Почистване на инжектори с добавка?

Публикувай отговор
Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Re: Почистване на инжектори с добавка?

Мнение от Akima » 18 Дек 2014 01:15

offtopic.gif
Ако успеете да изпишете още 10 страници по темата публично обещавам,че ще сметна:
-колко излиза да се слага добавка на всеки резервоар;
-цени на най-честите ремонти на дизелови Тойоти,свързани с горивната система;
-разлика м/у нормална и премиум нафта;

Финално ще стане ясно кое е по-изгодно и здравословно за Вас,джоба Ви и автомобила Ви.

П.С.След 10 стр. пак ще се върна тук - сега отивам да правя тема за ползата от честата смяна на ароматизатора,защото иначе все едно не дишате въздух,а някаква "вторакачествена" азотна смес. stupid.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 18 Дек 2014 08:45

Тонии написа:Не говоря за различните части на Европа, а за нашата мила татковина..Преди месец по ТВ даваха как взимат проби от произволно избрани бензиностанций.47 % от пробите показват отклонения от БДС !!!
Тълкуваш статистиката като нашенски средностатистически политик...
Доколкото си спомням в статиите изрично подчертаваха, че са проверявани малки бензиностанции, над които е имало 'чадър' досега... И уточняваха, че при големите вериги не са установени несъответствия... Да това може и да е поръчкова статия на 'големите', но като се цитират такива 'данни' е добре да се представи цялата информация.

И отново не отговори на въпроса - по какво ТИ съдиш, че горивата тук са некачествени. Ако е по това, какво е казал някой някъде, а не от личен опит, то спора приключва...
1997г е преди доста време... Аз също съм имал тогава (и преди това) проблеми с дизел, а в началото на 90-те след зареждане на бензин на бензиностанция в кк.Св.Константин и Елена едно друго голфче успя само да излезе от бензиностанцията... Като източихме течността - не искаше да се пали и с клечка tooth.gif
Но това си бяха проблеми на прехода... Защото поглеждайки назад във времето бензина, с който съм карал колите тогава бе 72 и 76 октана (дизели нямаше :) )... Дали съм го карал с присадки? Тц - само редовно чистене на жигльорите и от време на време отваряне на бензиновата помпа за да изчегъртам боклуците по утайника (които понякога блокираха и мембраната ) tooth.gif
Ама това са други времена и други стандарти... Сегашния стандарт на горивата май е от 2008г, та затова и в другата тема подчертах, че запитването е за проблеми през последните 5 години...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Тонии

Мнение от Тонии » 18 Дек 2014 09:12

Имам малка транспортна фирма. Всеки ден някоя от колите зарежда. От собствен опит знам качеството на горивата в Германия, Австрия и ОСОБЕНО в БГ.
Всеки който е зареждал гориво в чужбина , вижда коренната разлика във вървежа на автомобила когато непосредствено след това зареди в БГ.
nowyaris написа:Аз все си мисля,че е нормално зимата да слагат в дизеловото гориво още нещо (добавки) които да позволяват безпроблемна експлоатация на автомобила при зимни условия.И не е нужно сам да си доливаш други.Проблема донякъде е че на много места в България или не го правят,или го правят недостатъчно.Щото след година тук в Австрия никой не може да ме убеди че на "място за зареждане biggrin.gif " на OMV покрай Залцбург на аутобана зимния дизел е същия като зимния дизел на някое OMV в Русе или където и да било другаде . Между другото страшно много германци идват да си зареждат колите тук - хем по евтино,хем по качествено.А 99% от тях не са и чували за добавки на "самообслужване" в резервоара.
Как да чуят за добавки на "самообслужване" в резервоара , като добавките са сипани в цистерната на бензиностанцията. Та нали наличието на добавки определя качеството на горивото. И понеже в БГ се спестяват добавките в горивата, затова който има ум в главата си добавя необходимото количество добавка в резервоара за да не го боли после главата и джоба по майстори :thumbsup:

