Почистване на инжектори с добавка?
Re: Почистване на инжектори с добавка?
това за почистване на филтъра с добавка и мен ме втрещи нещо 

RAV4 D4D 116кс 2005г.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
А не е ли по-добре да си смениш филтъра след като е мръсен.
НАСА и ЕСА какви добавки ползват?

НАСА и ЕСА какви добавки ползват?
Колеги,извинявайте , но четете избирателно. Хванахте се за филтъра,а ви споделих колко много проблеми създава некачествената нафта в БГ
Да, филтъра е за това да се сменя. Горивните добавки обаче подобряват качеството на нафтата и така има по-малко работа за филфъра

Да, филтъра е за това да се сменя. Горивните добавки обаче подобряват качеството на нафтата и така има по-малко работа за филфъра

Колега съгласен съм с теб за Кастрола ТДА.Може да го добавим като четвърта марка горивни добавки с добър ефект към тези на Дуралюб,Бардал и ЛикиМоли .Тонии написа:Всички проблеми идват от некачественото гориво.mirott написа:Ми като не слагате добавки така ше е...
Никъде не съм казал, че в чужбина всичко е перфектно. Споделям опита. И постоянно слагам "подобрители", особено в дизела.
1. Зацапват се инжекторите- спасение ,почистване с добавка
2 . Задръстват се горивните филтри- пак , спасение ,почистване с добавка
3. Образува се нагар в горивната камера,по клапаните-това може да доведе до спукване на буталото,прогаряне на клапаните...-спасение ,почистване с добавка
4. Замръзване на нафтата спасение ,пак с добавка
Дебата колко е качествено горивото в БГ е безсмислен. Всеки от нас е имал горе изброените проблеми и то заради НЕКАЧЕСТВЕНО гориво.За нас е важно да обсъдим коя добавка в кой момент е най-подходяща.За мен Дуралюб,Бардал и ЛикиМоли са горивни добавки с доказано качество.Вие кажете от коя добавка и в каква ситуация сте останали доволни, за да се възползваме и ние от опита ви.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
ВзаимноТонии написа:Колеги,извинявайте , но четете избирателно....

Ще взема да пусна отделна тема...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Аз съм виждал разпръсквачи карани с много добавки, бензин и прочие митове. Бяха разстопени буквално... Да, може и да не се случи, но да може и точно ти да си щастливеца. Според мен, добавки не са необходими.
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Като чета тези теми , все повече се убеждавам , че при закупуване на такава тойота втора употреба , може би е добре да се вземе някоя на 300 000 км със заминали дюзи , съединител и ниска цена. Да се дадат 4 бона и да се кара спокойно. Има такива за по 10 000 лв и по-малко. Останалите пък са по 14-15 000 , с история в България , на реални 200 000 км.Къде е ползата от тези реални километри? Виждат се слабите места на дизелите. Моята сега и да я продавам , и да я хваля , пак си е на 230 000 км и не се знае дали след още 10 няма да спре по средата на нищото с разтопено бутало или разбит маховик.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Сега е момента да я шътнеш колата biggrin.gif .Единствената добавка която съм ползвал против замръзване на стари дизелови мотори с механична помпа е бензин 95-47 литра нафта и 3 литра бензин.Еди път все пак замръзна.Двутактово масло съвсем мъничко целогодишно заради механичната помпа.Вчера на баба сина и купи малко кашонче с Кастрол ТДА и днес тръгна с Вояджъра за Украйна.iovkito написа:Като чета тези теми , все повече се убеждавам , че при закупуване на такава тойота втора употреба , може би е добре да се вземе някоя на 300 000 км със заминали дюзи , съединител и ниска цена. Да се дадат 4 бона и да се кара спокойно. Има такива за по 10 000 лв и по-малко. Останалите пък са по 14-15 000 , с история в България , на реални 200 000 км.Къде е ползата от тези реални километри? Виждат се слабите места на дизелите. Моята сега и да я продавам , и да я хваля , пак си е на 230 000 км и не се знае дали след още 10 няма да спре по средата на нищото с разтопено бутало или разбит маховик.

Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Това ще да е било от водата в бензина. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gifnowyaris написа:iovkito написа:... и 3 литра бензин.Еди път все пак замръзна...
Привет, колеги!
Има ли смисъл да се купуват "маркови" добавки за бензиновите двигатели?
Например ПРО-ТЕК или нещо такова или мога да си взема избирателна от бензиностанция (Еко да речем) и да си я сипя?
Колата е Корола Версо 2002 - 1.6 vvti
Благодаря предварително за на отговорилите
Има ли смисъл да се купуват "маркови" добавки за бензиновите двигатели?
Например ПРО-ТЕК или нещо такова или мога да си взема избирателна от бензиностанция (Еко да речем) и да си я сипя?
Колата е Корола Версо 2002 - 1.6 vvti
Благодаря предварително за на отговорилите

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Колега, а има ли причина да сипваш добавка?
Имай предвид, че при по-стар автомобил чистеща присадка в горивото често може да има негативен ефект - вдига мръсотията от резервоара и задръства филтър, или омазва нататък горивната система..
Специално за бензин пък не виждам къде е проблема ако автомобила ти е изправен и зареждаш в нормална бензиностанция...
Имай предвид, че при по-стар автомобил чистеща присадка в горивото често може да има негативен ефект - вдига мръсотията от резервоара и задръства филтър, или омазва нататък горивната система..
Специално за бензин пък не виждам къде е проблема ако автомобила ти е изправен и зареждаш в нормална бензиностанция...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Аз говорех хипотетично само.nowyaris написа: Сега е момента да я шътнеш колата biggrin.

Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Затова като чета указанията за употреба пише ... ДОЗИРАНЕ и ПРИЛОЖЕНИЕslowtraveler написа:Колега, а има ли причина да сипваш добавка?
Опаковката съдържа 473 мл от продукта и тази доза се влива в един пълен резервоар ...

За да има обем в който да се ратворят боклуците. Бензина по-малко " Кръщавано " гориво ли е ?
MODEDIT: Колега, това е ПОСЛЕДНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ за използване на линк към конкретния 'агресивен' дистрибутор на присадка...
При следващо такова споменаване ще има почивка от форума

/slowtraveler
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:

@Тонии
Да не си им дистрибутор на тия Д..любци, че на всяка втора дума ги споменаваш колко са велики и правят чудеса?

Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Бензин по-трудно се кръщава.И аз си мисля че ако колата си върви добавки не трябват,особено за бензин.
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....