покупка на Corolla Verso

Аватар
vadoiv

Мнение от vadoiv » 06 Май 2012 14:56

svet-68 написа:ТО тип Б е техническо обслужване,а тип Б е смяна на масло филтри/всички/ и смяна на масло в скоростна кутия.Аз затова те карах да напишеш колко ти е струвало на твоя двигател обслужването,за да видим каква е разликата с по големия двигател.
С една дума...,за това ТО тип Б, доста объркана информация се получи но... wink.gif !Незнам при вашите двигатили как е,но при мен(2.0D4D),двг. масло,маслен и въздушен филтър се сменяват на около 10 000км.(около-100лв),горивен филтър и филтър купе се сменяват на около 30 000км.(40лв.),а маслото в скоростите(2.5L-75W90-40лв) на около 90 000км. Ангренажен ремък(оригинален) на 105 000км.(с ролките около 200лв.),а пистовите(2бр.-20лв.) по преценка на "майстора".Така че,консумативите на 2.0D4D-мотора със сигурност са по-евтини от на 2.2..,особенно пък с автоматична скоростна кутия.. :thumbsup: .
TOYOTA RAV-4 ,2007г. D4D 2.2-136 кс.

svet-68

Мнение от svet-68 » 06 Май 2012 19:06

Явно не съм се изразил правилно.Аз писах по рано,че колата я купих преди месец затова смених маслата плюс това в скоростната кутия,за да съм сигурен/въпреки,че човека от който я купих ми каза,че маслата и филтрите са сменени/.Тази цена е както писах по рано в официален сервиз на тойота и оригинални масла и филтри като се ползва някаква отстъпка.Предполагам ако се отиде в друг сервиз и се ползват алтернативни части цената ще е по евтина

Lector

Мнение от Lector » 17 Май 2012 16:12

Включвам се в темата отново.
Ще гледам ето тази колица: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Как ви се струва като оферта, естествено доколкото може да се прецени от снимките. И имате ли съвет да гледам нещо специално за огледа. Естествено, ако ми допадне ще я карам в сервиз.

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 17 Май 2012 19:40

колега много добре изглежда колата,за цената не съм наясно.според мен този мотор е много по-икономичен от 2.2,единствен недостатък е ремъка,но той се сменя на 100к,така че не е кой знае какъв минус.
не се лъжи,че 6-та скорост сваляла разхода,няма такова нещо,само теоретично е така!освен това 6 ст.кутия е голямо дърво,некомфортно се включват малките скорости!
огледай сервизната книжка да не липсват страници,че може км да са 100к отгоре! :thumbsup:
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 17 Май 2012 20:23

Изглежда добре! Огледай я и да знаеш, че реалната цена е поне с 1000 лв. надолу. Непременно се пазари и я провери в сигурен сервиз!
Пожелавам ти късмет! :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
dnedkov
Обратна връзка:

Мнение от dnedkov » 17 Май 2012 21:45

Аз лично не бих се доверил на автокъща. Моята за късмет я намерих само за около два месеца, но купих автомобил с досие (пълна история в Тойота В....). На джамбазите вяра нямам, още повече ако трябва да купувам дизел. Решението е твое, но има достатъчно автомобили закупени от тук - с история.
Corolla Verso 1.8VVTi SOL 2006, Honda Jazz 1.4 CVT
www.polivni.com

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 17 Май 2012 22:10

кола от чужбина е по принцип много по за предпочитане,поне ходовата и част ще е в много по-добро състояние от такива,карани по лоши пътища.сервизната история лесно се проверява,откъде е колата?
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

kiks
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от kiks » 18 Май 2012 00:48

В Бургас преди продаваха подобна за около 14, от Автокъща, идеални снимки, километри и сервизни книжки после от познати колата се оказа на няколко места пребоядисвана, км върнати с около 70-80 000 км и кои знае какво още не казано....така че не вярвай на книжки ако не видиш историята от оторизиран сервиз....а 6 скорост е супер екстра
Toyota Corolla Verso 2.2 D4D 2005; Toyota Verso 2.0 2012

павел павлов
Обратна връзка:

Мнение от павел павлов » 19 Май 2012 08:39

Кикс как е Королата?Доволен ли си?
Корола Версо 2,2 D-4D Sol 2005 г.

