Лоша миризма в купето на Авенсис 1

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 28 Апр 2011 21:30

Ама вкарай и Джап вътре.... :whistle:

mafiota

Мнение от mafiota » 28 Апр 2011 23:24

smb написа:Като си купих 4Runner-а смърдеше яко на кучета, мишки и кво ли още не. Нищо не помогна. Пробвах всякакви спрейове, препрати с ензими, ароматизатори.....

Накрая разглобих всичко до ламарина, измих го вътре с маркуча, изпрах всички части от седалки и т.н., сложих нов мокет и след като го слобих пак миришеше.

Единственото което помогна беше озон генератор. Оставих го на няколко пъти да работи вътре в купето за по няколко часа и сега е като нов :whistle:
Незнам, ама понякога си намирисва и от самия мокет, особенно като се позатопли. Моя го пера, докато е мокър не мирише, но като вземе да изсъхва пак си се появява една специфична тойотска миризма

Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Мнение от digitalpr » 28 Апр 2011 23:32

Смрадлива марка е това Toyota tongue.gif
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

Аватар
boqnkov_
Автомобил: Toyota Previa 2.0 d4d

Мнение от boqnkov_ » 13 Юни 2011 12:46

Вчера направих гимнастиката в въпросния спрей, които е като дезодорант и се пуска зад шофьорската седалка при работещ климатик и затворени врати. Ефект: никакъв! Като е пуснат климатика си е супер. Като го спра и остане само вентилатора се размирисва на чорапи. Явно иска цялостно отваряне и почистване на системата.
Good drivers... just drive...

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 13 Юни 2011 14:04

Да не би миризмата да е отвън?
Имате ли котки в двора???
Смръднята при мен се появи като се преместих на ново място, където в двора има доста котки...
Та гадинките придобиха някакъв навик да лежат по чистачките, при което всяка котешка конкуренция, която се появи, решаваше, че трябва да маркира територията, цвръквайки върху чистачките и решетката, през която се смуче въздух към купето....
Съответо в момента в който тръгне вентилатора, и в колата замирисва на тоалетна...
Решението засега ми е такова: измиване обилно с вода, и пръскане със спрей, отблъскващ кучета и котки...
Засега е успешен експеримента, само дето при дъжд явно миризмата се отмива, и трябва да се пръска отново..

П.С. преди да набарам спрея, бях купил лют червен пипер и черен пипер, и я бях поръсил доста обилно - поне като се ближат, да им люти на гадинките laugh.gif Можеше и една пържола да метна отгоре ама нейсе...
Обаче резултата не го видях, защото същата вечер заваля дъжд, а на сутринта видях и купих спрея...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 13 Юни 2011 15:36

http://www.prospeed.bg/bg/product/4352
Bardahl - Почистване на климатик, 1+2+3

Гарантирана ефективност 1 година или пробег 15000 км
Констатирано унищожаване на микробите: 99,90%. Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Еnterococcus hirae, Legionella pneumophilia, Candida albicans, Aspergillus niger.
Хигиен 1 - Почистване на техническа система
1. Свалете капака на въздушния филтър.
2. Свалете стъклата на прозорците.
3. Отворете аераторите.
4. Изключете климатика.
5. Студено на максимално положение.
6. Вентилация на средно положение.
7. Включете двигателя.
8. Пулверизирайте 1 минута.
9. Прекъснете контакта и оставете да действа 5 минути.
10. Включете отново двигателя и изпразнете аерозола.
11. За повече ефикасност, сменете въздушния си филтър.
Хигиен 2 - Почистване на купето
1. Почистете колата си.
2. Затворете стъклата на прозорците.
3. Включете двигателя.
4. Влючете климатика.
5. Поставете студено на максимално положение.
6. Поставете рециклирането на включено положение.
7. Отворете аераторите.
8. Разтърсете силно.
9. Изтеглете езичето.
10. Вкарайте, след това завийте до щракване.
11. поставете аерозола от страната на пътника.
12. Излезте и оставете да действа 15 минути. След това проветрете.
сайт на производителя
Хигиен 3 - Почиства тапиц

Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Мнение от digitalpr » 13 Юни 2011 15:50

boqnkov_ написа:Вчера направих гимнастиката в въпросния спрей, които е като дезодорант и се пуска зад шофьорската седалка при работещ климатик и затворени врати. Ефект: никакъв!
И при мен нямаше ефект. Всякакви такива спрейове не вършат работа. Тази пяна на MOTIP която облива директно радиатора има по-добър ефект.
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

mafiota

Мнение от mafiota » 13 Юни 2011 21:56

убедил съм се, че с напръскване и потупване няма оправия от тази смрад.
Изка си цялостно разглобяване, и след това пароструйка. Другият проблем, че голяма част от миризмата се е набила в дунапрена на клапите, и най -вероятно ще е добре и той да се смени.
И накрая това което мисля да направя някой ден при мен е да сложа кранче на антифриза на входа на радиатора към купето.

mar29

МИРИЗМА

Мнение от mar29 » 13 Юни 2011 22:15

....................бях започнал да пиша това,но го изтрих
Сега пак ще го напиша.
От моя опит ви казвам следното: РАЗГЛАБЯЙТЕ И ИЗЧИСТЕТЕ всички въздуховоди с обезмаслител ( СГРАСАТОРЕ по възможност ), въпросното дунапренче на клапата за въздуха ( вън/вътре в купето) , " турбинката",която върти въздуха,сменяте филтъра на климатроника и това е !!!!
Не си хабете парите за препарати-те имат поддържаща роля.Не може 10 годишна кола да е с чисти клапи и т.н.т
Аз на моята така направих преди 2 години и преди месец след поредното сменяне филтъра на климатроника реших да видя, дали въпросната перка в купето е замърсена,както и клапата с дунапренчето.........................ами указа се,че са си чистички и не пуснаха никаква мръсотия.А каква чернилка пуснаха преди това,аз си знам.

П.П Много хора си закачат по едно ароматизаторче в колата тип "борче" и твърдят,че колата им е ЧИСТА,ПОНЕЖЕ НЕ МИРИШЕЛО ЛОШО . А това да ти е чиста колата и да мирише на различно от сметище са две различни неща.За мен няма по-хубаво от това да мирише на измито ( като дрехите-едно е да са изпрани и да миришат на " чистичко",както казва народа и съвсем друго е само да е напръскана с парфюм ,и да си мислят,че е чиста,нищо че я носят 3-ти ден подред :thumbsup: )
И не забравяйте отвреме на време да удряте и по един парцал най-малкото на седалките и мокета,ако са плюшени.А ако имате и от перящите прахосмукачки...............ПЕРФЕКТНИ СТЕ

Публикувай отговор