Тази година на първа пролет ще правя първи преглед. laugh.gif Нека ви запозная с подробностите.
От известно време (от както взех колата, за да бъда по-точен) имам някакъв шум от предната част на автомобила (2005 Тойота Авенсис, D4D 116 hp.), за който бях убеден, че идва от пластмасовите кори по двигателя. Самото тропане е като удряне на пластмаса и метал, поне така го оприличавам. Има глухо звучене. Последваха известни процедури по укрепване и обезшумяване на корите. laugh.gif Накрая, тъй като нямаше резултат, реших да ги махна, в следствие на което установих, че шумът продължава и явно не е от тях. Можете да пуснете видеото, за да чуете за какво става въпрос.
https://www.youtube.com/watch?v=dtqxhu8 ... e=youtu.be
Интересното е, че шумът се появява при движение по лоша настилка, когато през купето има вибрации (обикновено при по-ниска скорост), а не при преминаване през дупки, трамвайни линии и т.н.. На видеото, което виждате, се движа с около 15-20 км/час, включително и изключил от скорост. Самата настилка в случая наподобява паваж. Но същото се случва и по асфалт, по който видимо няма дупки, просто си личи, че е полаган преди 10 години и е един вид "грапав".
Доста съм бос в тези неща, така че в началото на март обмислям да закарам колата до Пит Стоп, за да я проверят. Предния път, когато бях там за проверка на хидравликата (тогава се оказа, че проблем няма) ми споменаха, че има нещо тръгнало по предницата в ляво, и може да чувам почукване при преминаване през легнали полицаи или по-големи дупки, но може да се кара така още доста време. Е, на легнали полицаи и дупки нямам никакъв чум, а само по грапава повърхност.

Въпросът ми към вас е, ако имате евентуално предположение какво може да е, както и (приблизително) колко мога да очаквам за отремонтиране на проблема, който вие предполагате за наличен. Тъй като съм бос в материята, искам да знам горе-долу какво се върти като варианти. Имам доверие на хората там, но бих искал да си имам едно на ум, все пак.

Извинявайте за многословието, но отвътре ми идва.
П.С. За по-наблюдателните - да, съединителят подсвирква. Чува се от гайката, която държи рамото, за което е закачена пружината вътре в купето (поне по слух, след като почти си бях вкарал главата вътре). biggrin.gif Лекувах я с WD40, но пак се обажда.
Благодаря!