За масло"ТОЙОТА"
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Прав си колега, но щом искаш гаранционно да си обслужваш колата, ще караш с приста..... Реално, като отидеш в Тойота няма да ти кажат, че това е истина, но то си е всеобща тайна, така че или просто ги отебаваш тотално, или намираш начин, да ги накараш да ти сипват твое масло, което със сигурност ще е по-добро, но въпреки това, ще е на по-добра цена.... но как смяташ да ги съгласиш да не ти продават маслото, просто незнам.... Те са абсолютно убедени, че маслото им е страхотно, въпреки че е пълна бозЪ 

-
- Получена благодарност: 2 пъти
Ме4о,аз искам да я обслужват гаранционно,не мога да ги прескоча,знаеш защо.Още не е моя,на лизинг е.Обаче става дума за кинти.Виж сметката по-горе.Това е цената на вьздушния филтьр.И без това ни свалят по 3 кожи за нищо.Тя вече работата е в канала,но на следващата смяна ще им скьсам ританките,и без това е последна.Да не ти шепна пьк спирачните накладки за ярис,корола и аурис от кой склад в Русе ги вземат ,предполагам за цяла Бьлгария.
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
Това само в Бг може да стане - да напукат Приста на нова кола и то японска, срамота.Верно че и менте западно не е вариант.Но вече има доста места от които можеш да си вземеш наистина качествено масло за много добри пари със сигурност.На дизеловата карина преди сбърках като и налях за кратко Арал- еми звука си беше друг наистина иначе нито го е горяла, нито пък съм усетил разлика във вървежа.Но 4 смени вече съм с Мотул и един минус не мога да кажа за това масло.Проблема е че колата на колегата е гаранционна и май ги задължават гаранционните да се обслужват във фирмените сервизи 

-
- Получена благодарност: 1 път
След като маслото отговаря на спецификациите на производителя и е одобрено от него, включително носи и бранда на Тойота, то не виждам причина за притеснение, особено в гаранционния период на обслужване.
Иначе масла и прозводители колкото искаш. Не е като едно време да се ползват Диона Супер и Диона М10Д и с връзки или познати в Корекома да успееш да си налееш я Кастрол, я нещо друго.
Иначе масла и прозводители колкото искаш. Не е като едно време да се ползват Диона Супер и Диона М10Д и с връзки или познати в Корекома да успееш да си налееш я Кастрол, я нещо друго.
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Причина за притеснение е,че 1л.ПРИСТА 5W-40 в представителството е 17 лв.с ДДС,а пьк мен ме кьпят по 26.40 с ДДС при ТОЙОТА.Дори и да не е ПРИСТА,а наистина ХАВОЛИН,днес от Русе до ВАРНА - 4 представителства на ПРИСТА-Русе,Шумен,Нови Пазар и Варна цената на 1 л. ХАВОЛИН варираше от 21.60 до 22.80 лв./л. Пак не е 26.40. Откакто ми взеха цицката и ми дадоха биберон,всеки гледа да ме прекара.АМАН !!!!!!!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 338 пъти
- Получена благодарност: 369 пъти
Ееее, голямо мърморене...
Защо не си взе кола втора ръка, или пък платена кеш - тогава нямаше да бъдеш задължен да я обслужваш при тези условия.
Щом си се навил на тези условия - значи са те устройвали.
Сега и да мърмориш и да не мърмориш - факта си е факт. Трябва да обслужваш автомобила в официален сервиз, с такива консумативи, с които ти предостави официалния сервиз.
И то при такива цени, при които ти ги предложи.
При бензин на стойност 2800лв, изгорен между смените на маслото, дали ме бърка дали ще дам 16-20лв допълнително ?!?!
Дори и да ти е икономичен дизел, пак ще изгориш около 1500-2000лв за този период.... Затова и тази надценка на маслото не е съществена...
Защо не си взе кола втора ръка, или пък платена кеш - тогава нямаше да бъдеш задължен да я обслужваш при тези условия.
Щом си се навил на тези условия - значи са те устройвали.
Сега и да мърмориш и да не мърмориш - факта си е факт. Трябва да обслужваш автомобила в официален сервиз, с такива консумативи, с които ти предостави официалния сервиз.
И то при такива цени, при които ти ги предложи.
При бензин на стойност 2800лв, изгорен между смените на маслото, дали ме бърка дали ще дам 16-20лв допълнително ?!?!
Дори и да ти е икономичен дизел, пак ще изгориш около 1500-2000лв за този период.... Затова и тази надценка на маслото не е съществена...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Колко ще ги карате тези коли!?!
Обикновено хората, които си купуват нови коли ги сменяват като им изтече гаранцията. Обслужвайте ги без да му мислите! После ние ще му мислим
...
Обикновено хората, които си купуват нови коли ги сменяват като им изтече гаранцията. Обслужвайте ги без да му мислите! После ние ще му мислим

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Хубаво де, купи си масло каквото си решил че искаш, занеси им сертификат от производителя, че маслото отговаря и покрива стандартите, които тойота иска и никой няма да ти откаже да ти го смени и да си имаш гаранцията. Сега по този въпрос преговарям със сервиза на киата на жена ми, че там наливат арал, а аз не го искам него. Попитах ги какви документи им трябват, занесох им ги и сега чакам отговора на централата на киа какви са вариантите. Нищо сложно. Ако откажат, просто вариантите ми са два. Да продължавам да я сервизирам там или се отказвам от гаранцията на двигателя и си го поддържам сам, както намеря за добре. Ако пък не ти се занимава с такива работи, колегата слоу ти го е казал по-горе. Ей го де е горубляне, купуваш си една и и слагаш каквото масло искаш и каквито части искаш.nowyaris написа:И понеже караме железни коли,гаранционно ни слагат скъпи и гадни консумативи,че да си намерят работа за поне още един гаранционен период,ама този път срещу заплащане ! Там вече кинтите са сериозни,и то мноооого сериозни. За такива условия надали са информирали някого.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- zi_zi_top
Тежка ..., колко да е тежка, още година-две най-много! Гледай си здравето и кефа и не му мисли на маслото "Тойота". Може да не е най-доброто, но не ми се вярва да поврежда ДВГnowyaris написа:Тежка Финансова Криза е,никой не знае колко ще ги караме.Не е както преди две години-дето се наведеш-кинти..... . За това повдигнах темата.Ако съм досадил на някого,моля за извинение.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- zi_zi_top
Нямам щение, а можене имам! (За разлика от П. Р. Славейков biggrin.gif )