Здравейте,
Карам Тойота Корола 2025г. с ниско ниво на оборудване. При мен тези копчетата от ляво на волана са бутафорни (поне някой), но като ги извадих видях, че имат букси. Та ако купя активни копчета и ги свържа към буксите, ще активирам ли някоя екстра?
Добавяне на екстри след закупуване на нов автомобил
-
- Автомобил: Корола 1.8 хибрид, 140 к.с
-
- Благодарил/а: 197 пъти
- Получена благодарност: 122 пъти
Ами, най-вероятно не. Дори самото окабеляване да е там, не знаеш дали крайният модул е наличен. Например- ниските нива обикновено са без парктроник. Ок, слагаш копчето, кабелите са заложени, но имаш ли сензорите на бронята ? 
Почти 100% сигурно НЕ (поне така беше 2017г. като купувах Авенсиса). Същото е и с BSM
Почти 100% сигурно НЕ (поне така беше 2017г. като купувах Авенсиса). Същото е и с BSM
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 386 пъти
- Получена благодарност: 419 пъти
Гледам във ФБ колегата пита за отоплението на предното стъкло, дето уж неговата имала такова..
Силно ме съмнява да сложат скъпото стъкло ей-така на автомобил без такава екстра... Би било добре да направите снимка - нагревателите обикновено се виждат и съвсем не са 'тъмната полоса', която крие лепилото за залепване на стъклото
Силно ме съмнява да сложат скъпото стъкло ей-така на автомобил без такава екстра... Би било добре да направите снимка - нагревателите обикновено се виждат и съвсем не са 'тъмната полоса', която крие лепилото за залепване на стъклото

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 411 пъти
- Получена благодарност: 103 пъти
За мен финансов смисъл от закупуване на автомобил с базово ниво на оборудване има, ако е втора ръка.
И пак с доста условности.
Части за дооборудване на нов модел автомобил ще са доста по-скъпи, отколкото ако са в комплектацията.
Отделно останалите разправии ...
А за отопляемо предно стъкло цените са зверски! Без монтажа, свързване към инсталацията и кодиране на блока.
Пожелавам успех на колегата с "upgrade" на автомобила!
И да не забрави да напише колко му е излязло в крайна сметка.
Части и труд. Загубените нервите и време нямат цена!
И пак с доста условности.
Части за дооборудване на нов модел автомобил ще са доста по-скъпи, отколкото ако са в комплектацията.
Отделно останалите разправии ...
А за отопляемо предно стъкло цените са зверски! Без монтажа, свързване към инсталацията и кодиране на блока.
Пожелавам успех на колегата с "upgrade" на автомобила!
И да не забрави да напише колко му е излязло в крайна сметка.
Части и труд. Загубените нервите и време нямат цена!
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 175 пъти
- Получена благодарност: 664 пъти
Мисля че бих предпочел за същите пари, нов базова конфигурация, пред примерно 5 годишен със всички екстри, каран душмански и на незнайно колко километра пробег. Имам двама човека в контактите си, които правят 10-15 000 пробег за под 3 месеца. Да не кажа че единия беше споделил че е успял да навърти 6000 мили за около месец.
Та ако излезе някаква такава бройка, дори и в пълната комплектация ... Май по-добре базова от магазина.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...
--
Тц...тц...тц...