Монтаж на заводски Cruise Control на модели Toyota след 2003

Публикувай отговор
Аватар
donko
Автомобил: Avensis t27 1.8 vvti 2012

Re: Търся технически грамотни ентусиасти в София

Мнение от donko » 27 Яну 2013 17:15

БЛАГОДАРЯ ТИ Rudy!
Беше повече от полезен! Ще го поръчам от продавача от Тайланд и да се надяваме, че ще стане.
Благодаря още веднъж! worthy.gif

Аватар
azsharo
Обратна връзка:

Мнение от azsharo » 28 Яну 2013 14:26

Здравеите колеги.Някой не е ли слагал на Авенсис 1.8 (1zz-fe)cruise control.Навсякаде казват неможе,няма софтуер,пък в Toyotadin.com по номера на двигателя ми излиза че има круиз.Аз малко избързах,купих си лосчето и го монтирах,защото преди време монтирах на приятел на Авенсис Д4Д и си мислих че при мене е същото, но после се оказа,като се разчетох , че нямам кабели от ЕКУ до буксата на волана.Навсякаде пишат че кабела идва от В24 на ЕКУ-то,но при мене дали е това? На този пин ми дават pin not conected.Някои има ли схема на пиновете на ЕКУ за моя модел? И дали има датчици на педалите за круиза,защото лампа cruise има? На Verso с моя мотор слагат,но незнам за мене защо няма информация.Благодаря предварително.

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 28 Яну 2013 17:57

В mobile.de няма нито един авенсис 1,8 с темпомат. По-назад в темата колега diesel_power е написал, че на авенсис не става , а на corolla verso няма проблем.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Аватар
donko

Мнение от donko » 28 Яну 2013 20:32

Здравей azsharo,
ако се окаже, че не става за твоята кола ще продаваш ли лостчето?
Ако да за колко? Защото мисля да си поръчвам.

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 29 Яну 2013 00:30

stenlee написа:здравеите искам да пипитам дали мога да сложа на тойота колола версо 2006г. 136к.с мотор 2ad-ftv , мотор от авенсис 2010г. 150к.с също 2ad-ftv .Искам да знам дали са съвместими . :help:
би трябвало да стане,и моя е 2ad-ftv и стана с прекарване на 2 кабела от ECU-то до волана.
dieselpower е специалист,ако не сте наясно се обърнете към него! :thumbsup:
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
azsharo
Обратна връзка:

Мнение от azsharo » 29 Яну 2013 18:49

За сега няма да продавам лосчето.Като го сваля ще остане кофти дупка.Може нещо да се намери за моя автомобил.Поне схема на ЕКУ-то.Надявам се.Лосчето е този вариант:
http://www.ebay.com/itm/330766204928?it ... xp=mtr[url][/url]

Аватар
donko

Мнение от donko » 29 Яну 2013 20:18

azsharo написа:За сега няма да продавам лосчето.Като го сваля ще остане кофти дупка.Може нещо да се намери за моя автомобил.Поне схема на ЕКУ-то.Надявам се.Лосчето е този вариант:
http://www.ebay.com/itm/330766204928?it ... xp=mtr[url][/url]
А ти това ли си поръча?
Колега, това лостче не става за моята Corolla 2005 г. Проверих в http://www.toyodiy.com/parts/xref?s=8463033080&mE=on
Благодаря все пак!

Аватар
donko

Мнение от donko » 02 Фев 2013 22:59

Здравейте колеги,
някой разглобявал ли е такъв волан? Защото аз съм с такъв и не виждам от страни болтове за махане на въздушната възглавница. worthy.gif
Прикачени файлове
1.jpg
1.jpg (80.87 KiB) Преглеждано 3107 пъти
2.jpg
2.jpg (74.1 KiB) Преглеждано 3107 пъти

Аватар
donko

Мнение от donko » 03 Фев 2013 19:00

Колеги нуждая се от вашата помощ worthy.gif worthy.gif worthy.gif
Искам да си сложа cruise control на моята Toyota corolla 2.0 d4d 2005 г. Успях да махна в. възглавница и се оказа, че волана ми няма нищо общо с това което съм гледам във форума. Качвам малко снимки и се надявам някои да ми помогне за слагането на cruise control. Оказа се, че нямам свободно място за буксата на cruise control а само четири свободни гнезда на буксата която ми идва от управлението на аудиото от волана. Също така нямам и отвори за закачането на лоста на cruise control.
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ :help: :help: worthy.gif worthy.gif :help: :help: worthy.gif worthy.gif :help: :help:
Прикачени файлове
11.jpg
11.jpg (87.03 KiB) Преглеждано 3086 пъти
22.jpg
22.jpg (68.39 KiB) Преглеждано 3086 пъти
33.jpg
33.jpg (77.75 KiB) Преглеждано 3086 пъти

