Здравейте, съфорумци. Наскоро си купих Тойота Ярис. Никога досега не съм карала кола да дизел. Може и да ви се струва глупав въпроса, но трябва ли да я "подгрявам" приди запалване?
Дизел D4D
Re: Дизел D4D
мисля че да,,,по стриктно като е студена и зимъска,,,следвай лампичките по таблото,подържай автомобила изправен и не му мисли.Катя написа:
Здравейте, съфорумци. Наскоро си купих Тойота Ярис. Никога досега не съм карала кола да дизел. Може и да ви се струва глупав въпроса, но трябва ли да я "подгрявам" приди запалване?
при по стари двигатели зимата подгряват 2-3 пъти...
И аз за първа зима съм с мотор D-4D. Колата е Аурис. Паленето не е с ключ, а с бутон. Натискаш съединителя, после бутона и пали. Да де палеше без проблем, когато беше топло.
От два дни сутрин пали чак на третия път. Карал съм и други дизели досега, но на всичките преди палене си имаше индикатор за подгревателните свещи. Тук също има индикатор, но аз нямам контрол над подгряването. Забелязал съм, че върти стартера почти веднага с натискането на копчето, като мислех, че в студеното време ще подгрее и после ще пали. Или системата не е настроена добре или нашата нафта за нищо не става(карам само с V-Power Disel от Shell).
Може Шел още да не слагат добавка за студено време в тази нафта.
Та се чудя какво да правя.
Някой има ли идей с този начин на палене дали няма някакъв трик та да оставям по дълго да подгряват свещите.
От два дни сутрин пали чак на третия път. Карал съм и други дизели досега, но на всичките преди палене си имаше индикатор за подгревателните свещи. Тук също има индикатор, но аз нямам контрол над подгряването. Забелязал съм, че върти стартера почти веднага с натискането на копчето, като мислех, че в студеното време ще подгрее и после ще пали. Или системата не е настроена добре или нашата нафта за нищо не става(карам само с V-Power Disel от Shell).
Може Шел още да не слагат добавка за студено време в тази нафта.
Та се чудя какво да правя.
Някой има ли идей с този начин на палене дали няма някакъв трик та да оставям по дълго да подгряват свещите.
- dany.killmister
- Благодарил/а: 1 път
- dany.killmister
- Благодарил/а: 1 път
Питах.dany.killmister написа:Ако то падне батерията как ще запалиш.питаи в ТМ АУТО
С нова батерия за ключа.
То и няма логика да може да се пали само с механичен ключ. Тогава, какъв е смисъла от цялата система за сигурност.
С механичния ключ единствено мога да отключа шофьорската врата и да влезна в купето.