Едва ли е от горивото ... но все пак пробвайте с по-скъпия дизел на Лукойл ... каква е тази нафта от газпром !?!Илия Стойчев написа:Ами зареждам нафта от газ пром , омв и много рядко от лукойл .
ЕКО също е вариант ...
Едва ли е от горивото ... но все пак пробвайте с по-скъпия дизел на Лукойл ... каква е тази нафта от газпром !?!Илия Стойчев написа:Ами зареждам нафта от газ пром , омв и много рядко от лукойл .
Освен проблеми с колата, може да има и "проблем" в гарнитурата между волана и седалката. До колкото съм имал авенсис 2.2 Д4Д 150кс, докато аз карах разхода редовно си беше 10+. Ама после 3г го кара съпругата ми и при нея извънградско се движеше около 6-7л/100. Така, че зависи много от стила на каране и скоростта.k.paliev написа:Здравейте колеги, карам Тойота 2.2 Дкат 150 кс. 2010г, и на мен разхода ми е същият. колата има ДПФ филтър и мен ме учудва факта, че ми дава 10,5 градско и 8.5 извънградско. Карам само с дизел от Ромпетрол. (нахвалена ми е от доста места тази верига бензиностанции). Но не ми се струва нормално този разход. Ходих до Тойота Люлин и там след преглед на колата ми казаха, че всичко е в нормата!!!!
Някой има ли идея защо се получава това завишение?
+1didak написа:добре, колко трябва да гори според производителя и колко горят другите в спринтмонитор?
да видим все пак може ли га говорим за технически проблем, че като тръгне по сервизите ... да не излезе с още по-голям разход.
п.с. очаквам в сервиза да не открият нищо, да решат, че е добре да се пробва с една уникална добавчица и ...в крайна сметка разходите гориво+добавка да останат същите, но пък двигателчето "мърка".
Преди време бях взел един Аурис SR (177к.с.) за тест-драйв през уикенда. Наблюденията ми бяха че нито върви като за 177к.с., нито е икономичен като за дизелова кола. Откъм разход не беше ненормално висок - около 48mpg (5.9л/100км) комбинирано, като магистралното беше около 5.2л/100км, но тук максималната скорост е 113км/ч. Комбинирания рзход е засечен по резервоара, а магистралния по БК.mitkoa написа:Нека си я поглеедне....но ако очаква 2.2 дизел 177 коня с 130 км/ч на магистралата и 4 човека да му прави 5л/100 както колега по-горе го убеждава....то ще остане много разочарован.
Потребители разглеждащи този форум: Ahrefs [Bot] и 5 госта