Заслужава ли си Тойота?Мит ли е качеството на Тойота?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор

Качеството на Тойота

КАЧЕСТВОТО Е МИТ
14
8%
КАЧЕСТВОТО НЕ Е МИТ
95
54%
КАЧЕСТВОТО НА СТАРИТЕ Е ОК, НО НОВИТЕ СА НЕКАЧЕСТВЕНИ
65
37%
КАЧЕСТВОТО НА НОВИТЕ Е ОК, НО СТАРИТЕ СА НЕКАЧЕСТВЕНИ
3
2%

Общо гласове: 177

Аватар
pepa_k

Мнение от pepa_k » 15 Фев 2008 12:09

LEXUS - CLEAR :thumbsup:

Сега разбрах че съм късметлийка че нямах достатъчно пари като си купувах колата че сигурно щях да се набутам на Мерцедес laugh.gif Митове, митове и легенди smile.gif
Toyota Corolla 1.6 VVT-i MMT

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 15 Фев 2008 15:43

TUV В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ Е ЗА ПРЕНЕБРЕГВАНЕ! И това го знае всеки един производител,макар за повечето от тях това да е един голям кошмар.Няма на света производител,които да не иска да е на челно място в класациите. Само,че това се отдава на две-три марки. Примерно Порше със забележителната цена от 150000-200000 евро и примерно Тойота с цена от 20000 25000 евро. Поздравявам те ЛЕКСУС за горенаписаното!

GOGO22

РАЗОЧАРОВАН

Мнение от GOGO22 » 20 Фев 2008 11:12

ЗДРАВЕЙТЕ,
ИСКАМ ДА СПОДЕЛЯ С ВАС А И С БЪДЕЩИ КАНДИДАТИ ЗА ТОЙОТА МНЕНИЕТО СИ ЗА ТАЗИ МАРКА И ПО-ТОЧНО ЗА РАВ4.
МИНАЛАТА ГОДИНА СИ КУПИХМЕ ТАКАВА ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛСТВОТО В БУРГАС.ЧИСТО НОВИЧКА,ДИЗЕЛ,А БЕ НА ВЪНШЕН ВИД И СПОРЕД ПРОДАМАЧИТЕ СУПЕР КОЛА.МОЖЕ И ДА Е ТАКА АМА ЗАЩО ТОЧНО НАШАТА НЕ ИЗЛЕЗЕ ТАКАВА!? ПРОБЛЕМИТЕ НИ ПОЧНАХА ОЩЕ ПЪРВИТЕ МЕСЕЦИ.ПОЯВИ СЕ ТЕЧ НА МАСЛО,ОПРАВИХА ГО.ВЪТРЕ В КУПЕТО СЕ РАЗТРАКА ПЛАСТМАСАТА,ХОДИХМЕ ДО СЕРВИЗА БИЛО НОРМАЛНО ДА СЕ ПОЯВЯТ ШУМОВЕ.СПУКА НИ СЕ ДВА ПЪТИ ПРЕДНОТО СТЪКЛО ОТ КАМЪЧЕТА ПО ПЪТЯ,ВСЕ ЕДНО Е ОТ ХАРТИЯ ДЕБЕЛО.СКОРОСТНИЯ ЛОСТ ТАКА ИГРАЕ В РЪЦЕТЕ ТИ,ЧЕ СЕ ЧУДИШ ДАЛИ НЯМА ДА ГО ИЗТРЪГНЕШ НЯКОЙ ПЪТ.А БЕ КАКВО ДА ВИ КАЖА,ВТОРИ ПЪТ ЩЕ ВЗЕМА ТАКАВА КОЛА САМО АКО МИ Я ПОДАРЯТ ИЛИ ПЛАЩАТ ЗА ДА Е КАРАМ.АБСОЛЮТНО ДЪРВО СА.НЕЗНАМ ДАЛИ ПРОИЗВЕДЕНИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ СА СПЕЦИАЛНО С ПО-НИСКО КАЧЕСТВО НО НЯМА НИЩО ОБЩО С РЕНОМЕТО НА ЯПОНСКИТЕ КОЛИ.СЪВЕТВАМ ВИ АКО РЕШИТЕ ДА СИ КУПУВАТЕ ДА НАМЕРИТЕ НЯКОЙ ПОЗНАТ С ТАКАВА КОЛА И ПЪРВО ДА Е ИЗПРОБВАТЕ.ТОВА ОПРЕДЕЛЕНО ЩЕ ВИ ОТКАЖЕ ОТ ПОКУПКАТА.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Re: РАЗОЧАРОВАН

