tarikat89 написа: според показанията на аутодата трябва да е от 13.4 -14.2
Те тези съпротивления ги дават при 20гр. Не знам как обаче се менят при по високи или по ниски температури. Предполагам сте ги мерили директно на колите.
tarikat89 написа: Дроселовата клапа е чистена на ултразвук и е като нова

А стъпковият мотор чистен ли е?
tarikat89 написа: Но ако е от него нямаше ли да не иска да пали всеки път. Защото при мен не иска да запали веднага само когато колата е стояла повече от 4-5часа.
Ами предполага се, че всички датчици са изстинали и са в температурния диапазон където правят проблем.
tarikat89 написа: Camshaft е замерен и съпротивлението му е колкото го дава и по ауто дата
Ами ако прекъсва на студено?
Както казва @stefo91 и датчик колянов вал може да се бъзика. Особено ако е яко мръсен, или лош контакт в буксата.
Те и Инжекторите на студено могат да попротичат.
И това инжекторно време което споменава майстора ти по назад в темата от 5ms ми се струва много. Дори на студен мотор над 3ms мисля че е зле положението. Не знам за твоята колко трябва да е, но ето за 1ZZ мотор lZZ-FE: 1.1-2.1 ms. А за моята колица е 2ZZ-GE: 0.8- 2.0 ms. Не знам на топло какви са и реалните норми, но на студено съм ги виждал на 2.85 и температура на двигателя под 30гр със сигурност. Просто присъствах в момента в който я закачиха и я запалиха.