Тойота отново начело на класациите за здравина и в Германия

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Scott
Получена  благодарност: 1 път

Re: Тойота отново начело на класациите за здравина и в Герма

Мнение от Scott » 26 Фев 2014 09:01

jim_beam написа:...има и интелигентни хора,макар и не много.
Направо да им се чудиш на лисугерите от всякакво началническо ниво, разни адвокати и т.н. как са стигнали дотам с тая посредствена интелигентност. :whistle:

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 26 Фев 2014 12:50

Докъде стигнахте? От класацията по здравина на Тойота, до интелигентността на лисунгерите. tooth.gif
Аз мисля, че всички коли стават за каране, разликата е само в това, кои колко нерви ти образуват. biggrin.gif
А, колкото до немските щайги - правят ги през куп за грош, защото германците са спокойни хора, а и имат пари за ремонти. tooth.gif
Последно промяна от Kiki на 26 Фев 2014 13:06, променено общо 1 път.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 26 Фев 2014 12:56

Към горното мнение - http://fakti.bg/technozone/89437-ruski- ... =firstpage .
Руснаците явно са се ядосали на немското качество. Вчера пък един приятел ме учуди много. На а7-цата си ще сменя носач и лагер , на 80 000 км, , суперско.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 26 Фев 2014 14:43

Scott написа:
jim_beam написа:...има и интелигентни хора,макар и не много.
Направо да им се чудиш на лисугерите от всякакво началническо ниво, разни адвокати и т.н. как са стигнали дотам с тая посредствена интелигентност. :whistle:
Стигнали са дотам,щото навремето руските танкове са стигнали само до Виена,ама не са влезли,за разлика от София и някои други столици.Ти,Скот,замислял ли си се какъв език щеше да говориш сега в Шотландия,ако навремето Хитлер беше минал Ламанша.И германците,и австрийците в преобладаващата си част са с ниско ниво на интелигентност,ниско ниво на обща култура и отчетливо изразена липса на амбиция.Да не говорим за неприкрит мързел.Живеят си както им е най-лесно и по цял ден очите им вперени в рекламите.И то само на немските неща.И понеже са кьорави коне с капаци трудно ще минат от Фолксваген на Тойота.Тук,в немско говорящите земи мисията е невъзможна за японския гигант.Но мисля че гиганта ще го преживее някак си. biggrin.gif
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Scott

Мнение от Scott » 26 Фев 2014 15:15

nowyaris написа:... германците,и австрийците в преобладаващата си част са с ниско ниво на интелигентност,ниско ниво на обща култура и отчетливо изразена липса на амбиция.Да не говорим за неприкрит мързел.Живеят си както им е най-лесно и по цял ден очите им вперени в рекламите.И то само на немските неща...
Мисля че трупаш генерални заключения от ограничената среда в която се движиш. tongue.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 26 Фев 2014 16:21

Scott написа:
nowyaris написа:... германците,и австрийците в преобладаващата си част са с ниско ниво на интелигентност,ниско ниво на обща култура и отчетливо изразена липса на амбиция.Да не говорим за неприкрит мързел.Живеят си както им е най-лесно и по цял ден очите им вперени в рекламите.И то само на немските неща...
Мисля че трупаш генерални заключения от ограничената среда в която се движиш. tongue.gif
Винаги е въпрос на гледна точка, всеки гледа от "собствената си камбанария".
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

nowyaris

Мнение от nowyaris » 26 Фев 2014 16:39

От това,че немците изобщо са ми дали такава възможност,на мен и на още 25 милиона чужденци,трупам такива генерални заключения.Ако не бях прав,ние всичките нямаше да сме тук,а те щяха сами да си вършат всичко.Ама са си създали система,при която те само се протягат и си носят новите дрехи,а ние им вършим и черната,и не само нея,работа.На американския генерал Маршъл всички тук трябва задника да му целуват biggrin.gif .И на Чърчил също.Ама както казах в огромното си мнозинство са толкова ограничени в мисленето,че дори не могат да го осъзнаят.По тази причина не могат да осъзнаят и че Тойота е по-добра от ФолксВаген,а Лексъс от Мерцедес.И повярвай ми,средата ми представлява извадка от средностатистически немци/австрийци.Нищо общо с академична общност или нещо подобно.Със сигурност качеството на немските автомобили през последните 30 години запада главоломно.Качеството на немския народ - също.Ако хер Адолф видеше какво става с неговата нация сега,щеше да се обърне в гроба (или където са го сложили тогава).Ти караш някакво ново Ауди.Аз още 90-та година по далаверата с гедерейските марки си докарах Ауди 100 СС - цялото от алумин с 5 цилиндров турбодизел.Обзалагам се че моето ако сега го произведат отново пет пъти ще погребе твоето.А ако караш X-3......... На 45 хиляди сменях на моето преди години всички лагери по предния мост.Карал съм и БМВ 323 СИ купе произведено 1987 год. - е няма такава перфектна като качество и възможностти кола.Така че не ми ги хвали немците.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 26 Фев 2014 17:02

