Заслужава ли си Тойота?Мит ли е качеството на Тойота?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор

Качеството на Тойота

КАЧЕСТВОТО Е МИТ
14
8%
КАЧЕСТВОТО НЕ Е МИТ
95
54%
КАЧЕСТВОТО НА СТАРИТЕ Е ОК, НО НОВИТЕ СА НЕКАЧЕСТВЕНИ
65
37%
КАЧЕСТВОТО НА НОВИТЕ Е ОК, НО СТАРИТЕ СА НЕКАЧЕСТВЕНИ
3
2%

Общо гласове: 177

bubaru

Мнение от bubaru » 07 Дек 2008 11:25

Очевидно крайното ми мнение за Тойота и някой нейни модели, малко е разстроило някой членове на форума.Извинявам се, ако някой е засегнат. Поне сте написали убедителни постове, а и си личи , че се интересувате от марката в световен мащаб.
Тойота е най-здравата марка на света.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 07 Дек 2008 13:54

bubaru написа:Очевидно крайното ми мнение за Тойота и някой нейни модели, малко е разстроило някой членове на форума........
Няма такова нещо biggrin.gif . Просто в спора се ражда истината !

Аватар
nov
Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 40 пъти

Повъпроса за мит-а на Тойо

Мнение от nov » 02 Яну 2009 15:24

Ами на база на рзни сравнителни тестове които следя из нет-а и на разни списания тук на визирам Билд-а че млако му неам доверие, мога да кажа че до 2000г. качеството при Тойо не е мит, оттам нататък обаче....................................мисля вече че е голям мит или по-точно като цяло маркат са занижили критериите си закачество примери с авенсиса второ поколение колкото щеш с королата също.Харесвам Японците че са здрави и непретенциозни но до 2000г, много бих се замислил след тва каква да е колата.Щом и колегите в мазда форум асе оплакват от мазда 6 работат е ясна, макар че в Билд-а беше на 1-во место по надеждност.Ако сега трябва да си купувам японска кола ще е лексус, просто всичко друго отпада при мен като избор за Японец, а иначе от немските Ауди естествено с течение на времето се доказаха като коли и качество на сглобката изключвам калпавото окачване на а4-та до 2001г.Иначе като двигатели са адски корави(личен опит).Не е тайна твърдението че вече всичко се прави на конвейр просто колкото да се продава.Така че моето мнение по въпроса-Да мит е качеството на Тойота но след 2000-2001г.Преди това произвеждаха наистина образци в автомобилостроенето. :thumbsup:

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 335 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 02 Яну 2009 19:53

Лексъса си е друга категория biggrin.gif
Аз също се бях замислил натам, но взех Мазда6(заделената сума нямаше да ми стигне за нов лексъс) и до момента не съжалявам от качеството - нямам забележки или нещо да ми е направило проблем (да чукна на дърво) biggrin.gif
А за Маздата май реват само тея с дизелите (което според мен е нормално за БГ, защото май нафтата ни е малко кофти и от нея реват всички с филтри за твърди частици) biggrin.gif
Обаче ми прави впечатление, че техническите форуми в Мазда и Тойота са сравнително постни (в смисъл, че не са ежедневни сериозните проблеми), докато в някои европейски марки тази част на форума е доста по-натоварена biggrin.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
nov

Мнение от nov » 02 Яну 2009 20:07

slowtraveler написа:Лексъса си е друга категория biggrin.gif
Аз също се бях замислил натам, но взех Мазда6(заделената сума нямаше да ми стигне за нов лексъс) и до момента не съжалявам от качеството - нямам забележки или нещо да ми е направило проблем (да чукна на дърво) biggrin.gif
А за Маздата май реват само тея с дизелите (което според мен е нормално за БГ, защото май нафтата ни е малко кофти и от нея реват всички с филтри за твърди частици) biggrin.gif
Обаче ми прави впечатление, че техническите форуми в Мазда и Тойота са сравнително постни (в смисъл, че не са ежедневни сериозните проблеми), докато в някои европейски марки тази част на форума е доста по-натоварена biggrin.gif
Да колега прав си правят им проблеми дизеловите мазди на 6-та генерация но честно да ти кажа такива проблеми в ауди форум примерно са много по-малко, отколкото в мазда а пък и мисля че не е редно специлано за качество да се сравнява мазда с ауди поне допреди беше така.Маздата беше много напред.Не ме разбирай погрешно 6-тат серия ме кефи много, но предполагам си чел за какви цени на резервните части става на въпрос в мазда форума направо ми се изправиха косите.

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 02 Яну 2009 20:39

Аз ли не разбирам български - явно не мога да чета вече, но ми се стори, че някой каза нещо за дизелите на Ауди. Мога само да кажа, че съм благодарен, че ги има - иначе такива като мен по сервизите да са умрели от глад! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 02 Яну 2009 21:04

прав си фидо,а ако някой си помисли да вземе такъв с автоматична ск. кутия да си търси направо и резервна такава.за предпочитане е да се огледа и за глава,че много обичат да се пукат,точно като дизелите на bmw. wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
martod

Мнение от martod » 02 Яну 2009 21:19

Fido Dido написа:Аз ли не разбирам български - явно не мога да чета вече, но ми се стори, че някой каза нещо за дизелите на Ауди. Мога само да кажа, че съм благодарен, че ги има - иначе такива като мен по сервизите да са умрели от глад! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Колега ! Изобщо не се притеснявай.....Ако ги нямаше дизелите на Ауди, щяха да се карат повече други дизели(Мазда например), и тогава работата ти щеше да е два пъти повече.....Така че място за притеснения няма...... biggrin.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 02 Яну 2009 21:29

" Блажени са верующите и тяхно е царството небесно."

