Съединител за AURIS

Cvety

Съединител за AURIS

Мнение от Cvety » 01 Май 2011 13:38

Добър ден, онзи ден си купих Аурис втора ръка- 2008 год. :hello1: Всичко си изглеждаше нормално в ния. Само единственото,което ме притеснява е че съединителя отделя малко преди да свърши хода на педала- мнооого високо. Съмнявам се съединителя да е сдал багажа на 45 хил км, но чета по форума как се сменят части на чисто нови тойоти и май вече съжалявам за покупката ми. Та въпроса ми е дали може съединителя да се регулира по някакъв начин или направо трябва да се сменя?

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 01 Май 2011 13:45

Цвети би ли дала линк към форум за чисто нови коли на , които не се сменяват части но ако може да не е на RR, Бугати и други бутикови и малобройни марки :thumbsup: !
И така и така си говорим ти колата не я ли пробва преди да я купиш или на сервиз нещо да я кара ?
Другото е че тези автомобили са с автоматичен реглаж и ако се съмняваш в съединител по-добре я заведи на сервиз да ти я погледнат .

А и честно да ти кажа ако отделя високо значи е в началото на хода на педала , а не в края tongue.gif . Края според мен трябва да е ниско долу .

Ако съжаляваш за покупката по-добре я продай или върни и си купи нещо , което ще ти харесва повече :thumbsup: .

Cvety

Мнение от Cvety » 01 Май 2011 13:51

На мен ми харесва тази кола, поради тази причина си я купих. Явно неможеш да ми помогнеш и редиш словоизлияния. Мерси, ще я закарам на сервиз в понеделник..

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 01 Май 2011 13:55

Извинявай много , че ти отговорих на единствения въпрос ! И отделно от това си позволих да коментирам и да словоизливам ! При това 7 мин. след , като си пуснала темата . Успех в сервиза !

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 01 Май 2011 15:09

Честито, със здраве да си я караш и много да те радва.
Имам 2 новини за теб, едната добра, другата лоша.
Добрата е, че аз също имам Аурис, има проблем със съединителя, за смяна е и ще го сменя скоро и проблеми с хода или промяна в това как отделя, няма.
Лошата е, че и аз съм на 40 хил км.
Пробвай на 4-а и 5-а скорост.Започни да ускоряваш от 2000 оборота, ако си дизел и 4000 оборота, ако си бензин.Препоръчително е да го направиш на някой по стръмен път, т.е изкачвайки се.Натисни педала на газта до дупка, гледай си скоростомера и оборотомера.Ако набира нормално и на 2-те скорости, си свиркай и не мисли за глупости.Ако не набира както трябва...пиши пак...

Cvety

Мнение от Cvety » 01 Май 2011 15:59

Здрасти мерси! Аз живея в Банкя където всичко е на стръмно. Вчера изкачвах едно баирче и не ми прави никви проблеми нито на 4-та нито на 5-та, но ме притеснява, че отделя високо. Преди карах А3 и когато я докараха от Швейцария имаше проблем със съединителя. Отделяше ниско даже понякога неможеше да отлепи и се оказа че е помпата на съединителя. Тъй като не съм запозната със съединтеля на Ауриса ме интересува на какъв принцип работи- на жило, на помпа? Ако е на жило предполагам че може да се настройва..

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 01 Май 2011 16:37

Честито и от мен,съединителя ти е с хидравличен привод ,тоест -помпа и раб цилиндър и веднъж регулиран не се пипа повече. Може да се регулира в известни граници ,но не вярвам това да е проблема ти,все пак не знаеш кой е карал тази кола 40 х км преди теб.

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 01 Май 2011 16:43

здр!
не е на жило,и се регулира при педала.както височината,така и къде точно да отделя.това указание описва рав4 д4д.предполагам,че всички съединители са аналогични.
но нека по въпроса да се изкаже някой с практически познания в тази област.
не е лошо в 1-ия постинг да опишеш точния модел и двигател,за който става дума. wink.gif

http://www.rav4faq.kerkerinck.de/xa3/ra ... spedal.pdf
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 01 Май 2011 16:44

Bass_Man написа: Другото е че тези автомобили са с автоматичен реглаж и ако се съмняваш в съединител по-добре я заведи на сервиз да ти я погледнат .

А и честно да ти кажа ако отделя високо значи е в началото на хода на педала , а не в края tongue.gif . Края според мен трябва да е ниско долу .
mitkoa написа:има проблем със съединителя, за смяна е и ще го сменя скоро и проблеми с хода или промяна в това как отделя, няма.
Лошата е, че и аз съм на 40 хил км.
Явно така си отделя :thumbsup: Ако започне да ти прави мизерии като Аудито тогава се притеснявай...май някъде бяха писали колегите....
ЕДИТ: http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... 3d1a9bee3d wink.gif happy.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 01 Май 2011 17:14

Ааааа не ! Аз не вярвам Ауди-то да се разваля това само на Тойота може да се случи biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif !

Cvety

Мнение от Cvety » 01 Май 2011 17:26

Е да но Аудито беше на 180 хил км. А Тойотата е на 45. Това да те навежда на някаква мисъл?

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 01 Май 2011 17:28

Bass_Man написа:Ааааа не ! Аз не вярвам Ауди-то да се разваля това само на Тойота може да се случи biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif !
Басс много се засегна от острия тон на колежката нещо laugh.gif Недей така все пак е дошла в нашия клуб,а не е повторила с хаЛдито happy.gif laugh.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Cvety

Мнение от Cvety » 01 Май 2011 17:36

Ами за жалост аудито ми го откраднаха, а като видях ауриса се влюбих. Затова не я проверих в сервиз и дано не съм сгрешила с Тойотката. Може просто да не съм му свикнала и така да си отделя, но веднага я карам в понеделник да я проверят.

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 01 Май 2011 17:46

Cvety написа: като видях ауриса се влюбих
Е ся тва е хубава дума :thumbsup: закарай я. Не си посочила от къде си, някой колега може да ти препоръча добър сервиз ако нямаш някой доверен smile.gif Пиши какво е станало, че ми е любопитно, дали наистина има някакъв проблем :thumbsup:
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Cvety

Мнение от Cvety » 01 Май 2011 18:21

Ами живея в Банкя и нямам доверен сервиз, но пък тойота изток е близо до нас и ще я проверя и ще пиша пак. :)

Заключено