Мнения за покупка на Corolla Verso AR10 2.0 или 2.2 D4D ?

ivanb

Мнения за покупка на Corolla Verso AR10 2.0 или 2.2 D4D ?

Мнение от ivanb » 17 Авг 2015 19:42

Здравейте. smile.gif

Мисля да се качвам на Corolla Verso - да използвам темата на колегата и да ме посъветвате към кой мотор да се насоча,че не можах да се ориентирам по темите.

Карах Renault Espace3 2.0 cc 116 коня бензин, после се качих на Espace4 2.2 DCI 150 коня,но почна да прави много проблеми и съм решил да се качвам на Тойота.

Предпочитам дизеловите мотори.
Въпросът ми е към кой да се насоча 2.0 или 2.2 ?
Кой е по-проблемен , доколкото разбрах болката и на двата са им дюзите.
Кой от двата е с верига и кой с ремък?

Предпочитам веригата,но може да се вземе и с ремък.
От кои години започват да слагат филтър за твърди частици и как е положението с почистването или директно се сменя?

Предпочитанието ми е към по-мощния мотор,а и само той е със шест скорости май, разходът може да е малко по-голям,но за това купе си трябва. smile.gif

И последно каква е маркировката на 5 местните и 6+1,че определено търся 6+1 - с тризначки съм и ми трябва простор.

Благодаря ви предварително. smile.gif
Последно промяна от Akima на 17 Авг 2015 20:50, променено общо 1 път.
Причина: Правопис.Форматиране.Добре дошъл.

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Re: Мнения за покупка на Corolla Verso AR10 2.0 или 2.2 D4D

Мнение от Akima » 17 Авг 2015 20:59

Добре дошъл.

Май търсиш горната генерация AR10.

Тя има 2.2 D4D двигател.

1AD-FTV - 2.0 D4D
2AD-FTV - 2.2 D4D

2AD-FHV - 2.2 D-CAT

Отделих ти мнението в нова тема. :thumbsup:

Информация - http://tiny.cc/versoAR10. wink.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

ivanb

Мнение от ivanb » 17 Авг 2015 23:14

Благодаря ти много biggrin.gif надявам се да сме си полезни punk.gif

ivanb

Мнение от ivanb » 19 Авг 2015 16:37

Колеги я кажете че чета обявите и се чудя имат ли Старт-Стоп система и безключово палене тия модели или джамбазите си ги пишат е така само да предизвикат интерес ??

Аватар
Akima

Мнение от Akima » 19 Авг 2015 16:40

ivanb написа:безключово палене
Изображение

И аз се чудя,Стиви... :whistle:
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

ivanb

Мнение от ivanb » 19 Авг 2015 17:53

Е да ама пак ръгаш ключа в таблото , на Еспаса има безключово палене - също е с бутон но там картата си ми е в джоба а не я слагам в карточетеца , както и отключването става с картата в джоба проста хващаш дръжката и се отключва. Това може би ще ми липсва при Тойтата sad.gif sad.gif

Аватар
Akima

Мнение от Akima » 19 Авг 2015 17:57

ivanb написа:Е да ама пак ръгаш ключа в таблото , на Еспаса има безключово палене - също е с бутон но там картата си ми е в джоба а не я слагам в карточетеца , както и отключването става с картата в джоба проста хващаш дръжката и се отключва. Това може би ще ми липсва при Тойтата sad.gif sad.gif
Ако това ти липсва най-добре се ориентирай към друго Рено. :thumbsup:
Изображение

ivanb

Мнение от ivanb » 19 Авг 2015 20:09

Akima написа:
ivanb написа:Е да ама пак ръгаш ключа в таблото , на Еспаса има безключово палене - също е с бутон но там картата си ми е в джоба а не я слагам в карточетеца , както и отключването става с картата в джоба проста хващаш дръжката и се отключва. Това може би ще ми липсва при Тойтата sad.gif sad.gif
Ако това ти липсва най-добре се ориентирай към друго Рено. :thumbsup:
Реното си го имам все още , благодаря ти за съвета worthy.gif