Айде да не е започваме пак тая тема, че имам доста приятели в Ауди и доста, които карат такива. Тия дни в студовете ги возих с Каринката...

Аватар
martod

Мнение от martod » 02 Яну 2009 22:09

Fido Dido написа:" Блажени са верующите и тяхно е царството небесно."

Айде да не е започваме пак тая тема, че имам доста приятели в Ауди и доста, които карат такива. Тия дни в студовете ги возих с Каринката...
Аааа-бъркаш.....Аз не съм от верующите, а от ремонтиращите......Просто исках да те подсетя, че както новите дизели на Ауди, така и новите Японски са бъкани с повреди......Просто едните са по масово карани тук при нас, и за това си мислим че другите са много добри........Ти всъщност си го казал в поста си....Возих го с Каринката(а не с Авенсиса )........Истината е че след 2000- та година, убаФ дизел няма.....Аз също карам Японски дизел(да не помислиш че съм Ауди фен)-но от далечната 94-та година.......И съм си изключително доволен......
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

gstg
Обратна връзка:

Мнение от gstg » 02 Яну 2009 22:18

Абе да не плюем ауди , дизел моля моля! Тази кола е като ладата - ако няма електронен контрол на палене, няма да я запалиш , даже и в огъня да я хвърлиш!
Обаче как са го измислили, датчика е във една пластмасория под двигателя и леко зад него от към салона на купето , освен че нямаш достъп , както и датчика за дорселовата клапа така и контролчето за паленето ( което казва къде е дорсела и дали е загряло нафтока) са в една кутия и като се захабят ( къде от топлото къде от камъчета къде от други едни такива причини) или от некоя хубава дупка го пръснеш или нещо го повредиш ( да се овлажни ) просто забрави за палене.
Виж при тойотите е решено по съвсем друг начин, това колко държи двигателя е една друга ракия със салата , обаче потенциометъра къде е е? електроното запалване какво е и къде е? Я да ми фалат аудито . вярно резачки са не се разделям със 90-тката си 2.8 бензиновия със многото клапани , ама има и още какво да научат.

diver

Мнение от diver » 02 Яну 2009 22:29

говорете си, ма пушещи японки, колкото алдита и бмв-та от новите не съм виждал.
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
nov

Мнение от nov » 03 Яну 2009 00:09

martod написа:
Fido Dido написа:" Блажени са верующите и тяхно е царството небесно."

Аааа-бъркаш.....Аз не съм от верующите, а от ремонтиращите......Просто исках да те подсетя, че както новите дизели на Ауди, така и новите Японски са бъкани с повреди......Просто едните са по масово карани тук при нас, и за това си мислим че другите са много добри........Ти всъщност си го казал в поста си....Возих го с Каринката(а не с Авенсиса )........Истината е че след 2000- та година, убаФ дизел няма.....Аз също карам Японски дизел(да не помислиш че съм Ауди фен)-но от далечната 94-та година.......И съм си изключително доволен......
Към колегата Fido Dido:Колега не съм Ауди фен или БМВ фен, просто горе казаната марка е избрана случайно, фен съм на Тойота, както и колегата забеляза -возил си приятелите си с Карината не с Авенсиса това може и да е случайно и да не е .Въпреки всичко аз имам две карини едната дизел другата е бензин и няма да ги заменя за който и да е авенсис по простат причина че качеството на сглобката е доста по-различно отколкото при Авенсиса.Така по въпроса с ауди - в процентно съотношение колко са дизеловите аудита в Бг и колко са дизеловите Мазди.Жокер:За който и период от време да си харесаш: преди 95, след 95,след 2001г.Е нормално е при по-голям процент коли и дефектите при тях да са повече че дори и Опел да са примерно.Просто са по-масова марка.Говоря за Бг. :thumbsup:

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 335 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 03 Яну 2009 01:54

OOOPS...
Като намесихте БМВ да ви кажа че засега шестака пали в студа с неизвестна нафта без проблем (вече е 14 годишен - скоро ще е пълнолетен)biggrin.gif
Аз затова го избрах шест цилиндров, щото ако не запалят 1-2 цилиндъра, ще има още поне 4 да го завъртят biggrin.gif
Ама с тая електронна газ на дизеловата помпа не ми се мисли ако излезе какъв-да е проблем какво ще правим (че и Надин фалира.....) biggrin.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 03 Яну 2009 04:04

Слоу - ша та изплющя?!?! БМВ си останаха най-читавата евро марка... biggrin.gif biggrin.gif

Айде да не го подхващаме тоя спор, описан в милион и една теми.

Вярно, че ги возих хората в Карината, но бяха пили а АЗ... mad.gif

Интересното беше на другия ден - ПАК ги возих... Ама верно да караш дизел е евтино!
Карината е ноември 97г. и разликата с Авенсис 1 е точно 3 месеца.

Колеги, изчакайте, моля ви, да започна да приемам дизела като двигател, като изключвам трактори, танкери и тежкотоварни камиони, та чак тогава да седнем да си говорим глупости, а?!

БТВ, счупих се за 15 години на си троша ръцете по марки с претенции. За това време съм направил 10 Мазди. За смяна на масла и филтри.

Оооооо, пардон!!! На една и смених накладки! Ебаси кочината?!?!

Публикувай отговор