Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
-
nikolov22
Мнение
от nikolov22 » 11 Дек 2010 20:24
[quote="Kiki"]На фона на написаното от Мечо и Дидо, аз какво да кажа!?
И аз не разбирам много от коли, ама се боря с тях, като мечка с тиква, макар, че има много хора, които настояват да им кажа как го правя.

biggrin.gif
П.П. Завършил съм "Технология на машиностроението", а сега по цял ден гледам автомобили и техните лакове, или акрилни бои.

[/quote а аз колкото повече навлизам в овтобоядисването толкова повече се убеждавам че има хора които вземат парите на хората а на среща нищо от никаде
nikolov22
-
Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Мнение
от Kiki » 11 Дек 2010 21:27
nikolov22 написа:.......
Още повече, когато нямат никакво образование. А се знае, че то развива интелекта на човек.
А за всяка работа се иска интелект.

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Kiki
-
martod
Мнение
от martod » 12 Дек 2010 09:52
Kiki написа:nikolov22 написа:.......
Още повече, когато нямат никакво образование. А се знае, че то развива интелекта на човек.

Не и за България .. biggrin.gif
Тук, в страната на абсурдите, е модерно всеки да работи това, за което не е учил .. laugh.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
martod
-
Kiki
Мнение
от Kiki » 12 Дек 2010 11:28
martod написа:Kiki написа:nikolov22 написа:.......

Тук, в страната на абсурдите, е модерно всеки да работи това, за което не е учил .. laugh.gif
Аз говоря, че за всяка работа се иска интелект, отделен е въпроса дали работиш по специалността си.
Важното е, че си учил, а щом си учил, значи се предполага, че интелектът ти не е цигански! biggrin.gif
Е, разбира се, има и изключения
П.П. То и по правописа на човек може да се съди и колко добре си върши работата, с която се занимава.

Kiki
-
nikolov22
Мнение
от nikolov22 » 12 Дек 2010 16:22
martod написа:Kiki написа:nikolov22 написа:.......

то тука няма и училища които да отговарят на търсенето на работна ръка на пазара мога да дам пример за моето училище което бълва около 100човека стругари примерно на година а има още едно такова в града а струговете в целич град я надвишават 200я не така че ако някои си намери работа по специалноста за която е учил си е цяло героиство
nikolov22
-
martod
Мнение
от martod » 12 Дек 2010 22:17
Kiki написа:
П.П. То и по правописа на човек може да се съди и колко добре си върши работата, с която се занимава.

Прав си ..
Даже имаме живи примери biggrin.gif , то и за това сферата ни на сервизите е на този хал ..

martod
-
max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Мнение
от max-2 » 13 Дек 2010 10:04
Както очаквах няма много професионални механици от форума. Монтьорите по принцип купуват по-евтини (може и по-скъпи) автомобили и по-трошливи. Не им пука - те и без това по цял ден са си в сервиза, та на сервиз не ходят laugh.gif . Преди месец един такъв майстор, около 40-те купи от фирмата ни форд мондео 97 набор на 220к за 2 бона. Кеф му било, щял да си го прави. По колата не е сменяно нищо, само един път ангренаж и е обслужвана редовно на 10к. Не ми се мисли какъв кеф е да смениш съединител, биелетки, амортисьори и да си оправиш клапите на парното на първо четене, пълното обслужване си е едно на ръка, ръждите по купето също.....
Carina E 4AFE LB 1992
max-2
-
мехаННика
- Получена благодарност: 38 пъти
Мнение
от мехаННика » 13 Дек 2010 10:36
не вярвам да разбереш,но да,голям кеф е да си купиш кола с двигателя в щайги и да го създадеш наново.Накрая имаш наистина проверен автомобил та даже и по евтин от пазарните цени.Кефа е безплатен
мехаННика
-
Kiki
Мнение
от Kiki » 17 Дек 2010 06:57
мехаННика написа:не вярвам да разбереш,но да,голям кеф е да си купиш кола с двигателя в щайги и да го създадеш наново.Накрая имаш наистина проверен автомобил та даже и по евтин от пазарните цени.Кефа е безплатен
За този "нов" Форд, който ще стане след ремонта, не бих дал един 25 годишен Голф.

Kiki
-
мехаННика
- Получена благодарност: 38 пъти
Мнение
от мехаННика » 17 Дек 2010 09:03
Аз също,но не това ми беше идеята.
мехаННика
-
max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Мнение
от max-2 » 17 Дек 2010 09:26
мехаННика написа:не вярвам да разбереш,но да,голям кеф е да си купиш кола с двигателя в щайги и да го създадеш наново.Накрая имаш наистина проверен автомобил та даже и по евтин от пазарните цени.Кефа е безплатен
Правил съм го, кеф ми е било, но вече не искам. Плюс това форда си е на пазарна цена, пък не е в час.....
Carina E 4AFE LB 1992
max-2
-
martod
Мнение
от martod » 17 Дек 2010 09:43
Kiki написа:
За този "нов" Форд, който ще стане след ремонта, не бих дал един 25 годишен Голф.

Той никъде не е казал, че точно Форд ще вземе, а кола с двигател в насипно състояние ..
Освен това, работи в сферата на сервизите и отдавна знае, че Форда е измислен, за да не е Опел най лошата кола .. laugh.gif
Иначе кефът е наистина голям ...Особено като тръгнеш на път с 20 годишната си самоделка и стигаш навсякъде за където пътуваш, а в същото време 4-5 годишни коли, ги дърпат на въже, или ги карат с пътна помощ ..
martod
-
Kiki
Мнение
от Kiki » 17 Дек 2010 19:01
martod написа:Kiki написа:

Той никъде не е казал, че точно Форд ще вземе, а кола с двигател в насипно състояние ..
Освен това, работи в сферата на сервизите и отдавна знае, че Форда е измислен, за да не е Опел най лошата кола .. laugh.gif
Иначе кефът е наистина голям ...Особено като тръгнеш на път с 20 годишната си самоделка и стигаш навсякъде за където пътуваш, а в същото време 4-5 годишни коли, ги дърпат на въже, или ги карат с пътна помощ ..
Нямам нищо против колегата!
Просто изказвам своето мнение.

Kiki
-
zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение
от zi_zi_top » 17 Дек 2010 19:13
Аз не съм механик, но ми доставя удоволствие да си направя нещо по колата (според възможностите ми и оборудването и инструментите, които притежавам).
Представям си ако можех да си "реставрирам" автомобил

. Щях да съм най-гордия водач на МПС по пътищата, а сигурно и най-спокойния.
Ремонтите, които съм извършил самостоятелно са едни от най-качествените, поради маниакалната ми взискателност и прецизност.
НО "всяка жаба да си знае гьола", аз пък си лекувам семейството. biggrin.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top