Заслужава ли си Тойота?Мит ли е качеството на Тойота?
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Аз винаги си купувам компютри Dell.
Как би разяснил факта, че на супер машини захранването е 350-400W и работят супер. До сега не съм виждал брандов компютър с 850W захранване.
Как би разяснил факта, че на супер машини захранването е 350-400W и работят супер. До сега не съм виждал брандов компютър с 850W захранване.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- zi_zi_top
Като си помисля в областта на компютрите съм доста по-вещ, отколкото с автомобилите. Преди да ме домързи и да започна да си купувам Dell съм си правил сам конфигурациите. А не съм сглобил сам нито един автомобил, само съм правил дребни ремонти и ТО.Bass_Man написа:Тука навлизате вече в тотално друга област и се започват много смешни коментари. Спрете се докато е време
.
Така че за компютри мога да пиша по-компетентно. laugh.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Ще видиш брандов комп с 850W захранване когато започнат да правят сериозни, а не офисни машинкиzi_zi_top написа:Аз винаги си купувам компютри Dell.

Брандовите са насочени повече към офис-приложения и сигурност на работата. Докато 'изцедените' геймърски дъна, процесори, памети, видеокарти имат голяма консумация защото имат голяма производителност (моето дъно има и heatpipe с радиатор извън кутията, защото иначе не сварва да се охлади)...
Особено ако се овърклокнат..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- zi_zi_top
Този етап съм го преживял преди 7-8 години, когато изобщо не затварях кутията на РС-то. Това е "рацерския" период, когато компютъра ти е само опитно поле, а не работна станция.
Сега отварям кутията на 2 месеца за да му пусна една прахосмукачка и да почистя кулерите и ако ми мине идея за ъпгрейд направо си купувам новия модел. biggrin.gif
Сега отварям кутията на 2 месеца за да му пусна една прахосмукачка и да почистя кулерите и ако ми мине идея за ъпгрейд направо си купувам новия модел. biggrin.gif
При компютрите има едно такова понятие "китайски ватове"
Та, "китайско" захранване 500-600W реално се равнява на марково (не пречи пак да е произведено в Китай) 350W (примерно).
Тук не говоря за марковите от по киловат и нагоре, с които ентусиастите захранват овърклокната система от последно поколение, с 2-3 от най-мощните геймърски видео карти, 5 хард диска в RAID и евентуално поне 5-6 перки в кутията.

Та, "китайско" захранване 500-600W реално се равнява на марково (не пречи пак да е произведено в Китай) 350W (примерно).
Тук не говоря за марковите от по киловат и нагоре, с които ентусиастите захранват овърклокната система от последно поколение, с 2-3 от най-мощните геймърски видео карти, 5 хард диска в RAID и евентуално поне 5-6 перки в кутията.
- slowtraveler
Creep, не е само това...
Навярно си спомняш марковите HP, които нямаха вентилатор дори на процесора, а се обдухваха от въздуха, който преди това е загрят от захранването...
Просто марковите са по-малко производителни, и затова по-малко разсейват мощност... Но пък са тествани за съвместимост на частите, и затова работят по-сигурно...
Навярно си спомняш марковите HP, които нямаха вентилатор дори на процесора, а се обдухваха от въздуха, който преди това е загрят от захранването...
Просто марковите са по-малко производителни, и затова по-малко разсейват мощност... Но пък са тествани за съвместимост на частите, и затова работят по-сигурно...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Просто тогавашната технология позволяваше такива решения.slowtraveler написа:Creep, не е само това...
В днешно време дори марковите офис машини (intel P4 и нагоре) си имат радиатори с heat pipes и турбинки с променливи обороти за охлаждане - няма как.
- slowtraveler
-
- Получена благодарност: 1 път
хайде нещо и по темата biggrin.gifmitoko написа:много спам, много нещо...
http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/10472627.stm
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
Имам чувството че вече се чудят за какво да се захванат, за да намалят реномето на марката колкото се може повечеScott написа:хайде нещо и по темата biggrin.gifmitoko написа:много спам, много нещо...
http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/10472627.stm