Нова корола разработка
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Глава се пренатяга няколко пъти, след първоначално стягане с динамометричен ключ - защото гарнитурата наистина уляга, а инструментите само не правят майстора..... Да, те може да имат всичко нужно, ама нямат know how-то, да го ползват правилно.... Така че едното е равно на другото. Аз съм пример за тая работа брат - закарах да ми сменят 1-2 лагера на първичния вал на скоростите, след което всичко трябваше да е ОК, смених и пълен комплект съединител, за да е всичко 6+ .... Но тия масторчета, с всичкото си инструмент успяха от простотията си и немърливост да изкривят планката, на която лагеруват двата вала, от което на първичния вал има 3мм луфт, от което пък ми строши сихро на първа, на втора заедно с втора скорост и задна, заедно с планката..... И като цяло, за да оправя техните лайна, дадох още 1200лв, като труда е само 300лв, другото са частите, оригинални от Тойота, но от Тойота Англия, които ми ги дадоха с почти 500лв по-ниска цена.... За какво говорим ?! А маслото, което ми казваш, че ще изкара 15000км - пада под минимума с тяхното ако-да не е лайно, а с маслото което си ползвам не го бара.......... Абе по никой начин не можете да ме кажете, че труда им си струва или че те ти гарантират нещо, защото плащаш повече... ХОРА, шефа на Тойота пловдив ми е познат и гледаше кат препариран като му казах, вие ми говорите за загубените "майсторчета" вътре.... Айде стига по тая тема, щото колко още примери мога да изреждам...................
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Точно това имам предвид - че са много важни know-how и инструмента (които рядко присъстват в гаражните майстори)....Me4oKyX написа:Глава се пренатяга няколко пъти, след първоначално стягане с динамометричен ключ - защото гарнитурата наистина уляга, а инструментите само не правят майстора..... Да, те може да имат всичко нужно, ама нямат know how-то, да го ползват правилно.... Така че едното е равно на другото....
А на съвременните автомобили главите се стягат така, че да няма нужда да ходиш на притягане след 1000км, както бе на времето...
На Опела например технологията бе затягане до точно усили (Nm) на всички болтове в определен ред, след което завърташ всеки болт още на 120градуса, което ще компенсира улягането на гарнитурата (ако улягането е 0.3мм, а стъпката на резбата е 1мм, то точно тези 120градуса ще оберат тези 0.3мм - цифрите са съвсем примерни). И до следващо отваряне на двигателя нямаш проблеми...
Ама да ме карат да ходя след 1000км за да ми отварят пак капака на главата и да затягат - това няма да стане...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Georgepetrov137
ти вече си я опазил biggrin.gif стъпвай й яко на вратъ и ша останеш приятно изненадан как от ден на ден отпушва все повече и повече.аз мойта се опитах да я жаля поне първите 1000км.но не успях.точно тогава пътувах до морето а незнам как бензинов мотор се кара до 3000обGeorgepetrov137 написа:Здравейте, като стана въпрос за разработване, моята е тойота аурис 1.33, вече е на 2500км и "върви" все по-добре, та докога трябва да я пазя за да се разаботва

Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Моята ракия е W49С laugh.gifnowyaris написа:Наздраве,брадчет.От масла не отбирам,но за случая според мен е подходяща Гроздовата -200 гр.W-40 градуса.Kiki написа:Как не Ви мързи!
Толкова изписахте за неща, които и баба ги знае, а днес е голям празник.
Я си напровете една салатка и ха наздраве.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Колега,много жега бе.Да не ти се задръсти филтъра за твърди частици.навън е месец Май.Няма студени стартове.Kiki написа:Моята ракия е W49С laugh.gifnowyaris написа:Наздраве,брадчет.От масла не отбирам,но за случая според мен е подходяща Гроздовата -200 гр.W-40 градуса.Kiki написа:Как не Ви мързи!
Толкова изписахте за неща, които и баба ги знае, а днес е голям празник.
Я си напровете една салатка и ха наздраве.
не се гордея.просто лично аз неможах да спазя препоръката на дилърите да карам до 3000об.в града става но извънграда.....пробвах...опитах се.....мъчих се...и неуспяхKiki написа:Не се гордей с това, което си направил! biggrin.gifsacho7803 написа:изнервих се и на 500км приключих с "разработването"
Останах с впечатлението, че разбираш от автомобили, но това ме кара да се замисля.

Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Е, 200гр. на цял резервоар.......,няма страшноnowyaris написа:Колега,много жега бе.Да не ти се задръсти филтъра за твърди частици.навън е месец Май.Няма студени стартове.Kiki написа:Моята ракия е W49С laugh.gifnowyaris написа:Наздраве,брадчет.От масла не отбирам,но за случая според мен е подходяща Гроздовата -200 гр.W-40 градуса.

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- Georgepetrov137
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Като спрете да си мислите, че ОМВ са най най горивата, може и да ви вървят колите. Като започенте да си сменяте горивните филтри на нормално км (около 10000 км) пак ще ви вървят колите. На ОМВ и Шел горивата - спринт, мринт, в-пауър, и тем подобни са си едни и същи, само цената им е друга. Аз от около година време спрях да зареждам ОМВ и си сипвам всичко друго без тях и Шел и колата ми не се е оплакала.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic