miso, нищо против - и аз съм имал преди доста години такъв негативен опит с личен и служебни дизели. Но според мен сега качеството е на светлинни години от тогава... Който е карал - знае...
Дали някъде можеш да попаднеш на проблем - разбира се.. Който не работи - той не греши...
Само за справка от корабите - ако е носил мазут или нефт, няма право да носи след това хранителни мазнини. Но може да носи нафта. След нафтата може бензин. След бензина - може спокойно да носи олио, зехтин, палмово масло и т.н.
А какви са остатъците товар, който не може да се разтовари и се смесва с новия товар при 'корабните обеми' навярно част от вас не си представят. Само за информация - преди двадесеттина години 3х.тонно танкерче имаше останали няколко тона бензин, които се чудиха какво да ги правят, защото трябваше да ги изхвърлят за да си почистят танковете...
Каква е процедурата при автоцистерните - не знам, но знам, че 'мъртвия' им обем (утайника) е някъде около 200л...
От скорошния ми 'нов опит' с дизелите продължавам да твърдя, че до момента не сме имали проблеми с дизела - нито е светвало 'вода в горивото', нито пък е имало проблеми с палене и т.н....
Колите си вървят без проблем със зареждане на обикновена нафта по обикновени български бензиностанции (разбира се, избираме големи вериги и обикновено зареждаме на едни и същи места)..