От доста време чета форума и получих доста полезна информация, но най-накрая се реших да попитам.
Решили сме да сменяме колата и се спряхме на тази тойота поради причината, че доста се патува и ни трябва икономична и здрава кола и поне когато дадеш пари за нещо да знаеш, че утре няма да се чупи пак.
Та въпросът ми е следния някой може ли да ми сподели разни кусури за модела има ли изненади около двигателя за какво трябва да се внимава при покупва на тази кола (Toyota Corolla 03 2.0 D-4D 110 к.с.).
Реално харесахме 2 - едната е на доста солидна сума, но два пъти ходим в автосалона и продавача все хрипва и скача в колата сам да я пали като и двата пъти ми прави впечатление, че подава газ (може би не ни е запомнил от първото идване).
Другата си пали без проблем като цяло изглежда много запазена не вади никакъв пушак отзад независимо колко я натисках, но на таблото свети лампата за (check engine) реално се спряхме на втората, защото самата кола е на по-ниска цена и доста по запазена - Това check engine трябва ли да ни притеснява или си свети както на новите коли на всеки 10 хил. км., да напомни, че трябва да и купиш нещо

(в интернет успях да намеря, че може да означава от незатегната капачка на резервоар до смяна на половината компоненти по двигателя основно проблеми с катализатор и O2 датчици?!?)
Благодаря ви предварително.