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 03 Фев 2013 19:10

Не знам какво си гледал, ама виж снимките в този пост:
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?p=115116#p115116
и намери разликите с буксата, която държиш на предпоследната снимка?
Изображение

Аватар
donko

Мнение от donko » 03 Фев 2013 22:12

Благодаря Rudy,
стана ми ясно за свързването на кабелите, но да ли арматурата на волана ми ще позволи да си монтирам лосчето или ще трябва да импровизирам нещо boxed.gif

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 04 Фев 2013 07:57

donko написа:Благодаря Rudy,
стана ми ясно за свързването на кабелите, но да ли арматурата на волана ми ще позволи да си монтирам лосчето или ще трябва да импровизирам нещо boxed.gif
Няма начин арматурата на волана да не ти позволи монтажа.
Ако се наложи ще монтираш допълнително планка на която да го закрепиш и пак ще стане.
Само трябва да намериш подходящото място. :thumbsup:
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
donko

Мнение от donko » 04 Фев 2013 21:05

Rudy написа:Не знам какво си гледал, ама виж снимките в този пост:
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?p=115116#p115116
и намери разликите с буксата, която държиш на предпоследната снимка?
Руди дай Skype или тел. ако е удобно да те питам два три въпроса не сън не ме лови вече worthy.gif

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 04 Фев 2013 22:55

donko написа:Руди дай Skype или тел. ако е удобно да те питам два три въпроса не сън не ме лови вече worthy.gif
Rudy написа:Понеже аз пуснах тази тема, но както сте видели, ако сте чели, моето инфо е само от нета. Та не знам за други автомобили и части освен моите...
Както писах и на 4-та страница - това не е лостчето за Авенсис, но става и за него - трябва обаче да се пробият дупки в планките на клаксона. Затова сигурно става и за други модели, но както когато го слагах аз - нямах никаква гаранция за успех - пробвах и ако стане...
Моя опит е на база проба-грешка затова стискам ви палци, но повече от това не знам и не мога да помогна!
И на мен би ми било по-лесно да питам, вместо да ровя в нета, но наистина не мога да напиша повече от това, което вече съм написал.Споделил съм цялата събрана информация до момента, когато монтирах моя автопилот. Но това беше преди повече от 3 години...
Изображение

Аватар
donko

Мнение от donko » 04 Фев 2013 23:16

Rudy написа:
donko написа:Руди дай Skype или тел. ако е удобно да те питам два три въпроса не сън не ме лови вече worthy.gif
Rudy написа:Понеже аз пуснах тази тема, но както сте видели, ако сте чели, моето инфо е само от нета. Та не знам за други автомобили и части освен моите...
Както писах и на 4-та страница - това не е лостчето за Авенсис, но става и за него - трябва обаче да се пробият дупки в планките на клаксона. Затова сигурно става и за други модели, но както когато го слагах аз - нямах никаква гаранция за успех - пробвах и ако стане...
Моя опит е на база проба-грешка затова стискам ви палци, но повече от това не знам и не мога да помогна!
И на мен би ми било по-лесно да питам, вместо да ровя в нета, но наистина не мога да напиша повече от това, което вече съм написал.Споделил съм цялата събрана информация до момента, когато монтирах моя автопилот. Но това беше преди повече от 3 години...
Rudy исках само да те питам за буксата, защото от това което си качил като снимки кабелите от лоста се свързват към някои от свободните канали на буксата. Но от снимките ми се струва, че единият кабел се слага с черният ( в моя случай е син ) който си е там а другият се слага до него. Но от това което видях на моята кола черният ( син ) е маса. И въпроса ми е дали е така и ако е така къде отива кабела от лоста който си е за маса.? И дали е сигурно, че като имам като твоята букса при мен ще стане ( или има друг начин по който да проверя освен проба-резултат)

Публикувай отговор