Мнение от LEXUS » 20 Фев 2008 14:17

GOGO22 написа:ЗДРАВЕЙТЕ,........................................
СЪВЕТВАМ ВИ АКО РЕШИТЕ ДА СИ КУПУВАТЕ ДА НАМЕРИТЕ НЯКОЙ ПОЗНАТ С ТАКАВА КОЛА И ПЪРВО ДА Е ИЗПРОБВАТЕ.ТОВА ОПРЕДЕЛЕНО ЩЕ ВИ ОТКАЖЕ ОТ ПОКУПКАТА.
Ами вие защо не я тествахте преди да я купите?! :wave:Тойота предлага test-drive!И не разбрах какви реални проблеми си имал с Тойотата??1.)Теч на масло-решен гаранционно.
2.)Шумове от пластмасата-Зависи от шумовете,можеш да изискваш гаранционно да ги отстранят,но това не е нито дефект по колата ,нито повреда,нито нещо,което нарушава характеристиките на автомобила да си върши работата,нито нещо ,което може да те остави на пътя.
3.)Спукано предно стъкло-силно зависи от факторите на средата,как и по какви пътища караш.Не е дефект,нито повреда.Сменя се гаранционно.
4.)Скоростният лост играе в ръката,та се чудиш дали няма да го изтръгнеш-надали не си забелязал поведението на ск.лост като си я купувал,по-скоро преди това.Това как чувстваш скоростния лост е субективен фактор,не влияещ върху здравината на колата,не е дефект,нито повреда.
В заключение,от целия твой разказ става ясно,че сте купили suv,който не сте тествали,нито разгледали интериора му и постфактум се оплакваш от неща като качество на пластмасите и ск.лост.,т.е. неща,които можеха да бъдат установени преди покупката и които не са повреди.
А на теб нито биха ти подарили,още по-малко плащали за да караш Рав 4,защото не си Фил Колинс,примерно. smile.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 20 Фев 2008 17:16

Ot razkaza na GOGO22 za poreden put se obejdavam 4e ve4e se izpolsvat nisko-ka4estveni materiali osobenno tova za stykloto mnogo me u4udva zahtoto i na moito styklo sa hvyr4eli kamy4eta ama sa ostavali samo drebni to4ici i to ot seriozni kama4eta

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 20 Фев 2008 18:25

Здравейте! По отношение на поста на GOGO22: GOGO-Ти май всички в този форум ни взимаш за канарчета.Все едно ние тука караме Луноходи,а не Тойоти.Я погледни колко хора са регистрирани във форума!Ти май нямаш никаква Тойота.Това,което казваш,че го имаш е на друг,който не ти дава да го караш и тебе много те е яд и затова плюеш по един от най-здравите и сигурни автомобили на планетата Земя.

