Темата става все по-интересна. Според вас как би могла да навреди добавката чрез смесване с добавките в горивото? Те в бензиностанциите не би следвало да слагат други добавки в горивото освен такива против замръзване зимно време, например. Добавката, която аз си сипвам в резервоара на всяко зареждане на макс, от части прави същото нещо + постоянно смазване и подръжка на цялата система. Не виждам притиворечие между едното и другото, по-скоро постигане на допълнителен ефект. Е, разбира се, от добавка до добавка, производител до производител и бензиностанция до бензиностанция има разлика, но затова съм се спрял на "доказал" се производител на добавка, която е създадена за целогодишно използване и не е с агресивна концентрация (както се сипва за почистване) и на добра верига за нафтата. Ако това би създало риск за автомобила - бих прекратил веднага без да се замисля. Ако, обаче, може да ме спаси в дългосрочен план от някое еднократно зареждане на кофти партида нафта, или просто наистина прави това, което пише на кутията, т.е. да смазва и да поддържа чиста системата, то за мен си струва всяка стотинка.
Повечето хора си карат постоянно без каквито и да е добавки и са доволни. Интересно ми е, обаче, дали в крайна сметка колите ни ще работят по-добре или ще бъдат в по-добро състояние при съспоставка със същия експлотационен период и същите условия, но с добавка в уравнението. Знам ли, нашата кола мърка като коте, дали добавката спомага за това - не знам, просто от както я имам (вече 6 месеца), без добавка не е карана. И всичко това го правя само и единствено с идеята да я паза максимално и да се грижа оптимално добре за нея. Ако обаче без добавка нещата са по-добре за автомобила ми, просто ще спра да я използвам. Не ми става ясно, обаче, така или иначе трябва да бъде.