Изключване еърбег на пасажерска седалка на Авенсис 1 2000 г.

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 11 Ное 2010 15:48

Scott написа:..
П.П. На Рая - не знам на колко години е детето, но има едни заключалки на задните врати - много по-добре действат от "може да слизаш" biggrin.gif
Има централно заключване на всичките врати, което по навик го ползвам веднага щом седна в колата. Но въпросът е, че децата от малки трябва да се учат на "безопасно" поведение в колата.
Аз освен "може да слизаш" му обяснявам защо не може, и казвам колко може да отвори вратата, че трябва да се пази не само своята кола, но и чуждата; за какво са столчето и коланите; защо понякога не удобно да ме занимава с приказки; защо да не цапа в колата; защо да не си изтрива обувките от предната седалка..........като основните навици той вече ги усвоил от малък и сега ( на 8г.) ги възприема нормално.

Пред моите очи едно дете слизайки от съседно паркираната кола, с цялата си сила трясна вратата по моята. Направих забележка на бащата, отговора беше " ама то е дете".
Друг пример: сядат приятелка с детето си, детето веднага се намества по средата с главата наврята буквално м/у предните седалки..........обяснението беше, че то винаги така седи.
Друг пример: возя се при позната с 3 деца отзад. Децата се бият, крещят, майката в движение се обръща, крещи им, ръка протяга да ги успокоява..........нищо не питах, побързах да сляза от колата.

Не знам кое липсва, първите 7 години на децата или на родителите.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 11 Ное 2010 18:55

Raya написа:...
Опитваш се да ни измъчваш с риторични въпроси ли? biggrin.gif

Много хора имат погрешно разбиране за детската психика и умствени способност и смятат, че децата не разбират. Всички сме виждали възрастни хора, които се правят на маймуни и гукат и грухтят пулейки се на деца като смятат, че ги забавляват. Истината е, че детето ги гледа и си мисли "Какъв е този идиот и защо се държи по този начин!?!". laugh.gif
На децата трябва да се говори и обяснява като на възрастен, но трябва да се подбират думи и изрази познати на детето и то да се учи на адекватно поведение, което да му остане и като порасне.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 14 Ное 2010 21:02

zi_zi_top написа:

Много хора имат погрешно разбиране за детската психика и умствени способност и смятат, че децата не разбират. Всички сме виждали възрастни хора, които се правят на маймуни и гукат и грухтят пулейки се на деца като смятат, че ги забавляват. Истината е, че детето ги гледа и си мисли "Какъв е този идиот и защо се държи по този начин!?!". laugh.gif
На децата трябва да се говори и обяснява като на възрастен, но трябва да се подбират думи и изрази познати на детето и то да се учи на адекватно поведение, което да му остане и като порасне.
е тука напълно те поткрепям то като е дете да не е олигофрен трябва да му се говори като на човек и да се научи от малко на култура не да се вика то дете още
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 14 Ное 2010 22:16

zi_zi_top написа:

Е то ,ако беше само на децата щеше да е добре.Че то и на половината възрастни трябва да и обясняваш по съчия начин.
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Публикувай отговор