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 20 Фев 2008 22:41

GOGO22 написа:ЗДРАВЕЙТЕ,
ИСКАМ ДА СПОДЕЛЯ С ВАС А И С БЪДЕЩИ КАНДИДАТИ ЗА ТОЙОТА МНЕНИЕТО СИ ЗА ТАЗИ МАРКА И ПО-ТОЧНО ЗА РАВ4.
МИНАЛАТА ГОДИНА СИ КУПИХМЕ ТАКАВА ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛСТВОТО В БУРГАС.ЧИСТО НОВИЧКА,ДИЗЕЛ,А БЕ НА ВЪНШЕН ВИД И СПОРЕД ПРОДАМАЧИТЕ СУПЕР КОЛА.МОЖЕ И ДА Е ТАКА АМА ЗАЩО ТОЧНО НАШАТА НЕ ИЗЛЕЗЕ ТАКАВА!? ПРОБЛЕМИТЕ НИ ПОЧНАХА ОЩЕ ПЪРВИТЕ МЕСЕЦИ.ПОЯВИ СЕ ТЕЧ НА МАСЛО,ОПРАВИХА ГО.ВЪТРЕ В КУПЕТО СЕ РАЗТРАКА ПЛАСТМАСАТА,ХОДИХМЕ ДО СЕРВИЗА БИЛО НОРМАЛНО ДА СЕ ПОЯВЯТ ШУМОВЕ.СПУКА НИ СЕ ДВА ПЪТИ ПРЕДНОТО СТЪКЛО ОТ КАМЪЧЕТА ПО ПЪТЯ,ВСЕ ЕДНО Е ОТ ХАРТИЯ ДЕБЕЛО.СКОРОСТНИЯ ЛОСТ ТАКА ИГРАЕ В РЪЦЕТЕ ТИ,ЧЕ СЕ ЧУДИШ ДАЛИ НЯМА ДА ГО ИЗТРЪГНЕШ НЯКОЙ ПЪТ.А БЕ КАКВО ДА ВИ КАЖА,ВТОРИ ПЪТ ЩЕ ВЗЕМА ТАКАВА КОЛА САМО АКО МИ Я ПОДАРЯТ ИЛИ ПЛАЩАТ ЗА ДА Е КАРАМ.АБСОЛЮТНО ДЪРВО СА.НЕЗНАМ ДАЛИ ПРОИЗВЕДЕНИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ СА СПЕЦИАЛНО С ПО-НИСКО КАЧЕСТВО НО НЯМА НИЩО ОБЩО С РЕНОМЕТО НА ЯПОНСКИТЕ КОЛИ.СЪВЕТВАМ ВИ АКО РЕШИТЕ ДА СИ КУПУВАТЕ ДА НАМЕРИТЕ НЯКОЙ ПОЗНАТ С ТАКАВА КОЛА И ПЪРВО ДА Е ИЗПРОБВАТЕ.ТОВА ОПРЕДЕЛЕНО ЩЕ ВИ ОТКАЖЕ ОТ ПОКУПКАТА.

@GOGO22

привет!

и аз имам рав-а от 1 година,но твоите забележки ме учудват.и с тоя шрифт като че ли си рекламен agent на някоя друга марка,коя ли? майтап,сега на въпроса:
по 1: къде се е появил теч на масло,поясни ако обичаш? при мен няма такъв.
по 2: моя рав не трака,но аз не го карам често по лоши пътища.само отскоро започна едно проскърцване откъм средата на таблото.някой беше си го оправил,като подложил нещо на съответните търкащи места.дразни наистина,ако не свири радиото.
по 3: предното стъкло е напълно ок,само виж това в мазда 6,там е поне 2 пъти по-тънко.по-предното лято ми се случи същото на е-класата,просто в бг пътните условия са такива.това мисля може да се каже и по точка 2.
по 4: скоростния ми лост изобщо не играе

като цяло мисля сам си си виновен,както каза някой можеше да тестваш колата преди да я купиш.много твърдото окачване има за цел отлична стабилност в завой,за съжаление за сметка на комфорта.има и доста пластмаса в купето наистина,но по-добрите материали при съответния клас мб,бмв,ауди струват доста повече.
а в крайна сметка може човек да улучи кола,правена в понеделник както казват немците,въпрос на късмет. biggrin.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