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 18 Дек 2014 12:52

За първи път си си изпатил от скапано гориво през далечната 97. Кога точно си изпати за втори,трети и т.н пъти от скапано гориво ? То че нашето не е баш идеално е ясно,ама чак пък да поврежда двигателя......
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 18 Дек 2014 13:50

Тонии написа:....Всеки който е зареждал гориво в чужбина , вижда коренната разлика във вървежа на автомобила когато непосредствено след това зареди в БГ....
Отново изхвърляне..... bash.gif
Зареждания ми в чужбина (включително в 'белите' страни) не показват никаква разлика (пък камо-ли 'коренна') нито в разход, нито в поведение на автомобила... :whistle:

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 18 Дек 2014 14:21

Колата гори по-малко в чужбина заради по-добрите пътища , а не заради по-добрите горива. Няма как да ми гори много колата на автопилот и единственото ми спиране да е на всеки 500 км за по едно кафе и да си заредя нафта. Друго си е да имаш 50 ограничения на скоростта по пътя Добрич-София , още на пътя за Варна да изкривиш 2 джанти на Любен Каравелово , а след това на магистралата да имаш ограничение от 80 км/ч. Е , при такова шофиране и само 1 литър разход отгоре си е пак добро постижение.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 18 Дек 2014 15:33

Не че има нещо общо с добавките,но не мога да се съглася че горивата са еднакви.Имам познати,които в Русе по цял ден разнасяха различни стоки с бусовете си по магазини и складове,а сега са разносвачи на колети в Залцбург и Линц със същите бусове. В Русе горяха 9-10 , а тук казват че са на 7-8.Специално трафика и пътната настилка в Залцбург не са по-читави от тези в Русе,а пък бусовете не са станали по-нови. wacko.gif
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 18 Дек 2014 16:16

Редовно карам с бензин от Швейцария. Върви повече и гори по-малко. Който не намира разлика най-вероятно не усеща колата. На газ колонките чат-пат ми зареждат по 44-5л газ в 40л воден обем бутилка! И като измрънкам на касата за управителя(в повечето случаи е там) плащам 80% от водния обем на бутилката по паспорт на уредбата и си заминавам! Не знам защо си чешете пръстите. Факт е, че тук много неща са далавера и измама. Горивата ни са едни от най-некачествените в Европа! Слагат се много примеси(не добавки, подобряващи горивото!) за да се догони правилното количество отчетено на колонката! Защото има корупция и безнаказаност. След малко ще почнете и циганите да защитавате...

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 18 Дек 2014 16:39

mirott написа:След малко ще почнете и циганите да защитавате...
Е , точно това май няма да стане! laugh.gif
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Тонии

Мнение от Тонии » 18 Дек 2014 17:59

mirott написа:Редовно карам с бензин от Швейцария. Върви повече и гори по-малко. Който не намира разлика най-вероятно не усеща колата. На газ колонките чат-пат ми зареждат по 44-5л газ в 40л воден обем бутилка! И като измрънкам на касата за управителя(в повечето случаи е там) плащам 80% от водния обем на бутилката по паспорт на уредбата и си заминавам! Не знам защо си чешете пръстите. Факт е, че тук много неща са далавера и измама. Горивата ни са едни от най-некачествените в Европа! Слагат се много примеси(не добавки, подобряващи горивото!) за да се догони правилното количество отчетено на колонката! Защото има корупция и безнаказаност.
Колега постоянно ме убеждават , че НЯМА разлика в качеството на горивата В БГ,Германия или Австрия tooth.gif

Някой скоро замислял ли се е, колко нагар има в горивната камера, а следва прогорял клапан,болите джоба,главата.Разправий с майстори ...

След 97г. перманентно използвам горивни добавки и нямам аварии guns.gif

memorex

Мнение от memorex » 18 Дек 2014 18:09

Когато заредя от една бензиностанция лошо гориво повече не стъпвам там .Вие как сте?