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 19 Май 2012 16:00

kiks написа:....така че не вярвай на книжки ако не видиш историята от оторизиран сервиз....а 6 скорост е супер екстра
По принцип на никой не можеш да имаш вяра. Има доста случаи на продажба на чисто нови коли след изчукване и пребоядисване на елементи заради транспортни повреди. Бъди 100% сигурен, че в магазина няма да ти кажат за този ремонт, защото колата е нова и те са оторизиран сервиз, следователно всичко е наред. wink.gif
Какво остава да търсиш сервизна история на употребяван автомобил и да си мислиш, че е коректна.
Важното е автомобилът да е в добра форма и да не ти дава сериозни проблеми. Всичко останало е поправимо. :thumbsup:
jim_beam написа:кола от чужбина е по принцип много по за предпочитане,поне ходовата и част ще е в много по-добро състояние от такива,карани по лоши пътища.сервизната история лесно се проверява,откъде е колата?
Напълно съм съгласен!!! Тук трябва да караме танкове и БТР-и. Нашите улици нямат нищо общо с нормалните пътни настилки... :censored:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Lector

Мнение от Lector » 21 Май 2012 18:48

Здравейте колеги,

Не се спрях на горната. Човекът, собственикът на автокъщата имаше такова поведение, че не знам как човек би купил и нещо за 5 лева от него. Беше супер нелюбезен, държеше се все едно ми прави услуга и т.н. Няма значение.
Ще водя в Тойота друга, от Горубляне, пак от Италия.
Въпросът е имат ли в Тойта вариант при пълния преглед да ми кажат нещо за произхода, дали се издирва, имат ли някаква такава база данни обща?
Притеснението ми идва от последватлите проблеми с произхода на хора, закупили коли нов внос от Италия.

Аватар
Georgepetrov137

Мнение от Georgepetrov137 » 21 Май 2012 21:25

Приятелю, скоро прекарах малко време в Италия и да ти кажа, да ме убият няма да си купя кола оттам като видях как се кара и в какво състояние са повечето коли там (Говоря за Рим).
Toyota Auris 2010 1.33 ->Lexus - RX II - 300 4WD (204 Hp)->Lexus RX450H 2012 fl

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 21 Май 2012 21:49

Аз пък да ти кажа 80% от автомобилите в БГ са внесени от Италия и си ги ползваме дълги години и стотици хиляди километри. По принцип южните нации са настроени по-парвенюшки от северните и си сменяват автомобилите по-рано от северняците.
В северната част на Европа се експлоатират автомобилите докрай или до по-сериозна катастрофа. wink.gif

Lector

Мнение от Lector » 23 Май 2012 18:18

Не взех и втората 2.0 D, която гледах в Тойота, не бeше моята кола. Изглеждаше добре и момчетата ми казаха, че като цяло е ок за парите, но при едно-две тестови кръгчета ускоряваше тромаво и имаше едно прекъсване като тласък назад. Размириса се и гадно. Както и да е отказах се за момента.
В крайна сметка пак в Горубляне намерихме едно версо 2,2, което като пари стъпи малко по-скъпо, но беше май любов от пръв поглед.
Дано не съм сбъркал, засега е чук. Очаквам да се кефя на предимствата от 6-та скорост, който бистрихме тук :D
На колата и правиха диагностика в PitStop казаха, че няма грешки.
И така вече се чувствам пълноправен член на форума :thumbsup:

svet-68

Мнение от svet-68 » 23 Май 2012 19:02

Честито колега,много безаварийни километри. :thumbsup:

Публикувай отговор