зимни гуми - какви?
Само да спомена,че това е мн добра зимна гума ,готова за ошипяване ,за мн тежки/демек -сняг,утъпкан и не /зимни условия,мн прилича наNokian Type...карал съм с Нокиан в Русията ,все едно съм лятото.Дам в някои страни има забрана за ошипяване,ако ще се пътува по магистрали.Не се препоръчва за обикновенна зима,без сняг и преспи.Тва ще е добре в Финландия/Скандинавия/Русия и незнам къде в Щатите ! Само с магистралите тр да се внимава,има огрнечение за размера на шипа ,не помня какво беше . 

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
В България шиповете са забранени...
Пък и колкото теста съм гледал - тея които се шиповат, обикновенно са много северни варианти на гумата, като съответно имат много лоши параметри на сухо, мокро.
Иначе за сняг и лед (особено с шиповете) - цена нямат...
Пък и колкото теста съм гледал - тея които се шиповат, обикновенно са много северни варианти на гумата, като съответно имат много лоши параметри на сухо, мокро.
Иначе за сняг и лед (особено с шиповете) - цена нямат...

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Днес съвсем навреме и по темата ми дойде новия брой на ADAC. В него е вече тазгодишната класация на зимните гуми.
Готината новина е, че в класа 175/14 водят Вредещайн, а цената им в момента в около 47 евро!!! На цената на всичките боклуци в дъното на таблицата!
Ултрагрипа са на 3то място.
За мен тая тема при тая цена се приключи - ако в БГ си мислят цените в кинефа, то наемете един бус форума и си напазарувайте от Германия. Или онлайн - може да си струва разликата в цената!
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Wi ... ageID=8979#
кликате на Mehr Infos Alle Testergebnisse im Überblick: Tabelle
Готината новина е, че в класа 175/14 водят Вредещайн, а цената им в момента в около 47 евро!!! На цената на всичките боклуци в дъното на таблицата!
Ултрагрипа са на 3то място.
За мен тая тема при тая цена се приключи - ако в БГ си мислят цените в кинефа, то наемете един бус форума и си напазарувайте от Германия. Или онлайн - може да си струва разликата в цената!
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Wi ... ageID=8979#
кликате на Mehr Infos Alle Testergebnisse im Überblick: Tabelle
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Ако караш предимно около черноморието - същия...didak написа:какъв размер зимни е добре да взема, при положение че летните са 185/60/15
Ако си в по-снежен район можеш да минеш и на 175/65/15
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
-
- Получена благодарност: 1 път
стоманените джанти:Fido Dido написа:Щото са по-дуракоустойчиви. Като стане киша и локви навсякъде, не виждаш нито една дупка. Пък и се изправят по-лесно, по-евтини са...
А летите джанти се пукат по-лесно. Особено с тия ментета, дето заляха пазара за 100 - 120лв. бройката.
1. по - леки са
2. избиват се за 3-4 сезона
3. много е по-удобно сваляш едните и качваш другите

- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
при зимните гуми е трудно да се постигне компромиса между грип и комфорт,по-грубия грайфер неминуемо създава повече шум.та затова ако искате и през зимата тишина в купето,една невероятна гума e bridgestone blizzak както и по-северната и разновидност blizzak dm-z3.тая последната я карах 1 сезон,номер 1 е,с какъв кеф разорах поляната на един алпиец през зимата при 20см сняг.а при висока скорост няма никакъв шум от търкалянето на колелата,не е за вярване при тоя грайфер.но качеството струва,не е много евтина... biggrin.gif laugh.gif за съжаление ги подарих за 400€ с джантите,понеже си намерих 17-ки.('mad.gif')
тия гуми ги има само Q(до 160км/h),не бива да се карат целогодишно а само зимата.
http://www.bridgestone.at/bfe/v/index.j ... 001467RCRD
тия гуми ги има само Q(до 160км/h),не бива да се карат целогодишно а само зимата.
http://www.bridgestone.at/bfe/v/index.j ... 001467RCRD