Шумен двигател

Аватар
drZoidberg

Мнение от drZoidberg » 03 Юни 2008 16:46

Ами сподели после какво е станало, за да знам и аз дали да повдигам въпроса за шума пред тях, че и без това имам ходене скоро натам за едни щети.
Всъщност след като отвориха новия си салон и бях там, все по- често ще си търся поводи да ходя. biggrin.gif Мъжете, които са били вече, ще ме разберат за какво говоря. :love4: w00t.gif drool.gif stretcher.gif А desSs, макар че нея по- малко ще я развълнува, въпреки че не мисля, че някой би останал равнодушен при тази гледка, ще види утре, ако не е била още на новото място. wink.gif
И честно казано не знам дали ще му прилошее на Румен, но благородно му завиждам, както и на всички останали, които работят там. worthy.gif
hmm.gif ... да взема да кандидатствам за работа там ли? biggrin.gif

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 04 Юни 2008 10:08

Абе вие поглеждали ли сте си въздушните филтри. Тука в БГ един филтър с мъка стига до 7000км. А ако чакате на 15к да го смените ще ви шумят колите като танк. Освен това правите ли си сметка че до скоро карахме на затворени прозорци?
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 04 Юни 2008 10:13

ок докторе, споделям - първо направихме едно кръгче с управителя, да види за какво става въпрос, после я вкараха в сервиза, и докато пия едно кафе я изкараха. момчето каза, че пристегнал някакъв ремък /външен на динамото, квото и да значи laugh.gif /, че се бил разхлабил и мърдал насам-натам и уж от него бил шума. доколкото можах да усетя от сервиза до работа в тия задръствания, сякаш не бръмчи както преди, ама може и да си внушавам...ще трябва да я пробвам на дълъг път и висока скорост, че тогава се чуваше най-много

п.п. тати, който има климатик нали целогодишно си кара на затворени прозорци. а и тоя шум при мен е от поне 3 месеца, но все не ми оставаше време да отида до сервиза

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 04 Юни 2008 12:02

Проверете кутията на въздушния филтър дали е добре уплътнена. Ако не е - особено при дизелите се получава доста дразнещо боботене. Също така дали не са се разхлабили гофрираните маркучи към кутията.

spiritch
Обратна връзка:

Мнение от spiritch » 04 Юни 2008 16:45

И моята е на 7000км и леко шуми като е студена, но като загрее, въобще не можеш я позна запалена ли е или не е. Ако съм до нея, трябва да я пипна за да усетя, дали се тресе или не. А маслото, скоро го гледах, все така си е на max.
Avensis 1,8 VVT-i MT Comfort 2007

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 04 Юни 2008 22:47

drZoidberg написа:И Питам също, защото на няколко места чета вече, че хората изказват мнение, че този 1.8 VVT-i е недостатъчен за тази кола или даже както някой казват е "куц". Така ли е наистина, да не би шумът да идва от това, че двигателят се мъчи с това купе или просто и аз трябва да ходя в сервиза? Мерси предварително.
А какво му е "куцото" на този двигател според тях? Надали 130 коня се мъчат с това купе.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 04 Юни 2008 22:52

drZoidberg написа: Всъщност след като отвориха новия си салон и бях там
Кой нов салон?
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 04 Юни 2008 23:33

LEXUS написа:
Кой нов салон?
във Варна

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 04 Юни 2008 23:58

desSs написа:
LEXUS написа:
Кой нов салон?
във Варна
Това звучи като кино салон или като салон за фризура на кучета! tongue.gif

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 05 Юни 2008 00:17

Fido Dido написа:
desSs написа:
LEXUS написа:Кой нов салон?
във Варна
Това звучи като кино салон или като салон за фризура на кучета! tongue.gif
по-скоро прилича на аптека, чисто, спретнато и подредено rolleyes.gif сервиза особено ме изуми, свикнала съм да гледам мръсотия и омазани с масло до ушите монтьори wacko.gif
иначе е много добре направено, с интернет, плейстейшън, детски кът, и безплатни кафета biggrin.gif и докат чаках си харесах едно равче, бордо, уххх...към 70 хиляди беше, кво му плащаш laugh.gif

