Toyota Corolla verso 1.8 VVT-I vs Reno Scenic 2.0 - помощ
Toyota Corolla verso 1.8 VVT-I vs Reno Scenic 2.0 - помощ
Здравейте колеги,
В момента карам Рено Сценик 2000г, стария модел. Дойде време за подмяна на автомобила та дилемата е между Toyota Corolla verso 1.8 VVT-I и Reno Scenic 2.0 16v. Дизеловите двигатели на Рено в повечето случаи са проблемни не знам как е с Тойота за това съм тук да попитам и да разбера плюсовете и мунусите на Тойотата. На първо четене съм се спрял на тези 2 автомобила:
- Тойота Корола Версо - http://www.mobile.bg/11347699948878631
- Рено Сценик - http://www.cars.bg/c205535 - да отбележа че не търся кола до 5к, просто бензиновите двигатели са рядкост при Рено след 2003.
Можете ли да споделите поддръжка на Версо-то, добре ли вози, често срещани проблеми, първоначално обслужване и т.н.
В момента карам Рено Сценик 2000г, стария модел. Дойде време за подмяна на автомобила та дилемата е между Toyota Corolla verso 1.8 VVT-I и Reno Scenic 2.0 16v. Дизеловите двигатели на Рено в повечето случаи са проблемни не знам как е с Тойота за това съм тук да попитам и да разбера плюсовете и мунусите на Тойотата. На първо четене съм се спрял на тези 2 автомобила:
- Тойота Корола Версо - http://www.mobile.bg/11347699948878631
- Рено Сценик - http://www.cars.bg/c205535 - да отбележа че не търся кола до 5к, просто бензиновите двигатели са рядкост при Рено след 2003.
Можете ли да споделите поддръжка на Версо-то, добре ли вози, често срещани проблеми, първоначално обслужване и т.н.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Re: Toyota Corolla verso 1.8 VVT-I vs Reno Scenic 2.0 - помо
За Корола Версо е писано много в този форум (използвай търсачката), но за Сценик вероятно има малко компетентни и препатили. По-добре не разчитай на форумите за съпоставка, а си я направи сам. 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Само съпостави фактите и ще ти стане ясно за качеството на двата автомобила.
Реното е с две години по-ново и с две хиляди лева но-евтино.
Това би трябвало да ти говори достатъчно.
Разбира се трябва да си отваряш очите и за моментното техническо състояние на двата автомобила.
Лично аз съм имал две Рена - Еспейс и в никакъв случай не смятам да потретвам. biggrin.gif
Реното е с две години по-ново и с две хиляди лева но-евтино.
Това би трябвало да ти говори достатъчно.

Разбира се трябва да си отваряш очите и за моментното техническо състояние на двата автомобила.

Лично аз съм имал две Рена - Еспейс и в никакъв случай не смятам да потретвам. biggrin.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- miso25
- Получена благодарност: 1 път
Лично аз имах Рено Сценик дизел и не смятам пак да се връщам. Разкарах го защото ми скъса нервите, Версото го взех Октомври карано доста в БГ и да чукна на дърво засега нямам ядове.
ПП. гледам, че във форума на Рено си активен, но за мен двете коли нямат база за сравнение. Може Реното да има някоя и друга екстра, но като качество и сигурност + за Тойота.
ПП. гледам, че във форума на Рено си активен, но за мен двете коли нямат база за сравнение. Може Реното да има някоя и друга екстра, но като качество и сигурност + за Тойота.
Volvo XC60 2.0, 136hp, 2014
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006
Вземи Тойотата.Реното има едно предимство и това е цената.Като се качиш на Тойотата ще разбереш че качеството е друго.
-
Как сте ги карали тези Рена незнам. Аз съм имал 4 на брой и съм бил доволен
За 10 г. и близо толкова годишни автомобили мнението ми е: според мен Реното е доста свежо и изглежда запазено отвън и отвътре. ДВГ е не по-лош от този VVTi, както и качеството на интериор и екстериор. Интересен дизайн, раздвижен интериор (сравнение с Королата), 2 г и половина по-нова и почти 2 хиляди лева по-евтино (по същия начин едно БМВ, Голф, Ауди примерно на същите години само заради емблемата ще струва пък с 2 хиляди и отгоре повече от Королата
). Изглежда доста свежа и не толкова уморена .....
Королата ... Е това е Тойота ! Работно неуморно конче в ежедневния сив автомобилен поток. Караш и си
Едва ли някой ще се обърне след теб или ще загледа колата (интересно, че сценика буди интерес най-малко заради ритнатата задница
). Подръжката е по-скъпа за разлика от Реното но пък нали Тойотоа не се чупи
.
Както казва обаче и колегата Кики виж им техническото състояние ... А че Королата е здрав автомобил е извън съмнение. Аз лично обаче бих заложил на това, което ми харесва повече, което вози по-добре и което изглежда в добро техническо състояние !
Успех и поздрави на колегите от Рено форум (Лагуна_БГ) biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

