Вече 3та седмица оставям колата си по сервизи и никой нищо не може да направи :(
Колата ми е Toyota Celica T23 1.8 16VVT-i (143 Hp) 2000г. Имам проблем: Постоянно й играят оборотите, когато я запаля поддържа 1300 е спада до 900 и от там почват да играят постоянно. Когато я вкарам във високите не поема веднага-чуди се какво да прави. Имам чувството, че ще се задави и ще умре на място. Почна да ми харчи 13-14/100 и ми светна Check лампата. 4 пъти я качвам на компютър и първият път излезна ламда сондата (1вата преди катализатора)- смених я, но не се оправи. Пак ми светна. На второто качване на колата на компютър (вече в друг сервиз) ми излезна неефективен катализатор. Майстора ми каза, че имам проблем някде по испусквателната система. Оставих я и от целия преглед, които й бяха направили ми казаха да сменя конусовидната гарнитура (тази, която е точно след двигателя до колкото знам). Поръчах си я в Toyota със всички пружинки, лещи и глупости и смениха я, изчистиха грешката и след 2 дни пак светна. Преди два дни пак я карах в сервиз и ми казаха, че трябва да ми се изчисти/отпуши инжекциона, направихме го и пак нищо-свети си лампата. Реално в момента гълта и въздух и гориво и нещо се бърка тотално. Вече не знам какво да я правя :( Много си я харесвам колата и искам да я оправя, но нещо никой не се справя с тази явно трудна задача! Някой имал ли е подобен проблем? Ще се радвам някой да ми помогне в разрешаването му.
Хубав ден на всички