Начални въпроси - Карина 2CT 1997

tweedle
Обратна връзка:

Начални въпроси - Карина 2CT 1997

Мнение от tweedle » 31 Авг 2011 00:16

Здравейте, колеги :)

От вчера имам карина Е, 2.0 TD и първите впечатления са ми добри, а и колата си е гледана и поддържана, нищо че е възрастна.

Минавам направо на нещата-

1 - как се разглобява централната конзола с касетофона, понеже на всяка дупка скърца зверски и искам да го уплътня или заменя, за което също приемам предложения как да стане. Преди и е краден касетофона и гнездото за него е спукано в 4-те края от напъване и предполагам това усилва скърцането.

2 - вратите са разлепени при дръжките от слънцето - кажете тапицер, който ще ги лепне/ремонтира качествено.

3 - колата има стара аларма, но е шунтирана и само цъка и писука като заключвам, но нямам дистанционни и си отключвам с ключ, което не ми харесва и искам да се види може ли да се ползва старата аларма и окабеляването и или да се сложи нова но при читав човек отново. На предишната ми кола сложих аларма от най-евтините - Терминатор преди около 6-7 години при един пич на пътя за илиенци в ляво точно като се мине моста под кръговото на ломско шосе- някой знае ли дали е там още, че нямах нито един проблем след неговия монтаж. По този параграф - имам и само 1 ключ към колата и искам да го дублирам - кажете с чип ли са тези, пише че има имобилайзер и препоръчайте ключар и тук, моля.

4- колата е сив металик и така като разгледах набързо форума ще я полирам при Кики, и искам да сложа фолио на стъклата да не пече вътре и да ми е по-тъмно, за което пак от форума харесах J§J понеже работят с качествени и дават гаранция - съвети в тази посока ?

5 - двете предни врати скърцат при отваряне до края - къде се смазва и чест проблем ли е при тези каринки ?

6 - колата е на 300к по километраж като последните и двама собственици не са пренавивали т.е. има вероятност това да са реалните километри - профилактично какво да прегледам и в кой сервиз, макар че нямам никакви забележки или проблеми ?

7 - шофьорската седалка е леко закъсана и ако има на хубава цена някъде по моргите може да си купя една стара - някой ако е виждал да каже къде да мина да погледна все пак.

8 - има ли лампа за резервата на горивото на таблото или само по стрелката да следя, някой ако има менюалче да пуска, аз намерих само за бензиновите.

За начало не е малко, но като стар автомобил си има неща за правене. Няма да правя всичко наведнъж, че трябват време и пари, но първо важните и после козметичните неща.

Благодаря на отзовалите се :)

Аватар
KiLLeR
Получена  благодарност: 1 път

Re: Начални въпроси - Карина 2CT 1997

Мнение от KiLLeR » 31 Авг 2011 00:48

Честито и със здраве да си я караш! :thumbsup:

аз ще мога да ти отговоря само на няколко въпроса, колегите с Каринки като се включат нещата ще станат идеални :thumbsup:

5 - на моя Авенсис се появи такова скърцане на задната врата и смазах със смазка от тези, които са във флакони под налягане. Обилно напръскване преди повече от 4 месеца и до момента няма проблеми. Пръсках по пантите и по механизма за задържане на вратата в отворено положение(металното нещо което влиза вътре във вратата).

6. За София доста добри отзиви има за ПитСтоп.

7. Така и така ще я караш на тапицер, той може да ти оправи и седалката :thumbsup: Колегите от София ще те насочат къде да намериш читав wink.gif

8. Трябва да имаш такава лампа. Мануали погледни тук http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=2185
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
cokata

Мнение от cokata » 31 Авг 2011 05:42

Честито и от мен! :thumbsup: Аз също мога да отговоря само на няколко от въпросите ти:

1 - Централната конзола се държи в ъглите на 4 метални щипки.Просто издърпваш и тя излиза tongue.gif

2 - И аз имам една "разлепена" врата, но си я карам така biggrin.gif

3 - И аз имам аларма, но съм я изключил, че нещо ми прави въртели и си действам само с ключа :thumbsup:

5 - Колегата Килър ти е обяснил кое трябва да се смаже :thumbsup: На мен само една задна врата ми скърцаше и и налях малко масълце на пантата и от тогава не съм я чул
Toyota Carina E 1.8 7A-FE Liftback
Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 31 Авг 2011 10:40

Честито, колега!И аз мога да съм ти полезен само за част от нещата.
3 - аларми много.Виж при J&J.Освен фолио слагат и аларми.Мисля че работят качествено.За имобилайзера-ако ти мига лампичка на таблото при изваден контактен ключ,а при вкарване на ключа гасне-значи си с имобилайзер.Ако нямаш такава гад - си без такъв и всеки ключар може да ти нареже втори ключ.
4 - добре си се насочил.Фолиото ми е от тях.Качествено е - на 3М.Доволен съм.Не си взимай 100% затъмнение...
5 - колегите са ти го обяснили добре.И аз имах подобен проблем.При мен се реши по гореописания начин.Грес по пантите и механизма за задържане.
6 - виж и ТМА.Ако не е прекалено скъпо,може и там да пробваш.Иначе - и Питстоп.
7 - претапицирал ли си някога?Не е от най-приятните занимания.За цяла седалка - тапицериите се различават доста според година,модел,ниво на оборудване...Успех в търсенето!
8 - колегите с Carina-и ще кажат,но ме съмнява да няма!
Това е от мен, и успех в съживяването/ъпгрейда!
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 31 Авг 2011 21:52

Здравей и добре дошъл!
Може да пуснеш някоя снимка на колицата тук : http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=20&start=525

1. http://carina-e.ru/viewtopic.php?t=2059 :thumbsup:

2. И моите са така.Ходих при 2-3-ма ,ама не ми вдъхваха доверие и съм ги оставил така за сега.

3.Виж при някои алармаджия дали може да ти направи само дистанционни със същата честота на която е старата аларма( ако стои още). Моята аларма е с автоматичен имобилайзер и е 100 лв.

4.Добър избор за човек които да ти я полира :thumbsup: Иначе за стъклата послушай Владислав.

5.KiLLeR-а ти е казал за решението на въпроса!

6.Не съм ползвал сервиз в София , но ПитСтоп и ЕМК - 33 май са с добри отзиви.

7.Снимай с коя точно тапицерия си и може да се измисли нещо.Има няколко Каринки на части , ако съвпада тапицерията може само да се презашие в Горубляне , без да сменяш цялата седалка.

8.Има лампа, да ,точно до "Е"-то е от дясната страна.
Много безаварийни!!! :thumbsup:
A car without TURBO is like a man without BALLS!

tweedle
Обратна връзка:

:)

Мнение от tweedle » 01 Сеп 2011 22:27

Благодаря за отговорите и пожеланията :)

Смазах си вратите със силиконова грес и спряха да скърцат веднага, аз се притеснявах да не увисват примерно и затова ама се затварят като по конец.

Лампата също я видях, понеже светна вече :)

Ще я наснимам тия дни да видим за тапицерия и да се похваля, темата остава отворена ако някой има с какво да помогне още.

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 03 Сеп 2011 18:23

0889 549 329 Ники.

Това за алармата и централната конзола. Конзолата се сваля, като махнеш радиото и вътре, долу в ляво и дясно има две рапидки.

Ама е по-добре му се обади на момчето, и аз имах проблеми с врътката на парното, само на него му давам да ми работи по колата.

Успех!

Публикувай отговор