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 05 Юни 2008 00:35

Ами и аз видях едно Лексусче... :whistle: И двама автомонтьора с маникюр....Ама нейсе!!! laugh.gif

Аватар
drZoidberg

Мнение от drZoidberg » 05 Юни 2008 10:54

LEXUS написа:
drZoidberg написа:Питам също, защото на няколко места чета вече, че хората изказват мнение, че този 1.8 VVT-i е недостатъчен за тази кола или даже както някой казват е "куц". Така ли е наистина, да не би шумът да идва от това, че двигателят се мъчи с това купе или просто и аз трябва да ходя в сервиза? Мерси предварително.
А какво му е "куцото" на този двигател според тях? Надали 130 коня се мъчат с това купе.
Ами и аз не смятам, че е "куц". Просто предположих, че ако има нещо вярно в това, то има връзка с този шум на двигателя и е така при всички Авенсиси 1.8 VVT-i. Явно проблемът е специално при моя Авенсис. Както казах, единствената ми база за сравнение е на баща ми Авенсиса 2.0 VVT-i, който е загадъчно безшумен. biggrin.gif Аз затова и помолих, ако някой, който има Авенсис с такъв двигател, да сподели. Но щом и
spiritch написа:И моята е на 7000км и леко шуми като е студена, но като загрее, въобще не можеш я позна запалена ли е или не е. Ако съм до нея, трябва да я пипна за да усетя, дали се тресе или не. А маслото, скоро го гледах, все така си е на max.
значи наистина проблемът си е при мен и ще трябва да ги питам в сервиза. Макар че, spiritch, ако я слушаш някъде на улицата през деня, нали се сещаш, че не е показателно.
TATI написа:Абе вие поглеждали ли сте си въздушните филтри. Тука в БГ един филтър с мъка стига до 7000км. А ако чакате на 15к да го смените ще ви шумят колите като танк.
Fido Dido написа:Проверете кутията на въздушния филтър дали е добре уплътнена. Ако не е - особено при дизелите се получава доста дразнещо боботене. Също така дали не са се разхлабили гофрираните маркучи към кутията.
Това са неща, които трябва да им кажа да погледнат в сервиза или сам да направя? Защото в такъв случай ще ми трябват малко допълнителни разяснения.stupid.gif

А за новия шоурум /да не казвам салон пак, че може Fido Dido и за физкултурен да го помисли tongue.gif /
desSs написа:по-скоро прилича на аптека, чисто, спретнато и подредено rolleyes.gif сервиза особено ме изуми, свикнала съм да гледам мръсотия и омазани с масло до ушите монтьори wacko.gif
иначе е много добре направено, с интернет, плейстейшън, детски кът, и безплатни кафета biggrin.gif
Просто наистина е направено стархотно и има подобаващ за такава марка, като Тойота, вид. :thumbsup: Макар че както писах по- горе, аз вече съм тотално предубеден за там, но не заради колите. :love4:

Аватар
drZoidberg

Мнение от drZoidberg » 05 Юни 2008 10:58

drZoidberg написа:
drZoidberg написа: Абе, кво' си се разцитирал тук като за световно?!? Усещай се малко!
Извинявам се. Няма повече.
laugh.gif

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 05 Юни 2008 10:59

Хахахааа! laugh.gif laugh.gif Физкултурен! Това ме уби! biggrin.gif biggrin.gif :thumbsup:

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 05 Юни 2008 11:02

drZoidberg написа: Макар че както писах по- горе, аз вече съм тотално предубеден за там, но не заради колите. :love4:
да не си хвърлил око на мацката с дългата черна коса rolleyes.gif

Публикувай отговор