Заслужава ли си Тойота?Мит ли е качеството на Тойота?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор

Качеството на Тойота

КАЧЕСТВОТО Е МИТ
14
8%
КАЧЕСТВОТО НЕ Е МИТ
95
54%
КАЧЕСТВОТО НА СТАРИТЕ Е ОК, НО НОВИТЕ СА НЕКАЧЕСТВЕНИ
65
37%
КАЧЕСТВОТО НА НОВИТЕ Е ОК, НО СТАРИТЕ СА НЕКАЧЕСТВЕНИ
3
2%

Общо гласове: 177

roumen68
Обратна връзка:

Мнение от roumen68 » 06 Мар 2007 14:41

Scott написа:
Е и? Това само показва коя компания е по-откровена в изказванията си. tongue.gif
biggrin.gif
Няма да цитирам цялата книга, тя просто трябва да се прочете. Но от изказванията става ясно по-скоро друго: Форд ще ти предложат кола, колкото да си дадеш парите и да не мрънкаш много-много след това. Пък ако искаш мрънкай си - голяма работа, няма да си първият biggrin.gif
А Тойота се стремят да ти доставят качествен продукт не само от бизнес гледна точка, а от общочовешка, филантропска ако щете. Това е тяхната философия. Затова именно са №1.

Моят Авенсис например си е с airbag и за коленете но шофьора. Ето, това за мен например е мисъл за клиента като за човек. Колко други марки автомобили го имат това? Другите просто поставят почти задължителните предни 2 airbag и това е.

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 06 Мар 2007 14:54

roumen68 написа:А Тойота се стремят да ти доставят качествен продукт не само от бизнес гледна точка, а от общочовешка, филантропска ако щете. Това е тяхната философия. Затова именно са №1.
Това се нарича relationship marketing - резултата е по-висока печалба.
roumen68 написа:Моят Авенсис например си е с airbag и за коленете но шофьора. Ето, това за мен например е мисъл за клиента като за човек. Колко други марки автомобили го имат това? Другите просто поставят почти задължителните предни 2 airbag и това е.
А колко нови коли си си купувал скоро освен Авенсиса?

roumen68
Обратна връзка:

Мнение от roumen68 » 06 Мар 2007 15:06

От Авенсиса (и Корола) от 2004-та насам - нищо, но тази година се очертават 2 бр. Aigo за мои служители, а след 1-3 години, след продажбата на Авенсиса и Королата - или 2 бр. Prius или RAV4 на тяхно място. Но забележи - отново Тойота. Не се озъртам за друга марка.

А ти Scott, все пак какво караш?

Scott

Мнение от Scott » 06 Мар 2007 15:19

roumen68 написа:А ти Scott, все пак какво караш?
Карам Тойота Селика, но не защото е Тойота, а защото я харесвам като автомобил. Може да прозвучи цинично, но Тойота за мен е 'производител', който получава пари от мен, а аз съм 'консуматор', който ползва техен продукт, защото ми харесва. Нищо повече, никакви топли чувства.

roumen68
Обратна връзка:

Мнение от roumen68 » 06 Мар 2007 15:33

А по рано какво си карал?
Аз след преживявания с Фиат Типо, VW Пасат и Форд Мондео прегърнах Тойотата като спасител и избавление от нерви с колите :)

Scott

Мнение от Scott » 06 Мар 2007 15:42

roumen68 написа:А по рано какво си карал?
Аз след преживявания с Фиат Типо, VW Пасат и Форд Мондео прегърнах Тойотата като спасител и избавление от нерви с колите :)
Имал съм доста автомобили. Имам и друг автомобил в момента - Сеат Алхамбра, не мога да се оплача и от него.
Истината е, че всяка следваща кола която човек си купува е по-нова (или по-хубава) от предната и затова не е честно да се сравняват.

