разходи при екстремни спорове, а на другите -никакви..
Тоест немците го карат ако мине, мине, ако не мине, японците ще ни минат, както и стана. :whistle:
Докато огромната разлика при Тойота е ,че поемат пълните разходи при производтсвен дефект и гарантират безпроблемна експлоатация след това. Дори този т.нар. дефект в 100% от декларираните случаи причинявал нетипичен шум от двигателя. Въпреки това Тойота ги привиква всички. Аз даже питам защо Ауди А6 2.5TDI ,който издава букет от непривични звуци biggrin.gif немците не са го изтеглили в рекол? А е ясен дефект ,че износва разпр.вал и къса ремъци отделно. Немците не са си мръднали пръста никога в живота.

Японците ще коригират проблема веднага и Лексусите ще продължат да работят както се очаква от тях.

А ти, Raya, би сменила марката, защото не знаеш колко изтегляния на коли прави Мерцедес и БМВ, без това да се съобщава от медиите. Просто няма да има логика да смениш марката

Публикувай отговор