Въпроси за Toyota Auris Е15 1.33 VVTi vs 1.6 VVTi ?
Въпроси за Toyota Auris Е15 1.33 VVTi vs 1.6 VVTi ?
Здравейте на всички! След много мислене и търсене, реших да си купя Аурис, нов. Единственото колебание остана за мощността на двигателя. Колебая се между 1,33l, 100к.с. и 1,6l, 132к.с. , бензин. Притеснението ми за по-мощния двигател е големият разход. Четох по форумите, че той стига до 9 комбиниран (а не 6,6-7 както пише в брошурата) и че много хора връщали тези Ауриси главно заради ненормално високия разход. Това така ли е и ако може някой, който кара Аурис 1,6 да ми каже какъв е реалният му разход....
И може ли някой, който кара Аурис 100к.с. да ми каже за извънградско достатъчна ли е мощността при изпреварване, тромава ли е и изобщо какви са впечатленията ви.
Колата е предназначена за жена, която кара главно в града, 2-3 пъти в месеца извънградско, не вдигам над органиченията. Затова мисля, че 100к.с. е по-добрия вариант за мен. Какво е вашето мнение?
И може ли някой, който кара Аурис 100к.с. да ми каже за извънградско достатъчна ли е мощността при изпреварване, тромава ли е и изобщо какви са впечатленията ви.
Колата е предназначена за жена, която кара главно в града, 2-3 пъти в месеца извънградско, не вдигам над органиченията. Затова мисля, че 100к.с. е по-добрия вариант за мен. Какво е вашето мнение?
Последно промяна от Akima на 02 Юли 2015 22:04, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.
Причина: Променено заглавие.
И откъде ти казаха,че много хора връщат тези Auris-и?
Не съм чул нищо такова...А комбиниран разход от 9 на 100 не е толкова много...За твоите нужди наистина 1.33 може би е по-добрия вариант.Знам че е доста по-скъп - и все пак замисляла ли си се за Auris Hybrid 1.8 CVT?Там разхода би трябвало да е отличен!
Успех с покупката и да се похвалиш!

Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Къде са ти напълнили главата с тия глупости за смесен разход от 9 на 100???
Явно Тойота е трън в очите на много хора. Ако караш 90% градско и 10% извънградско - да, може да е толкова, но това не се води "смесен разход".
По принцип вдигателя 1.33 е направен с цел максимална икономия. За градско каране взимай него!
Ако, както казваш, спазваш ограниченията извън града и не си агресивен шофьор - няма да имаш проблеми с нормални изпреварвания извън града.
Иначе ако искаш динамика - 1,6 е идеалния вариант. Двигател мечта за феновете на бензина.

По принцип вдигателя 1.33 е направен с цел максимална икономия. За градско каране взимай него!

Иначе ако искаш динамика - 1,6 е идеалния вариант. Двигател мечта за феновете на бензина.

Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007
Хм... 1.6 Valvematic, за който става въпрос трябва да е по-икономичен от 1.6 VVT-i. Поне по каталог дават разхода да е 8.4 градско и 5.4 извънградско, 6.5 смесено. Както и да е, аз бих взел 1.6 със сигурност, 30 к.с. отгоре си е друга бира ;) Пък и щом можеш да си позволиш нова кола, значи 1-2 литра бензин отгоре няма да са проблем.
За хибрид две мнения няма, но в момента не е възможно. Може би следващата кола ще бъде такава....Но това е в далечното бъдеще, сега ценовия таван ми е 30 000
Кофтито е, че за 100к.с. Аурис трябва да се чака до септември, понеже всичко налично е изчерпано, а 132к.с. мога да си го получа веднага....Но икономията на колата е важен фактор за мен, затова малко повече залитам към 1,33 100к.с. Иначе за големия разход на Аурис 1,6 четох по разни други форуми, затова исках да се допитам до хора, които действително карат този автомобил, а не само такива, които плюят против него, но никога не са се качвали
))

Много добре знеаш,че разхода на гориво зависи от много фактори...Съвсем отделна тема е колко значи "голям разход" за теб...Например градски разход от 9 литра за мен е нормално.За теб може да не е.Ако толкова държиш на икономията 1.4 дизел също е под 30 000 лева,мисля.Виж дали има Start/Stop система това ниво на оборудване,на което си се спряла-би трябвало да е още по-икономичен автомобила.Ако трябва да чакаш толкова време,аз лично бих взел 1.6.Пък и не смятам,че разликата в разхода между двете би била толкова голяма.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Първоначално тръгнах с идеята за Ярис, отвън е много симпатичен... Но има няколко неща, които не ми харесаха в него, първо багажника...Ако ще пътуваме извън града трябва да е винаги със спуснати седалки и съответно само двама души. Второ - сега предлаганите нови Яриси са само с ниско ниво на оборудване (говоря за бензин) - задните стъкла не са електрически, няма много от въздушните възглавници и завеси на Ауриса, а сигурно има и други неща, липсват системите за сигурност липсват - като VSC, TRC....Преди ги имаше като опция, сега дори това са махнали. Затова го изключих като вариант, иначе ми харесва като външен вид, а също и от вътре. Но най-много от всичко друго държа на системите за сигурност...
Владислав, и за мен 9 градски разход е нормално, даже и 10. Но бях чела, че 9 е комбинирания, а не градския, което ме накара да попитам и тук какво мислите по въпроса
Нямам познати, които я карат, за да ги попитам лично. Просто искам да си направя сметкатаи да знам какво да очаквам. Може би има значение, че онези форуми бяха от преди повече от година и вероятно новият Аурис е с подобрена икономия, не знам. Това не ми е най-важният критерий при купуване на автомобил, но просто искам да знам дали е това, което пише в брошурите е близо до действителността
)

- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Lina_S написа:... Просто искам да си направя сметката...
искам да знам дали е това, което пише в брошурите е близо до действителността)
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2

Глей ся....ако настъпваш и в града ,каквото и да вземеш все ще си недоволна,ако земеш 1.6 беннздин ще можеш да сложиш круиз контрол,за дълъг път,а и мощност ще имаш достатъчно .Зависи как обичаш да караш.Прецени си ,сама .Ако е у градо-хибрида,ако е повече извън....преди седмица ходих до Солун.Бургас -Солун,през Свиленград.....на отиване щото не стъпвах много 6.4л ,на връщане бе вече жега 6.5 с клима,като не съм превишавал гръцките ограничения с повече от 7-10- км по ДЖИ-Пи Ес .Трима с малко багаж .Дам зависи как ще я научиш колата ,също,но това е една друга тема .Мисля,че ако не ти се ръчкат скорости ,особено в началото ,хибрида с автоматиката ,за градо е по гот !ама ,на мен ми дай ръчката .
А квото пише в брошурите,не е лъжа .
Аз съм май от тия в брошурите !

А квото пише в брошурите,не е лъжа .

Аз съм май от тия в брошурите !