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 06 Мар 2007 15:43

Напоследък се пише, че Тойота и други производители нагаждат конструкцията към методите на провеждане на краш тест. При шведските коли краш тестовете се провеждат при по-високи скорости, при най-различни ъгли на удар и т.н. По скандинавието колите често удрят лос и затова няма компромис със сигурността и никога няма да има подобен компромис.
Най-вероятно "нагаждането" е една от основните причини за еърбега за коленете на водача. Въпреки това, липсата на травми по колената се отразяват благоприятно върху трудоспособността на водача на стари години.
Новото производство е по-калпаво, но по-издръжливо на удар. Авенсиса е едно от големите разочарование за феновете на Тойота у нас, но пък е сигурен и съвременен.
Светът се променя и ще се борим да го следваме, независимо в каква посока се променя.
Тази тема стана като сапунена опера, но ще я "сапунисваме" още и още ...

roumen68
Обратна връзка:

Мнение от roumen68 » 06 Мар 2007 16:10

sluchaen_fen,
защо все пак Авенсиса е разочарование за феновете на Тойота? На мен това ми е първата Тойота и не мога да направя сравнение. С какво точно разочарова? Да не би старият Авенсис преди 2003г. да е бил по-добър?

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 06 Мар 2007 16:25

roumen68 написа:sluchaen_fen,
защо все пак Авенсиса е разочарование за феновете на Тойота? На мен това ми е първата Тойота и не мога да направя сравнение. С какво точно разочарова? Да не би старият Авенсис преди 2003г. да е бил по-добър?
Много дефекти.
Намери свой човек в сервизите на вносителя и го попитай кой модел Тойота дава най-много дефекти?
Самите служители на вносителя гледат на Авенсиса като на "член на друго семейство", т.е. Авенсиса се разграничава от семейството на Тойота.

roumen68
Обратна връзка:

Мнение от roumen68 » 06 Мар 2007 16:31

sluchaen_fen написа:
Много дефекти.
Намери свой човек в сервизите на вносителя и го попитай кой модел Тойота дава най-много дефекти?
Самите служители на вносителя гледат на Авенсиса като на "член на друго семейство", т.е. Авенсиса се разграничава от семейството на Тойота.
Съвсем наскоро ми изтече 3-годишната гаранция и ходих в сервиза за профилактичен преглед - ако нещо има, в гаранция да го сменя. Всичко си беше наред. Попитах за често повтарящи се проблеми с този модел, за какво да внимавам - отговориха ми че няма такова нещо, желязна машина, само дето по-често почнали да горят крушките на фаровете от шофирането и през деня на фарове.

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 06 Мар 2007 16:39

Търговците от автопазарите по същият начин ти говорят:
Тази кола беше на библиотекарката в едно Швейцарско село и затова е на 120 000 км, нищо, че годините са над 15. Бабата е ходила само на работа и на църква ...

Намери приятели в София, които да разпитат фирмите, купували нови Авансиси. Нищо общо с традиционната безотказност на Тойота.

roumen68
Обратна връзка:

Мнение от roumen68 » 06 Мар 2007 16:43

Добре, ако ти или някой друг знаете за често повтарящи се проблеми при Авенсиса, ще съм благодарен да знам за какво става въпрос и да внимавам точно за това. Ще бъде много полезно наистина. И може би ще има значение дали е дизел или бензин, седан или комби?

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 06 Мар 2007 16:55

sluchaen_fen написа:Намери свой човек в сервизите на вносителя и го попитай кой модел Тойота дава най-много дефекти?
sluchaen_fen написа:Намери приятели в София, които да разпитат фирмите, купували нови Авансиси. Нищо общо с традиционната безотказност на Тойота.
Обърнахме го на чат и ще се дразнят останалите потребители.

roumen68
Обратна връзка:

Мнение от roumen68 » 06 Мар 2007 17:05

sluchaen_fen написа:
Обърнахме го на чат и ще се дразнят останалите потребители.
Вярно, но пък си е по темата - качеството на Тойота. Не е оффтопик...

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 06 Мар 2007 22:42

Наистина,Авенсис дава най-много дефекти от останалите модели на Тойота,НО това изобщо не означава ,че Авенсис се троши много,напротив,Авенсис отново е най-здрав в класа си на фона на останалите модели на другите производители в този клас.Така че,не мога да се съглася със случаен фен,че Авенсис е разочарование за феновете на Тойота,точно обратното Авенсис е чудесен солиден,качествен и здрав автомобил,отговарящ на името и качеството на Тойота,да,дава малко повече дефекти,сравнен с безотказната и идиотски здрава Корола,рав4 или Ярис,но най-много части от европейски производители/поддоставчици/се монтират именно в него,начело с частите на БОШ.Именно от хората от ТМ-Ауто/монторите/ знам,че по Авенсис главно дефекти дават частите на БОШ! dry.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Публикувай отговор