Имам рав 4, 2004г. 2.0 бензинов двигател, на газ, с ги ,,Ловато"".
Скоро поради светнали лампички на таблото ,,vsc trc" и ,,check" , правиха диагностика в ТМ ауто. Констатциите бяха, че първи цилиндър прекъсва, след размяна на бобина проблема остава, компресията на всички цилиндри е 7, а трябвало да е 10, същи и свещите били стари и неоригинални. Предложиха ми да се започне със смяна на свещи. Исках да потърся и друго мнение. След вземане на колата, лампите на таблото бе светеха.
От друг сервиз , след като видяха написаното от ТМ ауто ми казаха, че предвид данните за компресията, главата на двигателя е за ремонт. Дали ремонтът може да почака или спешно трябва да се прави ?
Toyota Rav-4 с Газов инжекцион.
-
- Благодарил/а: 1 път
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Чакай, докато компресията падне на 0.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 48 пъти
- Получена благодарност: 62 пъти
Дали искаш колата ти да върви си е твое решение.ststefanov20 написа: ↑01 Дек 2024 12:29 Дали ремонтът може да почака или спешно трябва да се прави ?
caryЦар
-
Бихте ли препоръчали на лично съобщение сервиз, в който биха направили качествен ремонт?
Приблизително колко би струвал такъв ремонт и колко време отнема ремонтът?
Приблизително колко би струвал такъв ремонт и колко време отнема ремонтът?
-
- Автомобил: Avensis 3S-FE,RAV4 XA30 1AZ-FE
- Благодарил/а: 23 пъти
- Получена благодарност: 62 пъти
Не отлагай, защото, ако наистина компресията е толкова ниска, може да докараш клапанните седла в главата до състояние при което не стават за ремонт (а те не се сменят) и да ти трябва друга цилиндрова глава.ststefanov20 написа: ↑01 Дек 2024 12:29 Имам рав 4, 2004г. 2.0 бензинов двигател, на газ, с ги ,,Ловато"".
Скоро поради светнали лампички на таблото ,,vsc trc" и ,,check" , правиха диагностика в ТМ ауто. Констатциите бяха, че първи цилиндър прекъсва, след размяна на бобина проблема остава, компресията на всички цилиндри е 7, а трябвало да е 10, същи и свещите били стари и неоригинални. Предложиха ми да се започне със смяна на свещи. Исках да потърся и друго мнение. След вземане на колата, лампите на таблото бе светеха.
От друг сервиз , след като видяха написаното от ТМ ауто ми казаха, че предвид данните за компресията, главата на двигателя е за ремонт. Дали ремонтът може да почака или спешно трябва да се прави ?
Може да се направи опит след измерване на хлабините на клапаните да се регулират до нормални стойности (вероятно изпускателните са прекалено малка хлабина) и да се види, дали компресията ще се повиши до сравнително нормални стойности.
Апропо, колко км си минал на газ? 100000?
-
От както съм закупил колата преди около 4 г. съм минал около 45000км, но я купих с газовата и не знам колко в действителност км са изминати на газ. Преди да я закупя преглеждаха техническото й състояние в представителство на Тойота и не бяха констатирани проблеми с двигателя.