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 18 Дек 2014 18:35

mirott написа:Редовно карам с бензин от Швейцария. Върви повече и гори по-малко. ...
Тук ли караш или навън? За горенето по-малко iovkito го е обяснил - там съм убеден, че не си си направил 'труда' да нарушаваш скоростен режим, и не си карал така както тук по тукашните пътища...
Същия ефект съм го изпитвал и аз...
Можеш да го пробваш и ти - зареди български бензин и отиди до Гърция - ще видиш, че там колата ще ти гори с около 1л/100км по-малко... При мен последния път бе дори около 1.3л/100 по-нисък разход...
Тъй-като бензина е един и същ, то навярно икономията е от гръцкия въздух tooth.gif

А на доводите на ТониЙ (гледам че е написал разправиЙ - сигурно е от римските императори) -
По абсолютно същата логика мога да кажа, че не съм слагал присадка в горивото от 1987г (ако не се смята двутактовото масло на един вартбург tooth.gif )...
И единствените проблеми с горивата съм имал с дърт голф без сегменти (на три от цилиндрите сегментите бяха натрошени, а на четвъртия - само масления ). Сегментите бяха строшени заради огромно износване на бутала и цилиндри. Това в далечната 1992г... През 1996г съм имал замръзнала при -6С нафта, която май не бе сипвана от бензиностанция :whistle:
И от тогава не съм имал проблеми с горива. Присадки не съм слагал...
Ти колко пъти си отварял двигателя заради нагар?
В офиса имаме десеттина автомобила заедно с бусовете.
И за двадесет години в офиса мога да изброя причините всяко отваряне на двигател:
1. Два бусовете - на около 400х.км - смяна на сегменти (мерцедеси от 'железния' 2.0д)
2. Таврия - продухан клапан - заводски лошо центрован
3. Шкода Фаворит - продухана гарнитура
4. Опел Астра Ф - скъсан ангренажен ремък + последвал скъсан вал
5. Опел Астра Ф - купихме я със задрало бутало... Навярно прегрявана.
5. Авенсис - заводски дефектни сегменти/бутала

Та казваш, че ако не слагам присадки съм в голяма грешка? Може - за 20г общо около 25-30 автомобила, които се врътнаха през офиса за това време, имайки предвид горните проблеми бих го преживял...
Който иска да слага - проблеми с горивата в офиса нямаме...
П.С. Работата ни е 24/7, като можеш да бъдеш извикан и във виелица в 3ч сутринта и трябва да си сигурен в автомобила...

П.П.С. Май веднъж някъде пак към 96-97г бях заредил някакъв скъп ШЕЛ и Астричката по него време се спъна. Но е възможно да е и заради центровка - колата нямаше октан-коректор и ако искам да върви с другия бензин би трябвало да мръдна центровката...

Тонии

Мнение от Тонии » 18 Дек 2014 19:43

Колега мерси за изчерпателния отговор. Знаеш ли май се познаваме. Да не работиш в офис на фирма за разпространение на печатни издания ?
За горивото обаче няма да се съглася. Като посмятах малко се оказа че си дал два пъти повече пари за ремонти,отколкото аз за профилактиране с горивни добавки. А всеки да си смята изгодата сам ?

memorex

Мнение от memorex » 18 Дек 2014 19:46

Някой знае ли дали дават зад граница гориво в туби ,че скоро ще излизам и да се запася от нащо? laugh.gif

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 18 Дек 2014 20:10

Тонии написа:Колега мерси за изчерпателния отговор. Знаеш ли май се познаваме. Да не работиш в офис на фирма за разпространение на печатни издания ?
За горивото обаче няма да се съглася. Като посмятах малко се оказа че си дал два пъти повече пари за ремонти,отколкото аз за профилактиране с горивни добавки. А всеки да си смята изгодата сам ?
Тц.... Далеч от истината...
А за сметките - посмятах малко и се оказа, че тъй-като проблемите не са свързани с горивото, ремонтите са били неизбежни, а присадките - безсмислени и излишен разход tooth.gif

Публикувай отговор