jonsix

Покупка на Toyta (Corolla) Verso 2.0 D4D

Мнение от jonsix » 21 Авг 2015 21:14

Здравейте, съфорумци! Дойде и моят ред да напиша няколко реда и да помоля за съвет. Знам как се кара кола, но съм си чист потребител. След дълго проучване, четене и гледане реших да се пообразовам и да открия моята тойота. До този момент се бях спрял на Corolla Verso (2007-2008). Тук намерих доста информация отностно моделите, двигателите и що-годе проблемите съпътстващи на една корола версо и по-специално 2.2 D4D (то почти няма други). Днес случайно попаднах на тази обява :http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?ac ... 7616639325. Това направо ме върна в първи клас.Тотално ме разколеба: корола версо или да се напъна за версо? Версото като модел сякаш ми харесва повече, но уви не видях толкова мнения отностно тези модели и още повече с този 1AD-FTV двигател. Или аз не съм видял това което ме интересува ?!?! unsure.gif Моля собствениците на тези модели, споделете впечатления си:
- Толкова ли са редки или просто наистина нямат проблеми?
- Достатъчно динамичен ли е този двигател за това купе? Изглежда големичко а кончетата са 126.. До сега съм карал само бензинки и затова нямам реален поглед.
- Наистина ли покритието на дръжките на вратите се изтриват като фолио на лотариен билет? Или това с навъртяните 140-150к км са един голям мит?
Отделно ако някой знае на какво да обърна внимание, по специално двигателите, като ги оглеждам ... черпя бира tongue.gif . Зная че колите продавани в БГ са доста напудрени или поне хората са се постарали да прикрият дефектите, но все пак би трябвало да има начин да се разпознаят wink.gif Въобще всякаква информация е добре дошла.
Последно промяна от Akima на 22 Авг 2015 08:56, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Добре дошъл.
Toyota Camry '97 -> Toyota Corolla S '09 -> Astra G '99

kiks
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от kiks » 23 Авг 2015 21:09

Да, за Версо след 2010 г. няма много отзиви, рядко ги продават закупени от Б-я, има само нов внос от Италия! В Тоуота ще ти кажат повече, но едва ли за километрите. Преди време, от 2 оторизирани Toyota в България нищо не можеха да кажат за км., защото не били в една система??? Незнам как в VW могат да ти видят какво става с колата в Германия!

Старото 2.2 след 2005 е достатъчно здраво! Има много писано по него. А още по новото е с BMW двигател 1.6 D4D с 116 к.с.
Toyota Corolla Verso 2.2 D4D 2005; Toyota Verso 2.0 2012

jonsix

Мнение от jonsix » 23 Авг 2015 21:38

Мдааа за мое голямо съжаление се оказа, че коли след 2013 могат да се проверят т.е. имат глобален каталог, но не и за предишни години. Гледах няколко Версо-та, от 2010.. или са обиколили Европа с тях или собствениците са им били пълни палачори. Третият вариант е наистина от Тойота да използват много евтини материали за този клас автомобили. Затова се и обърнах към форума някой да сподели впечатленията си.

ivanb

Мнение от ivanb » 24 Авг 2015 09:45

Аз оня ден пообиколих по автокъщите в Дупница но нищо не ми хвана окото - повечето бяха 2.0 мотор имаше една две бензин и само една 2.2 каквато търся но не ми хареса. В сряда ще се прибирам към София и ще пообиколя автокъщите от другата страна на пътя дано там да има нещо по добро.

jonsix

Мнение от jonsix » 18 Сеп 2015 20:33

ivanb написа:Аз оня ден пообиколих по автокъщите в Дупница но нищо не ми хвана окото - повечето бяха 2.0 мотор имаше една две бензин и само една 2.2 каквато търся но не ми хареса. В сряда ще се прибирам към София и ще пообиколя автокъщите от другата страна на пътя дано там да има нещо по добро.
Колега, намери ли своята колица?

yotov_uktc

Toyota Corolla Verso - съвет при покупка.

Мнение от yotov_uktc » 02 Ное 2015 15:17

Здравейте колеги, първа тема във форума.
Ориентирал съм се към покупка на Корола Версо трета генерация (2004-2009), но не успявам да събера достатъчно впечатления за нея. До сега съм карал дизел, но много хора вече се ориентират към бензин-газ и леко почвам да се замислям. Освен генерални впечатления и препоръки, имам и няколко конкретни въпроси за улеснение на желаещите да помогнат:

1. 5 или 7 местна? Много ми се иска да е 7 местна, но нямам категорични причини за това. Тук вашето мение ще е от решаващо значение.
2. Бензин-газ или дизел? (подръжка, здравина, динамика, икономичност)
3. Предполагам ако е дизел ще е 2.2 мотора? Всички ли такива са 6 скорости, или има и 5?
4. Гласуващите за бензин да споделят разход на предпочитания мотор и има ли място за газовата уредба отзад ( а на 7 местната?).
5. Заслужават ли си няколкото хиляди горница за Facelift-a, който доколкото разбирам е 2007-09 година? Защо или защо не?
6. Основни съвети какво да гледам и за какво да внимавам при покупка :)
7. Има ли читави екземпляри на нашия пазар, или да мисля вариант да ида да си я вкарам? Мислите ли, че ще има голям бенефит от такова начинание?
8. Друго за което не се сещам :help:

Предварително много благодаря на всички, които отделят време да помогнат. bow.gif bow.gif bow.gif
Последно промяна от Akima на 02 Ное 2015 15:32, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Добре дошъл.

Аватар
Akima

Мнение от Akima » 02 Ное 2015 15:31

Изображение

Публикувай отговор