GOGO22

РАВ4

Мнение от GOGO22 » 21 Фев 2008 11:35

ПО ПОВОД ТЕЧА НА МАСЛО СВАЛИХА ЦЕЛИЯ ДВИГАТЕЛ ЗА ДА СМЕНЯТ НЯКАКВА СЕМЕРИНГА НА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИЯ ВАЛ,ПОНЕ ТАКА НИ КАЗАХА ОТ СЕРВИЗА.ЗАБРАВИХ ДА КАЖА И ЗА ОЩЕ ЕДИН ПРОБЛЕМ,СМЕНИХМЕ И ЗАДНИТЕ АМОРТИСЬОРИ.И ТОВА НА КОЛА НА 1ГОДИНА.И НЕ ВИ ВЗЕМАМ ЗА БАЛЪЦИ,КАКТО СЕ ИЗРАЗИ НЯКОЙ.ОБАДЕТЕ СЕ В ПРЕДСТАВИТЕЛСТВОТО В БУРГАС И НЕКА ТАМ ВИ ОБЯСНЯТ ИМАТ ЛИ КОЛА НА ЕДНА ГОДИНА С ТОЛКОВА РЕМОНТИ,КОЛКОТО ВИ ОПИСАХ.ПО ОТНОШЕНИЕ НА СТЪКЛОТО УТОЧНЯВАМ,ЧЕ И ДВАТА ПЪТИ,КОГАТО СЕ ПУКНА БЕШЕ ПРИ ГРАДСКО 60-70КМ СКОРОСТ И НЕ МОГА ДА КАЖА,ЧЕ АЗ СЪМ СИ ВИНОВЕН ЗАРАДИ ВИСОКАТА СКОРОСТ.А ПЪК АКО НА НЯКОЙ ОТ ВАС ВИ СЕ Е НАЛАГАЛО ДА МУ БОЯДИСВАТ ЧАСТИ ОТ КУПЕТО ТОГАВА СИ ИМАТЕ ПРЕДСТАВА ЗА КАЧЕСТВОТО НА БОЯТА,СИГУРНО МАЙСТОРА Е ОСТАНАЛ ОЧАРОВАН.
НОРМАЛНО Е ЗА ТАКЪВ МОДЕЛ КОЛА ВОЗИЯТА ДА Е ТВЪРДА И НЕКОМФОРТНА АМА ЧАК ПЪК ТОЛКОВА.ЕДВА ЛИ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ СЪЩОТО ЗА НЯКОЙ ФРЕНСКИ АВТОМОБИЛ ОТ ПОДОБЕН КЛАС,ЗА ПО-СКЪПИТЕ НЕ КОМЕНТИРАМ.
КАКВО ТОЛКОВА СЕ ОБИЖДАТЕ,ЧЕ КОМЕНТИРАМ НЕДОСТАТЪЦИТЕ НА КОЛАТА НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА?ТОВА СИ Е ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ.НАПРАВИХ ГРЕШКА,ЧЕ НЕ Е ТЕСТВАХ ПРЕДВАРИТЕЛНО И ЗАТОВА ПИСАХ,ЗА ДА НЕ СЕ ПОДЛЪЖЕ НЯКОЙ КАТО МЕН.И НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ ДА ТЕСТВАТЕ ФИРМЕНИТЕ КОЛИ,ВСЕ ПАК ТЕ НЕ СА ПОДЛОЖЕНИ НА СЪЩОТО НАТОВАРВАНЕ И ЕДВА ЛИ ЩЕ ВИ ДАДАТ НЯКОЯ С НЕДОСТАТЪЦИ,КАКТО ПРИМЕРНО КОЛА КАРАНА НЯКОЛКО МЕСЕЦА ОТ ВЪНШЕН ЧОВЕК.

TurboDieselComby

Мнение от TurboDieselComby » 21 Фев 2008 12:21

а няма ли малки букви на твойта клавиатура?!
ex Toyota Avensis 2.2 D-4D '05
now Audi Q7 S-line 3.0 TDI 279HP 600NM '07

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 21 Фев 2008 15:39

Ne znam dali mu e tuk miastoto na vaprosa, ama prednoto mi staklo (na vsichki toyoti koito sam karal) stava na edni sitni tochki i stava mnogo dosadno pri shofirane sreshtu slanceto ili vecher pri nasreshtni farove. cialoto predno staklo zapochva da sveti. tova proznava li se za garancionen remont ili zastrahovatelite priznavat li go za shteta?

