разход гориво
много е важно не само в кой град го караш, а и в кой квартал и кога ;)zum написа:какви са тия разходи на Yaris , моя е 1.5 TS/106 к.с. и градско при стабилно каране ми дава от 8 до 9.5 , а като го карам като калинка и под 8 пада , а извънградско под 6 ми е падал и до към 7,5 при повечко настъпване ама тука прочетох за разход на 1.0 и 1.3 , 11 градско което според мене не е нормално като се има и в предвид , че го карат жени , което предполага каране по спокоино каране до към 3000 оборота
по принцип бензинов двигател, колкото и да е малък - разликата между люлин например и центъра на софия - ще бъде около литър - литър и половина през седмицата

амииии колега , кво да ти кажа , карам и в града и извън града , карам всичките коли не само яриса , ама напоследък ярисчето много ме кефи , че се навирам навсякаде , спирам кадето си искам което с бмв-тата е трудна работа , все да гледам да не ме ожули някои , повече дертове. Тях ги карам основно вечер за да мога наистина да ги карам а не да се возя , през деня голяма кола е гадна работа , апът и разхода на баварците е 10-12 (не , че се оплваквам или ми горят много , просто си има разлика) , а яриса не ми пука от нищо. Ама напоследък му докарвам 6 разход , бая стъпка вижда , че все закъснявам занякъде покраи тея празници мноооого работа. Онзи ден на магистралата от София посока Пловдив го шпорих 180 , викам си сега ако не родиш значи няма кога biggrin.gif и наи ми е интересно като се кача примерно от петицата на яриса или от яриса на петицата , много е странно усещанетоо , от петицата на яриса все ми се струва , че яриса е развелен и не спира и не върви , а при обратното ми се вижда , че карам космически кораб biggrin.gif на скоро още повече му се радвах , един мои приятел има санта фе 150кс дизел , до 150 се дърпахме от старт и му направих половин кола с яриса , направо си умрях от кеф biggrin.gif biggrin.gif сега мисля да му забода 1 чип филтър и още някоя друга шукариика и да наказвам строгите батковци по светофарите biggrin.gifScott написа:Климчо, чудя ти се на акъла - имаш такива хубави Баварци, а караш тази въшка извънградско цял ден?!klim4o написа:... сутринта напълних ярисчето до горе ... Преди малко се пребирам , гледам 224км съм минал ...Това е извънградско каране ....
Когато на таблото ти показва, че резервоара е на половина, той е около 1/3 пълен.didak написа:вчера в бензиностанция "еко" казах да ми налеят "до горе", като резервоара бе пълен до половина, дори малко над 1/2. целият му обем би трябвало да е 42л., а пича събра цели 29л. unsure.gif . как стана този номер - не знам! голямо чаткане с пистолета беше ...
А моя разход.. Сега, когато не включвам климатроник, 7/100 извънградско (нормално каране, до 150-160 км/ч на магистралата, до 130 км/ч извънградско). Градско (в София) 13.8/100 - почти двойно.. Но няма как. В тези задърствания и като знам, че всяко тръгни-спри-тръгни е с моментен разход около 18/100, а това тръгни-спри си е през целия път, т.е. моментния ми разход е среден разход, пак е добре. :)
Това при 100-октанов бензин от ЕКО. Ако зареждам от други бензиностанции, разхода ми е с около 0.5 до 1 л/100км повече.
Toyota Celica T23 1.8 VVTi 143 hp, 2001 г., 6-степенна механична скоростна кутия