За 10 г. и близо толкова годишни автомобили мнението ми е: според мен Реното е доста свежо и изглежда запазено отвън и отвътре. ДВГ е не по-лош от този VVTi, както и качеството на интериор и екстериор. Интересен дизайн, раздвижен интериор (сравнение с Королата), 2 г и половина по-нова и почти 2 хиляди лева по-евтино (по същия начин едно БМВ, Голф, Ауди примерно на същите години само заради емблемата ще струва пък с 2 хиляди и отгоре повече от Королата

Королата ... Е това е Тойота ! Работно неуморно конче в ежедневния сив автомобилен поток. Караш и си

Както казва обаче и колегата Кики виж им техническото състояние ... А че Королата е здрав автомобил е извън съмнение. Аз лично обаче бих заложил на това, което ми харесва повече, което вози по-добре и което изглежда в добро техническо състояние !
Успех и поздрави на колегите от Рено форум (Лагуна_БГ) biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
- asyordanov
Дизелът на реното е доста здрав - баща ми има Рено Сценик 1.9тди и двигателят е железен,
но както каза колегата преди мен- тойтота си е тойота-качеството няма общо ;) може би такова рено но да е максимално ново
но както каза колегата преди мен- тойтота си е тойота-качеството няма общо ;) може би такова рено но да е максимално ново

Toyota Corolla 1.8 vvtl-i
2ZZ-GE
2ZZ-GE
-
Само не можах да разбера как набутахте в едно изречение френска чекня и Тойота...
Освен ако Тойотата не е карана от завършени олигофрени с цел унищожение това е 100 пъти повече кола от нещото с женски п.... орган на капака.
А и между другото в момента, или поне от 3-4 години на Тойота цените на вторичния пазар гонят упорито тези на немската света троица. Къде с покритие къде без но вече името само добавя не малка горница над реалната цена.

Освен ако Тойотата не е карана от завършени олигофрени с цел унищожение това е 100 пъти повече кола от нещото с женски п.... орган на капака.
А и между другото в момента, или поне от 3-4 години на Тойота цените на вторичния пазар гонят упорито тези на немската света троица. Къде с покритие къде без но вече името само добавя не малка горница над реалната цена.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
И според мен няма никаква прилика...
Дъщерята на един колега си бе купила такъв Сценик - нов от магазина...
4 години не излезе от сервиза. Преди месец го продаде на един друг юнак, а преди седмица идва в офиса новия купувач да пита къде се намира сервиза на Рено, защото отпред започнало да вие/пуши и т.н. Оказа се блокирал компресор на климатика - поредната повреда. А колата е само на около 5г.
Нищо против рено - баща ми кара Рено19 - желязна машина, която се ползва и за сравнително дълги пътища и за риба. Вече 8-9г безпроблемна (а баща ми я купи за около 2х.лв преди толкова години). Но сценика според мен не струва.
Дъщерята на един колега си бе купила такъв Сценик - нов от магазина...
4 години не излезе от сервиза. Преди месец го продаде на един друг юнак, а преди седмица идва в офиса новия купувач да пита къде се намира сервиза на Рено, защото отпред започнало да вие/пуши и т.н. Оказа се блокирал компресор на климатика - поредната повреда. А колата е само на около 5г.
Нищо против рено - баща ми кара Рено19 - желязна машина, която се ползва и за сравнително дълги пътища и за риба. Вече 8-9г безпроблемна (а баща ми я купи за около 2х.лв преди толкова години). Но сценика според мен не струва.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- miso25
Искаш да кажеш, че стария дизел е здрав. Да, 1.9 ДТИ е здрав, ела да видиш какво става с 1.9 ДЦИ еле пък докаран от Италияasyordanov написа:Дизелът на реното е доста здрав - баща ми има Рено Сценик 1.9тди и двигателят е железен,

Volvo XC60 2.0, 136hp, 2014