Аватар
lpcrooks

Мнение от lpcrooks » 21 Фев 2008 16:35

Vesko написа:Ne znam dali mu e tuk miastoto na vaprosa, ama prednoto mi staklo (na vsichki toyoti koito sam karal) stava na edni sitni tochki i stava mnogo dosadno pri shofirane sreshtu slanceto ili vecher pri nasreshtni farove. cialoto predno staklo zapochva da sveti. tova proznava li se za garancionen remont ili zastrahovatelite priznavat li go za shteta?
А пробвал ли си да си измиеш колата на някоя добра автомивка? laugh.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 21 Фев 2008 17:19

ne e ot avtomivkata, a ot kamacheta i piasak po patishtata ni biggrin.gif

I kak se razbira koia avtomivka e dobra? smile.gif

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 21 Фев 2008 20:54

GOGO22,nikoi ne se obijda za nishto,no ti pishesh nesashtestveni neshta.Kakvo me interesuvat frenskite koli kak vozeli,kato ne izlizat ot serviza.Kato ne ti e haresvala ,da ne si ia vzimal,sega kakvo se oplakvash,kato ne si imal nikakvi problemi s kolata i li sa ti poeti garancionno,kakav e problemat? Kato ne ti haresva kupi si edno pejo ili citroen da ti doide akala.Ti karash nai-zdravata marka koli i si nedovolen,skorostnia lost ti se klatel,stakloto se pukalo,mnogo golemi problemi!!!!!!Ne znam kak se dviji taia kola..Emi kato ne ti haresva ,hvarli ia.
Toyota stana nomer 1 v sveta ne samo po zdravina,a i po prodajbi,i vse poveche ia kupuvat,ti reshi che shte оgramotiavash horata da ne si kupuvat,a RAV4 e nai-prodavan v klasa si,na teb kato ne ti haresva go hvarli,a drugite,za razlika ot teb,mogat da go testvat na test-drive i da preceniat sami,a ako ne ,si osnovi konsultantska agencia"Zashto da ne kupuvate bestselara RAV4".
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
lpcrooks

Мнение от lpcrooks » 21 Фев 2008 23:47

Vesko написа:ne e ot avtomivkata, a ot kamacheta i piasak po patishtata ni biggrin.gif

I kak se razbira koia avtomivka e dobra? smile.gif
Еми как... Тук в София не знам нито една добра автомивка laugh.gif Имам един приятел, който чисти къщи, апартаменти и офиси и по-едно време имаше нещо като автомивка - чистеше НЕВЕРОЯТНО! Но тъй като има много работа и не му остана време за нея и я затвори... Иначе в Бургас има една много добра мивка, малко преди затвора, там в края на моста... Или накратко - добрата автомивка представлява следното нещо - чистят навсякъде (!), използват наистина качествени и скъпи продукти и чистят не колкото да дойде следващата кола, а просто да изчистят въпросната wink.gif За съжаление, този мой приятел беше единствен и сега се задоволявам с разни обикновени автомивки... И така...

GOGO22

РАВ4

Мнение от GOGO22 » 22 Фев 2008 09:51

Има обаче една малка подробност,която би трябвало да знаете щом сте фенове.Тестовете за Тойта са правени в други страни а не на колите произведени за България.Има разлика в качеството на колата според това за коя част на света са произведени.И това не е само за тази марка.Между другото имам и пежо 307sw 1,6d 110кс.Определено е по-добро от Тойота ,като изключим 4х4,заради което се подведох и да е взема.На две години е и до сега освен за гаранционните прегледи за друго не е влизала в сервиза.А не ми се мисли,като мине гаранцията на Тойота колко ще трябва да плащам за ремонти щом от първата година почнаха проблемите с нея.

Публикувай отговор