И все пак да се върнем на заглавието и същността на темата, а именно:
„Тойота отново начело на класациите за здравина и в Германия“
Немците го казват, обаче наш бай Ганя му пораснала до толкова работата, че е инстанция над немските инженери и може да прецени сам как са нещата. Абе те в целия свят е признават Тойота, а той си знае и си мели неговото. VW едни ЛЕД-стопове не могат да направят завалиите, а какво остава за по-сложни неща. Да не говорим, че това: окачване, глави на двигатели, турбота, ангренажни вериги, електроника са консумативи. Без да броим разход на масло и останалите малки, големи и още по-големи проблеми. Трябваше да подкупват години на ред ADAC, за да ги слагат все отпред в класациите. А за платените статии и тестове в АБ и АМС да не говорим. Жалка работа...

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 26 Фев 2014 17:33

prius 3 написа:И все пак да се върнем на заглавието и същността на темата, а именно:
„Тойота отново начело на класациите за здравина и в Германия“
Немците го казват, обаче наш бай Ганя му пораснала до толкова работата, че е инстанция над немските инженери и може да прецени сам как са нещата. Абе те в целия свят е признават Тойота, а той си знае и си мели неговото. VW едни ЛЕД-стопове не могат да направят завалиите, а какво остава за по-сложни неща. Да не говорим, че това: окачване, глави на двигатели, турбота, ангренажни вериги, електроника са консумативи. Без да броим разход на масло и останалите малки, големи и още по-големи проблеми. Трябваше да подкупват години на ред ADAC, за да ги слагат все отпред в класациите. А за платените статии и тестове в АБ и АМС да не говорим. Жалка работа...
Слоу беше писал за лафа на негов колега: Може съкращенията да са 10%, ама ако съм аз си е 100%...
Та може и тойота да е начело на немските класации, ама на мен ми сменяха амортисьори на 60000км.... punk.gif tooth.gif И две сонди....
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 26 Фев 2014 17:49

Тя твойта е друг случай. Правена е по поръчка специално за теб с една камара проблеми и голям разход на гориво. tooth.gif
Ама не е продаваш нали! Не искаш другите да се мъчат, знам... biggrin.gif

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 26 Фев 2014 17:58

Веско е таен оптимист и винаги си мисли, че това ще е последния проблем. Да, ама не! ТМ Корпорейшън са заложили много подводни камъни и тъкмо оправиш един, появи се друг...
Накрая ти писва и я продадеш, а то се оказва, че точно си отстранил всички проблеми и си я харизал на следващия собственик, който си свирка след теб дълги години. laugh.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Scott

Мнение от Scott » 26 Фев 2014 18:50

nowyaris написа:?..Ама са си създали система,при която те само се протягат и си носят новите дрехи,а ние им вършим и черната,и не само нея,работа....Ама както казах в огромното си мнозинство са толкова ограничени в мисленето,че дори не могат да го осъзнаят.?.
Хем прости и ограничени, хем намират други да им вършат работата. Туй не се ли казваше оксиморон?

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 26 Фев 2014 19:08

Ген. Рачо Петров го е казал преди повече от 100 години: "Умните живеят от глупавите, а глупавите от работа!". wink.gif

nowyaris

Мнение от nowyaris » 26 Фев 2014 22:11

Scott написа:
nowyaris написа:?..Ама са си създали система,при която те само се протягат и си носят новите дрехи,а ние им вършим и черната,и не само нея,работа....Ама както казах в огромното си мнозинство са толкова ограничени в мисленето,че дори не могат да го осъзнаят.?.
Хем прости и ограничени, хем намират други да им вършат работата. Туй не се ли казваше оксиморон?
Туй се казваше късмет,демек стечение на обстоятелствата.Ама ме мързи да ти обеснявам стечението.Ако се напънеш,сам ще си го обясниш :thumbsup: .Самия факт че повечето карат фолксвагени,а не тойоти потвърждава мнението ми за ограниченост,граничеща с глупост,преобладаваща сред немскоговорящите. biggrin.gif

nowyaris

Мнение от nowyaris » 26 Фев 2014 22:13

zi_zi_top написа:Ген. Рачо Петров го е казал преди повече от 100 години: "Умните живеят от глупавите, а глупавите от работа!". wink.gif
Той генерала понеже е бил много умен,затова Фердинанд като се качел върху Султана и забравял да слезе после tooth.gif .

Публикувай отговор